Przejdź do forum
Jak przenieść HM2 z...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak przenieść HM2 z laptopa na PC

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
2,234 Wyświetlenia

Witam jestem laikiem komputerowym a nie ma kto mi pomóc.Przeglądałem forum z tematami ale pojawiał się tylko PT4..
Chodzi o to że ja i kolega mamy wykorzystane klucze on u siebie ja u siebie.Chciałbym przenieść z Laptopa całą bazę HM2 na PC ale nie wiem od czego zacząć i jak.Czy ktoś z forumowiczów mógł by napisać po punktach 1,2,3 napisać co mam zrobić,a jeśli gdzieś jest już taki wątek to podać linka.
Ps.Proszę o cierpliwość jak napisałem wyżej nie jestem komputerowym specjalistą:)
z góry dzięki za każdą pomoc!

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Stafu
Poker Player

Na stronie hm2 zaloguj się na swoje konto i tam można zresetować licencję, wtedy można instalować hm2 na nowych komputerach, kolega też będzie musiał ale prawdopodobnie tylko wpisać ponownie klucz, no a jeśli chcesz przenieść ręce to najprostszy sposób to skopiować folder HM2Archive standardowo się nazywa i tam są zapisane ręce. Możesz też w hm2 kliknąć na dole po prawej ikonę bazy danych i tam wyeksportować do pliku interesujące Cie rozdania które później będziesz importował do nowej bazy.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Witaj Dabrusdan

1. Uruchamiasz HM na Laptopie i wykonujesz pełny Backup

2. Plik z Backupem kopiujesz na PC.
3. Instalujesz HM na PC
4. Jeżeli jest problem z aktywacją, logujesz się do swojego konta na stronie HoldemManager i resetujesz licencje

5. W HM na PC wybierasz opcję Restore i wskazujesz na plik zawierający Backup HM z Laptopa

Podajesz nazwę dla nowo tworzonej bazy np. aktualna data (nazwa nie może zawierać spacji) i uruchamiasz polecenie Start Restore.

Zarówno tworzenie backupa i odtworzenie przy pomocy polecenia Restore może trochę trwać (w zależności od wielkości bazy i szybkości komputera) także należy uzbroić się w cierpliwość.

Zdajesz sobie sprawę zapewne, że używanie jednej licencji HM przez 2 różne osoby jest złamaniem warunków tej licencji?

pozdrawiam
Elzo

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wielkie za odpowiedzi i porady.Zacząłem od porady Elzo2012 niestety się nie udało chyba była za duża paczka i wywalało paczkę z HM nie wiem dla czego.
Przerzuciłem paczki ręcznie przez Hand importing i dalej manual import hands w miarę wszystko sprawnie poszło i tu pytanie.
Odpaliłem HM na PC są statystyki itd.Ile czasu zajmie w granie rąk żeby w turnieju pokazywało mi już normalnie statystyk graczy bo cały czas mam napisane waiting for hands...
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam ponownie pomoże ktoś???Przeniosłem HM2archive ręcznie import czekałem czekałem nic się nie wgrywało więc usunąłem wszystko z HM2 i w grałem hand history P*z dysku ale nie wiem czemu mam tylko od grudnia 2015 HH nie wiem co robić??Jak są jakieś podobne tematy proszę o linka czy coś.Tak jak pisałem w cześniej Bakcup nie wyszedl a probowałem 3x dużo czasu kosztowało a nie wypał.Nie wiem co mam robić a nie ma kto pomuc.Dzięki pozdrawiam

Edit:może pytanie sam do siebie ale napiszę czy jak skopiuje HM2archive do import oczywiście recznie będzie działać?za jednym razem bo importowałem po koleji foldery przykadl(2014r folder 2015 rok folder itd)i przez 2 dni non stop watting for hands....

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

Żeby zrobić backup, trzeba mieć trochę wolnego miejsca na dysku. Mam na myśli 20%+. Być może z tego powodu nie mogłeś zrobić backupu.

Wyślij maila do PokerStars z prośbą o wysłanie handhistory.

Gdy otrzymasz paczkę, wgraj je do HM'a korzystając z opcji hand importing.

Jeśli zaimportujesz rozdania i w dalszym ciągu nie będziesz mial huda, upewnij się, że dobrze skonfigurowałeś hm'a - https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3281634#post3281634

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok dzięki nie pomyślałem o tym już do nich piszę.Z dyskiem prawdopodobnie też masz racje i się zastanawiałem też nad tym, co napisałeś ale dobrze mieć opinie kogoś obeznanego.

Edit:w razie jak by P*nie wysłał mi HH czy da się jakoś z HM2archive przenieść baze danych niby już tak robiłem za pierwszym razem ale nie odpaliło.
pozdro.
EDIT:rozmawialem ze znajomym powiedział że dobrze wgralem HH te z 30 dni chcialem zobaczyć czy mi odpali chociarz to i powiedział że prawdopodobnie coś żle musze mieć ustawionego w HM2 że mi nie wyświetla hada

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam cierpliwych chciałbym dodać ze jak gram nawet nie wyswietla mi się hud z nowymi rękoma ciągle watting for hands.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Zaglądałeś do poradnika który Ci wrzuciłem?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam tak jak najbardziej te podstawowe rzeczy porobiłem ale dalej jest coś nie tak.W grywam kasuje czekam na P*czy pokaże statystyki i tak w kółko.Ciężka sprawa dla mnie.Nawet nie wiem gdzie popełniam błędy.
Pozdrawiam
edit:lekki progres odpalilem z ciekawosci cash o dziwo zaczely sie wyświetlać satystyki graczy ale zaggrałem parenaście rozdać a zapamiętało tylko po 2 rozdania???.....

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cześć panowie,

parę kwestii:
-> Należy odpalać Holdem Manager i PokerStars jako administrator
-> Należy w PokerStars ustawić zapis historii rąk po angielsku.
-> W site options w Holdem Manager 2 należy kliknąć Auto-Detect w sekcji PokerStars
-> W PokerStars należy ustawić opcję w Seating Preferences: 'Auto center' na 1szą lub 3cią (byle nie drugą!)
-> Jak powyższe nie pomogą to trzeba zrobić downgrade Holdem Managera do poprzedniej, oczko niższej wersji.
Edit pozycje zaznaczoną mam 5 ale wątpie zeby pozycja robiła różnice...

znalazlem wątek z nie wyświetlający się hudem
Zrobiłem wszystkie te czynności oprocz downgrade do wczesniejeszej wersji bo jeszcze nie wiem jak ale mam zamiar zrobić.
Bo tonący się brzytwy chwyta:(

Edit:Udało się przyczyną była błachostka ktorej nie zauwazyłem nie wiem dlaczego nie pytajcie...Porostu nie mialem odchaczonego ''ptaszka'' Save my hand History OMG tyle czasu straciłem za taką pierdołe zostału mi zrobienie huda ale już dam rade.
Dziękuje dla cierpliwych :
innocent2102
Elzo2012
Stafu
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
grackhack2
Oldschool Grinder

Witam!Orientuje się może ktoś jak przeniesc z laptopa na pc Pt4?

Odpowiedz
Cytat