czy to normalne żeby na nowym lapku (i7-4710HQ, 8GB RAM, SSD Samsung 850 EVO) wykres z 4k turniejów Spin & Go wczytywał się blisko 15 minut?
Nie. U mnie ponad 6k gier wczytuje się niecałe 1.5 minuty na podobnym sprzęcie (i5-4570, 16GB RAM, SSD). Co nie zmienia faktu, że PT4 musi być napisany fatalnie pod względem efektywności, bo HM2 radzi sobie z tym samym zadaniem w 10 sekund.
to może być przyczyna wielu nieprzespanych nocy i bólu głowy. ale czego to może być skutek, to jest dobre pytanie ;P
Wiele nieprzespanych nocek i ból głowy
Jedyne co mi przychodzi do głowy to defragmentacja dysku, chociaż Ona powinna robić się automatycznie, ale spróbować też nie zaszkodzi.
defragmentacja była automatycznie robiona 4 dni temu, problem pojawia się od początku, od kupna lapka (3 miesiące temu)
Napisane przez YourMomBet
Wiele nieprzespanych nocek i ból głowy![]()
Jedyne co mi przychodzi do głowy to defragmentacja dysku, chociaż Ona powinna robić się automatycznie, ale spróbować też nie zaszkodzi.
Dysk SSD nie wymaga defragmetacji...
może masz powłączane na tym wykresie dużą ilość opcji które nie są w pamięci cache? u mnie 80k rąk wczytuje sie natychmiast, choć wiem że to co innego niż S&G
Ja bym sprawdzil czy na pewno wszystkie instalacje masz na SSD (chyba ze masz tylko jeden dysk) i tak jak kolega wyzej napisal wywalil z wykresu wszystkie niepotrzebne rzeczy (np rowniez w tym pudelku z podsumowaniem)
A system masz 64-bitowy? 32-bitowy widzi max 4GB RAM niezaleznie ile wlozysz, to tez moze byc waskie gardlo
system 64-bitowy, jeden dysk SSD
ale spróbowałem z wyłączonym info boxem i faktycznie w minutę wczytał wykres chips/hands + All-in Equity
nadal jednak 10min trwało wczytanie wykresu prizes/tournaments + EV$
Napisane przez uczniak
a masz to w osobnej bazie od całej reszty poksa?
znaczy co w osobnej bazie? mam jedną bazę i z niej korzystam cały czas...
Napisane przez kamil13151
Może zrób Rebuild Cache? Pamiętaj o backupie przed tą czynnością.Pozdrawiam.
pierwsze słyszę, co to?
Napisane przez trinec
Napisane przez uczniak
a masz to w osobnej bazie od całej reszty poksa?znaczy co w osobnej bazie? mam jedną bazę i z niej korzystam cały czas...
spiny od wszystkich innych rąk z całej Twojej kariery
Napisane przez trinec
system 64-bitowy, jeden dysk SSDale spróbowałem z wyłączonym info boxem i faktycznie w minutę wczytał wykres chips/hands + All-in Equity
nadal jednak 10min trwało wczytanie wykresu prizes/tournaments + EV$
u mnie bez info box trwało to odpowiednio 3 sekundy (chips/tourneys +AI EV) i 1min5sek (prizes/tourneys + EV$) dla 6.5k gier :/