Przejdź do forum
Kilka statystyk - p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kilka statystyk - proszę o pomoc - HM2

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
537 Wyświetlenia
shylikea
PokerStrategist

Witam.
Chciałabym Was prosić o pomoc w związku ze znalezieniem kilku statystyk (lub wytłumaczeniem również) w programie HM2.

1.Jak często dany gracz staeluje
2. Jak często reastuluje
3. Statystyka, która powie mi jak często na preflopie koleś folduje do mojego - i tu mam problem - dajmy na to, że jest to nl2 czyli załóżmy, że stawiam 6 centów (to jest po prostu bet czy c bet?) a następnie koleś przebija mnie 3x czyli do 18 (czy to reraise?) po czym ja przebijam go znów 3x (i chodzi mi o tą statystyke,która mówi mi jak często koleś folduje do mojego zagrania).
4. Tu raczej podobnie jak w 3 punkcie - na flopie koleś zagrywa cbet a ja go przebijam 3x - potrzebuje statystyki ,która mówi mi jak często koleś folduje do mojego przebicia

Uczę się grać juz jakiś czas w pokera a nadal nie wiem takich podstawowych rzeczy - wstyd ;x

Z góry dziękuję za odpowiedź

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

Tak z pamięci (jak będę w domu to sprawdzę dokładnie):

1. Attempt to steal. Aczkolwiek znaczna większość korzysta z pozycyjnych statysty tj. Raise first BTN, raise first CO etc.

2. Resteal, albo bardziej dokładne czyli bb resteal, sb resteal etc.

3. Jeśli masz inicjatywę(czyli podbijałaś preflop i ktoś sprawdził) to nazywa się to cbet. Jeśli ktoś Cię zraisuje to jest to fold CB to raise. Jeśli zamiast foldu zagrasz raise, a villain folduje, to ta statystyka nazywa się raise cbet-fold.

4. Cbet-fold

Jeśli jeszcze czegoś nie wiesz, to śmiało pytaj.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Cześć

1. szukaj poprostu RFI pozycyjne czyli jak często dany gracz otwiera z CO BTN SB i BB
2. wystarczy 3bet pozycyjny tzn. BTN 3bet vs CO SB 3bet vs BTN/CO BB 3bet vs SB/BTN/CO - poszukaj w zakładce steale i resteale to będzie tam też inaczej nazwane.
3-4. TU znajdziesz chyba temat który był wałkowany :f_thumbsup:

W razie czego jak nie znajdziesz jutro będę w domu po 17 to pomogę dokładniej :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
shylikea Autor wątku
shylikea
PokerStrategist

Takze prosiłbym o punkt trzeci raz jeszcze bo nie mogę nadal tego znaleźć . Trzeci oraz czwarty

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Punkt 3
http://screenshot.sh/mKSXKZkBFani0

Punkt 4
http://screenshot.sh/owqt9D09eg6Hs

Odpowiedz
Cytat