Przejdź do forum
Oznaczenia graczy w...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Oznaczenia graczy w HM2

9 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
331 Wyświetlenia
gryzzlie
Oldschool Grinder

Witam.
Potrzebuję przeinstalować HM2 ponieważ mam problemy z bazą danych i mam pytanie: gdzie zapisują się oznaczenia kolorów graczy w HM2? Mam na myśli te ramki, którymi oznaczam graczy na stołach
I czy da się to jakoś skopiować żeby móc później wgrać i mieć z powrotem gdy przeinstaluję HMa.

Proszę o pomoc.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

do tego służy opcja backup -

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
gryzzlie Autor wątku
gryzzlie
Oldschool Grinder

ta opcja zapisuje aktualny stan HMa?

Problem w tym, że po ostatniej aktualizacji HM kazał mi utworzyć nową bazę danych i dzięją się teraz jakieś dziwne rzeczy..
Nie mam w ogóle hand history w HMie a jak chce wgrać ręce z folderu HM archive to pokazuje, że niby duplikaty robi.

Wczoraj zagrałem sesje, ręce weszły do HMa, dzisiaj odpalam znowu i wyskakuje ponownie komunikat

dałem cancel i udało się uruchomić HMa bez tego komunikatu ale 0 rąk w HMie ani z wczoraj ani z kiedykolwiek.

Mam te wszystkie handsy w HMArchive ale nie da się ich wgrać dlatego planuję reinstalować HMa i wgrać te ręce z powrotem i to samo chciałbym zrobić z tymi oznaczeniami - problem w tym że nie mam z czego zrobić backupa, dlatego chcialbym odnalezc plik/folder w ktorym te notki sa zapisane i przechowywane.

Chyba ze mam jakis automatyczny starszy backup w komputerze który moge przywrocic?

Macie jakies pomysły na tę całą sytuacje?

Odpowiedz
Cytat
gryzzlie Autor wątku
gryzzlie
Oldschool Grinder

włączyłem na chwile stolik żeby zobaczyć czy będę miał ręce na graczy i część rąk pokazuje na stole w hudzie.

Pojawiła mi się również nagle w reports wczorajsza sesja ale jak dam jakąś rękę do replayera to hud nie ma żadnych rąk na graczy z którymi grałem i nie ma kolorowych notatek które zaznaczałem podczas sesji, tak samo nie ma rąk na innych gdy klikne w HM "hero->select players"

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Pliku z notatkami nie możesz sobie tak po prostu "skopiować", więc ja bym próbował odzyskać aktualną bazę. Możesz wybrać poprzednią bazę? W dalszym ciągu pojawiają Ci się duplikaty podczas importu z HM2archive?

Odpowiedz
Cytat
gryzzlie Autor wątku
gryzzlie
Oldschool Grinder

Nie mogę wybrać poprzedniej bazy i nadal duplikuję handsy tak jakby były one w HMie a w rzeczywistości ich nie ma..

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Kiepsko to wygląda :( Jedyne co mi przychodzi na myśl, to zrobienie vacuum - http://faq.holdemmanager.com/questions/88/Vacuum+Analyze+Database+

Ciężko będzie z odzyskaniem notatek, dlatego ważne jest by od czasu do czasy robić backupy + vacuum bazy. Jeśli zdecydujesz się na reinstalację, to pamiętaj żeby usunąć HM2 + wszystkie PostgreSQL programem revouinstaller.

Odpowiedz
Cytat
gryzzlie Autor wątku
gryzzlie
Oldschool Grinder

Zrobiłem tak jak napisałeś, odinstalowałem HM2 + wszystkie PostgreSQL programem revouinstaller i zainstalowałem na nowo.

Generalnie zależy mi już teraz tylko na tym żeby HM zaczął działać od nowa sprawnie, nie interesują mnie już notatki i baza danych.

Po włączeniu HMa nadal pojawia się problem z bazą danych taki sam jak był przed re-instalacją.

HM prosi o utworzenie nowej bazy danych i po tym gdy ją utworzę wyskakuje problem i za każdym razem gdy robię to od nowa jest tak samo,
oto screeny co dzieje się po kolei:

po kliknięciu finish

jeszcze czasem pojawia się coś takiego:

Co zrobić aby poprawnie zakończyć tworzenie tej nowej bazy danych tak żeby HM ją przyjął i uruchomił się normalnie??

Proszę o pomoc :why:

Odpowiedz
Cytat
gryzzlie Autor wątku
gryzzlie
Oldschool Grinder

wygląda na to, że udało mi się uporać z problemem, postgreSQL nie łączył się z bazą danych dlatego nie chciało działać.

Znalazlem takie info na stronie HM: "Services can be started via control panel > administrative tools > services. We want to make sure "Secondary Logon" and "PostgreSQL" services are started."

Rzeczywiscie miałem wylączone "Logowanie Pomocnicze" (Secondary Logon) i po włączeniu tego od razu HM uruchomił się normalnie.

Mam nadzieje, ze teraz bedzie wszystko działać normalnie i nie będą znikać handsy z bazy.

Odpowiedz
Cytat