Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

jak odpalic

11 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
335 Wyświetlenia

Witam

Zainstalowalem PT 4. Odpalam go i pierwsze co wyskakuje to, ze chce sie polaczyc z serwerem czy tam baza danych. Oczywiscie sie nie laczy, bo pewnie tego nie ma. Pytanie czy mam ta baze stworzyc? jak stworzyc?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Skibcio
PokerStrategist

Witaj 15river,

PokerTracker oraz Hold'em Manager korzystają z zewnętrznego programu do zarządzania bazami danych: PostgreSLQ.

Podczas instalacji PokerTrackera powinien się także ten program zainstalować. Sprawdź, czy jest on dostępny na liście usług (Start -> Usługi). Jeśli jest to go włącz.

Jeśli go jednak nie masz to będziesz musiał go zainstalować:

-> How to Manually Install or Reinstall PostgreSQL 9.3 (Windows)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przy instalacji PT4 nie zapytalo sie czy mam, oczywisicie nie mialem i zainstalowalem. Dalej nic z tego nie wynika, bo po probie wlaczenia PT4 mowi mi ze bez psq nie bedzie dzialac i ja to wiem ale jakby pt4 nie widzi mi go na dysku?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ok ten dziala dzieki

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Rozumiem, że już wszystko działa?

Warto także zapoznać się z filmem dotyczącym PokerTrackera 4:

-> PokerTracker 4 - wprowadzenie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wczoraj juz nie mialem czasu i niestety mam problem kolejny. Obejrzalem ten filmik z pokerstrategy i niby zrobilem wszytsko tak jak trzeba.
hud nie zczytuje mi rak w trakcie gry i co dziwne zaladowal pierwsze 3 rozdania w ktorych uczestniczylem i przestal sam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

To zacznijmy od początku.

Jaką wersję PostgreSQL posiadasz?

Którą wersję PokerTrackera 4 posiadasz?

Czy PokerTrackera oraz poker room uruchamiasz jako administrator?

Na jakim poker roomie gracz, w co grasz, czy masz angielską wersję poker roomu?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1.9.3
2.4.11.7
3.Tak
4.Pokerstars.eu

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio

w co grasz, czy masz angielską wersję poker roomu?

Wrzuć zrzut ekranu po zawieszeniu się pobierania rozdań PokerTracker -> Play Poker -> View Imoprt Status.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

09:00:23 am: Import file: C:\Users\Iza\Downloads\rece\Cris155s\HH20140617 T924336113 No Limit Hold'em $0,10 + $0,01.txt
09:00:23 am: Warning: Unrecognized file format: HH20140617 T924336113 No Limit Hold'em $0,10 + $0,01.txt

zapisuje mi rece jako zwykly plik tekstowy w notatniku i progrsm nie rozpozanaje da sie to jakos zmienic?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytania :f_rolleyes:

Historia rozdań to właśnie plik tekstowy. Jednak jeśli posiadasz polską wersję oprogramowania to PokerTracker takiego pliku nie odczyta:

-> PokerStars Configuration Guide

Musisz ustawić angielską wersję poker roomu oraz angielską wersję historii rozdań.

Odpowiedz
Cytat