Witam!
Mam pytanie odnośnie push range w ICM w procentach, ponieważ jeśli push range w ICM wynosi 0,9% to pokazuje KK+, a biorąc pod uwagę 169 możliwych rąk startowych, to 2 ręce startowe stanowią 1,18% a nie 0,9. A licząc w drugą stronę jeśli przyjąć, że 2 ręce stanowią 0,9 procenta to wszystkich rąk powinno być 222. Może gdzieś w moich obliczeniach popełniam błąd to proszę oświećcie mnie.
Witam,
KK+ to jest 0,9% wszystkich możliwych układów, a nie 169 różnych układów startowych. Zauważ, że mimo iż AA, AKo i AKs kazde zajmuje dokładnie jedno miejsce w tabeli rak startowych, to prawdopodobieństwa ich otrzymania są diametralnie różne - istnieje 6 kombinacji AA, 4 kombinacje AKs i 16 kombinacji AKo. Weź to pod uwagę
Pozdrawiam
Ok, wiem coś więcej. Tylko tam się rąbnąłeś, bo jest 12 kombinacji kart off suited. Teraz sobie podliczyłem:
13 par x 6 kombinacji = 78
78 kart suited x 4 kombinacje = 312
78 kart off x 12 kombinacji = 936
co razem daje 1326 kombinacji i jeśli przyjąć że KK+ to jest 12 kombinacji ( bo 6 dla AA i 6 dla KK) to to rzeczywiście stanowi 0,9 %. Tylko jakie jest znaczenie czy ja dostane A :heart:A
czy A :diamond:A
przed flopem - biorąc pod uwagę, że robiąc push nie mam bladego pojęcia jakie będą kolejne streety to - żadne.