Witam
Zainstalowalem PT 4. Odpalam go i pierwsze co wyskakuje to, ze chce sie polaczyc z serwerem czy tam baza danych. Oczywiscie sie nie laczy, bo pewnie tego nie ma. Pytanie czy mam ta baze stworzyc? jak stworzyc?
Witam
Zainstalowalem PT 4. Odpalam go i pierwsze co wyskakuje to, ze chce sie polaczyc z serwerem czy tam baza danych. Oczywiscie sie nie laczy, bo pewnie tego nie ma. Pytanie czy mam ta baze stworzyc? jak stworzyc?
Witaj 15river,
PokerTracker oraz Hold'em Manager korzystają z zewnętrznego programu do zarządzania bazami danych: PostgreSLQ.
Podczas instalacji PokerTrackera powinien się także ten program zainstalować. Sprawdź, czy jest on dostępny na liście usług (Start -> Usługi). Jeśli jest to go włącz.
Jeśli go jednak nie masz to będziesz musiał go zainstalować:
-> How to Manually Install or Reinstall PostgreSQL 9.3 (Windows)
Pozdrawiam.
Przy instalacji PT4 nie zapytalo sie czy mam, oczywisicie nie mialem i zainstalowalem. Dalej nic z tego nie wynika, bo po probie wlaczenia PT4 mowi mi ze bez psq nie bedzie dzialac i ja to wiem ale jakby pt4 nie widzi mi go na dysku?
Rozumiem, że już wszystko działa?
Warto także zapoznać się z filmem dotyczącym PokerTrackera 4:
-> PokerTracker 4 - wprowadzenie
wczoraj juz nie mialem czasu i niestety mam problem kolejny. Obejrzalem ten filmik z pokerstrategy i niby zrobilem wszytsko tak jak trzeba.
hud nie zczytuje mi rak w trakcie gry i co dziwne zaladowal pierwsze 3 rozdania w ktorych uczestniczylem i przestal sam.
Hej,
To zacznijmy od początku.
Jaką wersję PostgreSQL posiadasz?
Którą wersję PokerTrackera 4 posiadasz?
Czy PokerTrackera oraz poker room uruchamiasz jako administrator?
Na jakim poker roomie gracz, w co grasz, czy masz angielską wersję poker roomu?
Pozdrawiam.
Napisane przez Skibcio
w co grasz, czy masz angielską wersję poker roomu?
Wrzuć zrzut ekranu po zawieszeniu się pobierania rozdań PokerTracker -> Play Poker -> View Imoprt Status.
09:00:23 am: Import file: C:\Users\Iza\Downloads\rece\Cris155s\HH20140617 T924336113 No Limit Hold'em $0,10 + $0,01.txt
09:00:23 am: Warning: Unrecognized file format: HH20140617 T924336113 No Limit Hold'em $0,10 + $0,01.txt
zapisuje mi rece jako zwykly plik tekstowy w notatniku i progrsm nie rozpozanaje da sie to jakos zmienic?
Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytania
Historia rozdań to właśnie plik tekstowy. Jednak jeśli posiadasz polską wersję oprogramowania to PokerTracker takiego pliku nie odczyta:
-> PokerStars Configuration Guide
Musisz ustawić angielską wersję poker roomu oraz angielską wersję historii rozdań.