Przejdź do forum
Import rozdań - wha...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Import rozdań - what the fuck?!

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
315 Wyświetlenia
TomWanderer
PokerStrategist

Już mnie ta sytuacja irytuje. Pobrałem wersję trial HM2 stwierdziwszy, że dobrze byłoby przynajmniej zapoznać się z czymś porządniejszym niż darmowe fpdb. Skonfigurowałem sobie HUDa, preferowane miejsce, sprawdziłem czy folder, z którego automatycznie importuje ręce pokrywa się z tym ze starsów. Wszystko tak jak powinno być. Ze strony oprogramowania pokerstars na pewno wszystko ok, bo działało na fpdb.

Odpalam stolik na starsach i nic się nie dzieje, jedynie "waiting for hands" w lewym górnym rogu. Auto import oraz auto HUD oczywiście włączone.

Szukam rozwiązania na stronie holdem manager. Przechodzi się przez coś w rodzaju poradnika, odpowiadając na pytania. Odpowiadam więc, że starsy importują ręce oraz że pomimo wybrania właściwego folderu rąk, ręce się nie importują. W kolejnym oknie poradnika jest prośba o udzielenie odpowiedzi, czy w Import History jest jakaś informacja o błędach. Wchodzę tam, a tam "No imports found"...
Pomyślałem, że skoro "no imports found", to ręcznie coś zaimportuję. Wrzuciłem plik z kilkunastoma rozdaniami jakieś 20 minut temu i wygląda na to, że wciąż ich nie zaimportował. W międzyczasie w "Reports" pojawiły się jakieś stare sesje ze stycznia, o których import nie prosiłem. W dodatku po pierwszym uruchomieniu programu miałem w nim jakieś stare sesje z grudnia... Wyczyściłem wszystkie rozdania z bazy danych, ale wygląda na to, że one automatycznie się importują, bo o te ze stycznia wcale się nie upominałem. No i te z grudnia też są widoczne.

W międzyczasie oczywiście ubywa mi miejsca na dysku. Szkoda tylko, że wrzuca mi jakieś nic nieznaczące stare sesje do bazy danych, a jak sam coś wybiorę to "import in progress" i nic się nie dzieje, nie wspominając o auto imporcie na bieżąco...

Ma ktoś pojęcie co jest grane?

O, teraz wyskoczyło okno z komunikatem "One moment while we scan your computer for HM2 databases"... Czyli on automatycznie tworzy bazę danych na podstawie rozdań znajdujących się już we wskazanych folderach?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

mam HM2 od 2 dni i mam to samo ale za duzo pomocy na tym forum nieotrzymalem.... dobrze ze licencj jeszcze nie wykupilem :yaoming : bo dopiero bym se gryz.... :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

Poradnik: Holdem Manager 2

Odpowiedz
Cytat
sfeter
Oldschool Grinder

Starsy masz w j. angielskim?

Odpowiedz
Cytat
TomWanderer Autor wątku
TomWanderer
PokerStrategist

Już wszystko działa.

Usunąłem pierdyliard plików z rozdaniami i pozostawiłem tylko rozdania z tego miesiąca. Dzięki temu HM nie tworzył w tle non stop bazy danych wgrywając kolejne rozdania, co blokowało import w czasie rzeczywistym, jak wnioskuję.

Jedynie moje staty nalicza przy stoliku od nowa, taki mały mankament. Pewnie będę musiał jeszcze się co nie co pobawić z tym.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

Staty dla hero w hudzie zawsze będą naliczane od nowa. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania nie zawahaj się ich zadać.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat