Przejdź do forum
POKER TRACKER 4 PT4...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

POKER TRACKER 4 PT4 - Dodawanie statystyk przy budowie HUDa

23 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
3,117 Wyświetlenia
lukaszrako
Legacy Member

Witam uzytkownikow PT4.
Wlasnie przesiadlem sie z HM2 [treść edytowana] na PT4 i mam pytanie odnosnie budowy statystyk.
Chce dodac statystyke "Chips in BBs" no i niestety jakos mi nie idzie, tzn. Z Menu Configure - > Statistics robie duplikat i dodaje ja do grupy np. Information. Niestety przy budowie Huda ta statystyka nie pojawia sie. Co robie nie tak?? Na necie i w Manualu nie ma rozwiazania. Prosze o pomoc i z gory dzieki. Aha konwersja statystyki zostala zrobiona z Cash na Tournament ale to nic nie zmienia... Pozdrawiam i GL

//Podobne oferty są niedozwolone na PokerStrateegy.com - SiemaAS

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
przemek9422
Poker Player

Rozumiem, że chcesz w statach napisane ile ktoś ma BB? Dodaj do hud'a statystyke "Live Amt BB"

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Tak dokladnie chodzi mi o to by miec ilosc BB ale jest to tylko jedna z wielu statystyk. Chcialbym tez dodac np: Preflop Action, Flop Action, Turn Action, River Action i prawde mowiac myslalem ze z menu Configure->Statistics wybieram i dodaje do puli statystyk z ktorych buduje Huda. W HM2 bylo zupelnie inaczej gdyz "milion" statystyk bylo dostepnych "od reki". Prosze o pomoc znawcow :) Z gory dzieki wszystkim...

Odpowiedz
Cytat
stafik
Poker Player

Łukasz odezwij się do mnie

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Niestety ale nie da sie wyslac wiadomosc bo nie mam cie w znajomych a zeby miec cie w znajomych to musze miec brazowy status :) lukasz_rako@wp.pl pisz na maila

Odpowiedz
Cytat
przemek9422
Poker Player

u góry HUD -> Edit hud profiles i tam sobie budujesz huda mając jednocześnie podgląd jak to będzie wyglądać na stole

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Ok rozumiem i wiem ze tam sie buduje huda z podgladem ale nie mam tam roznych statystyk np. Preflop Action itd. Byc moze nie ma tego u mnie tylko a byc moze cos zle robie?? myslalem ze z menu Configure->Statistics wybieram i dodaje do puli statystyk z ktorych później buduje Huda wedlug uznania.

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Chyba jednak nikt nie używa PT4...

Odpowiedz
Cytat

Cześć lukaszrako,

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, pisząc statystyka "preflop action", "flop action", itd.

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

W edytorze profilu HUD naciskasz na znak "+" i wybierasz add statistics

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Wiem ze w edytorze klikasz "+" i budujesz huda ale mi chodzi o to ze tam nie mam tych statystyk ktore potrzebuje i jak to zrobic by dodac je to puli statystyk z ktorej wybieram dana ktora mnie interesuje. Myslalem ze robi sie to z Configure->Statistics

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Napisane przez SiemaAS
Cześć lukaszrako,

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli, pisząc statystyka "preflop action", "flop action", itd.

a konkretnie chce zbudowac huda (m.in) ktory pokazuje ruchy przeciwnika, cos takiego jak ponizej na zdjeciu:

Byc moze na razie jestem strasznie "zielony" w PT4 dlatego tez prosze Was o pomoc. Badz moze ktos ma dostep do jakiegos fajnego poradnika innego niz ze strony pt (moze byc in english).

Odpowiedz
Cytat
ksrpi989
Elite Grinder

Napisane przez lukaszrako

a konkretnie chce zbudowac huda (m.in) ktory pokazuje ruchy przeciwnika, cos takiego jak ponizej na zdjeciu:

Byc moze na razie jestem strasznie "zielony" w PT4 dlatego tez prosze Was o pomoc. Badz moze ktos ma dostep do jakiegos fajnego poradnika innego niz ze strony pt (moze byc in english).

wszystko spoko ale PT4 aktualizuje staty w HUDzie po zakonczonym rozdaniu a to co Ty chcesz zrobic to funkcja z programu Stars Helper (podobna jest w Table Optimizer), ktora dziala od razu po wykonaniu danego zagrania. Na moje oko nie da sie czegos takiego zrobic w PT4

Odpowiedz
Cytat
ksrpi989
Elite Grinder

a co do budowania nowych statystyk to:
UŻYJ GOOGLE :) lub kliknij w ten link

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Napisane przez ksrpi989
a co do budowania nowych statystyk to:
UŻYJ GOOGLE :) lub kliknij w ten link

wielkie dzieki bez ciebie nie dalbym rady. No i dowiedzialem sie co to Google...
A tak na powaznie to nie rozwiazales mojego problemu bo juz na wstepie postu napisalem ze nie znalezlem w necie rozwiazania . Okazuje sie, ze chyba nie tylko ja jestem "zielony". Pozostaje klikac moze samemu sie cos wyklika.
Tylu znawcow i uzytkownikow PT4 i nic... Zdumiewajace.

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Napisane przez ksrpi989

Napisane przez lukaszrako

wszystko spoko ale PT4 aktualizuje staty w HUDzie po zakonczonym rozdaniu a to co Ty chcesz zrobic to funkcja z programu Stars Helper (podobna jest w Table Optimizer), ktora dziala od razu po wykonaniu danego zagrania. Na moje oko nie da sie czegos takiego zrobic w PT4

Nie uzywam juz TO. Skoro w HM2 dalo sie zrobic to tu tez pewnie sie da...

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

Najszybciej będzie jeżeli napiszesz na forum PT4 - dosyć szybko odpowiadają tam z supportu PT4.

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Napisane przez 4greg4
Najszybciej będzie jeżeli napiszesz na forum PT4 - dosyć szybko odpowiadają tam z supportu PT4.

Napisalem juz, na 100 sposobow probowalem i zadna utworzona statystyka przeze mnie nie dziala tzn validowalem ja i jest OK ale nie widac jej w Hud Profile Editor -> Add Statistics -> Choose a statistic. Zapewne cos zle robie ale skonczyly mi sie pomysly... W HM2 przez sen mozna dodac kazda state bez problemu do huda a tu taka niespodzianka...

Odpowiedz
Cytat
ksrpi989
Elite Grinder

Napisane przez ksrpi989
PT4 aktualizuje staty w HUDzie po zakonczonym rozdaniu

Link Text...
co prawda link z 2013 roku ale w tej kwesti moglo sie nic nie zmienic

Odpowiedz
Cytat
lukaszrako Autor wątku
lukaszrako
Legacy Member

Dzieki za linka ale troche czasu minelo i na pewno juz to jest. Poza tym tak jak mowie w Configure->Statistics to jest ale nie moge tego wlaczyc do Huda

Odpowiedz
Cytat