Przejdź do forum
Jak stworzyć hero w...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak stworzyć hero w hm2?

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,069 Wyświetlenia
jaworek1405
Legacy Member

Cześć, sorry za spam. Może tutaj ktoś szybciej mi odpowie. Przejrzałem poradnik i mam problem na samym początku w hm2. Chcę kliknąć w ikonkę hero i nic mi się nie wyświetla, mam tylko napisane "no current player", nie rozwija mi się żadna lista. Nie mogę wybrać np. "select player" albo "edit aliases". Tak samo próbuję stworzyć alias, ale nie chce mi go dodać do kolumny po prawej stronie. Ktoś wie jak mam stworzyć "hero"?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
johnybravo80
Oldschool Grinder

Może zadam głupie pytanie, ale masz jakieś ręce zaimportowane do bazy HM2? Bo tak wygląda jak byś nie miał żadnej ręki w bazie.

Odpowiedz
Cytat
jaworek1405 Autor wątku
jaworek1405
Legacy Member

To nie jest głupie pytanie. Zainstalowałem hm2 triala na kompie i chyba nie mam jeszcze zaimportowanych żadnych rąk do bazy. Jak to zrobić? Chodzi o to, żebym po prostu rozegrał jakieś ręce np. na pokerstarsie?

Odpowiedz
Cytat
mq123
Oldschool Grinder

Upewnij się, że klient pokerowy w ogóle zapisuje historię rozdań na dysku. W takich starsach trzeba chyba było to ręcznie zaznaczyć w ustawieniach.

Odpowiedz
Cytat
jaworek1405 Autor wątku
jaworek1405
Legacy Member

W ustawieniach wszedłem w "hand history" . Zaznaczyłem " save my hand history". Zaznaczony był też język angielski. Wiem, że to też ważne. Liczba dni na maxa wziąłem. To o to chodziło?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

https://hm2faq.holdemmanager.com/questions/642/Poker+Stars+Setup

Odpowiedz
Cytat
jaworek1405 Autor wątku
jaworek1405
Legacy Member

Dzięki za wasze rady. Coś ruszyło. Stworzyłem hero. W zakładce site setup stworzyło mi automatycznie podfoldery jakieś, ale pojawił się żółty trójkącik z wykrzyknikiem przy "pokerstars" , a powinien być zielony znaczek. W ikonce hero wybieram edit aliases, ale nadal nie mogę dodać nicku z lewej do prawej kolumny, tak jak jest napisane w poradniku. Wyświetla się napis " you cannot add a player alias to another player alias". Poza tym jak uruchamiam hm2, to wyświetla się info, "Pokerstars is not saving hand histories to your hard drive. Would you like HM2 to modify your Pokerstars settings to save hand histories? wybieram "tak" Mam pytanie, bo już dzisiaj przed turniejem nie zdążę skonfigurować tego HM2 pewnie. Czy jak zagram turniej bez skonfigurowanego HM2, to czy będę mógł później dodać hand history po skonfigurowaniu hm2, odtworzyć jakoś historię rozdań w replayerze hm2? Chciałbym przeanalizować rozdania po turnieju. Wiem, że jest program universal replayer do tego, ale niestety nikt z forum nie potrafił mi pomóc w związku z tym programem.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Jesli za kazdym razem HM2 pyta Ciebie czy ma zmodyfikować ustawienia pokerstars to wyłącz klienta pokerstars, uruchom w trybie administratora hm2 i daj tak przy kolejnym monicie - mogą być z tym drobne problemy gdy pokerstars jest włączone.

Tym niemniej jeśli masz włączone zapisywanie historii rozdań to nawet jesli autoimport nie działa to możesz zawsze ręcznie w 'hand importing' wskazać pliki z rękami z tego turnieju do załadowania i bezpośrednio w hm2 przeglądać całą historie swoich rąk w turnieju.

Odpowiedz
Cytat
jaworek1405 Autor wątku
jaworek1405
Legacy Member

Cześć, chciałem jeszcze podziękować za wasze rady odnośnie konfiguracji. W poradniku chyba nigdzie nie było napisane, że po zainstalowaniu hm2 trzeba rozegrać kilka rąk, aby stworzyć hero i alias, obojętnie cash albo jakiś turek, czyli tak jak mi tutaj pisaliście. Może komuś się przyda kiedyś ta informacja. W site setup wszystko się powinno ustawić automatycznie zgodnie ze stroną, którą podał mi EmiyaKiritsugu.

Odpowiedz
Cytat