Przejdź do forum
Poker tracker-Probl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker tracker-Problem

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,662 Wyświetlenia
DarksMen

Witam, mam problem z zainstalowaniem Poker Trackera, ściągnąłem wersjię 30.2 mb i po zainstalowaniu włacza sie to: Configure Postgre SQL. Wciskam Connect i wyskakuje taki komunikat: unable to connect to this database. Please check the configuration.
Co muszę zrobic?
Jeśli ktoś by mógł niech wrzuci mi link Poker trackera z Postgre SQL.

8 odpowiedzi
Urbi23

Witam,

Przede wszystkim usuń wszystko co związane z PT i posgreSQL i ściągnij wersję beta 30.8 a nie builda.

Tworzyłeś już wcześniej jakąś bazę SQL na potrzeby innego trackera?

Pozdrawiam

DarksMen Autor wątku
DarksMen

Kiedyś tworzyłem ale później miałem wgrywany inny Windows tak że to nie powinno miec znaczenia

Kulu90

Mam dokładnie ten sam problem, kiedyś korzystałem z elephanta i chciałem sie przerzucić na PT3. Teraz nie działa mi ani elephant, ani PT3. Usunąłem wszystko, co było związane z tymi programami na moim dysku. Co teraz mam robić, proszę o pomoc!

Kulu90
Urbi23

Witaj,

Wyczyściłeś także rejestr?

Ściągasz bete 30.8 i ona prowadzi Cię przez proces instalacji zarówno siebie jak i postgreSQLa

Pozdrawiam

DarksMen Autor wątku
DarksMen

"Wyczyściłeś także rejestr?" o co doklł8adniej chodzi?

Mam właśnie wersje beta30.8 ale gdy po zainstalowaniu PT właczam go to pojawia się postgreSQL, i nie wiem co z nim zrobic bo jak klikam "connect" to wyskakuje wczesniej opisany komunikat

Urbi23

Czyszczenie rejestru polega mniej więcej na odpaleniu go, wciśnięciu ctrl-f, wpisaniu postgres i usunięciu wszystkich znalezionych wpisów

Można się również oczywiście posłużyć jakimś programem typu CCleaner

Po zainstalowaniu bety 30.8, przy pierwszym uruchomieniu pojawia sie okno ściągania bazy, po czym wyskakuje okno łączenia

DarksMen Autor wątku
DarksMen

nie mogę wcale tego usuwania rejestrów uruchomic, nadal jest jak było. Czy ściagnięcie postgreSQL i jego zainstalowanie cos pomoże?