witam,
Chciałbym aby HUD pokazywał się tylko gdy gram HU. Jak to ustawić?
Próbowałem site options, ale bezskutecznie.
witam,
Chciałbym aby HUD pokazywał się tylko gdy gram HU. Jak to ustawić?
Próbowałem site options, ale bezskutecznie.
I czy sugerować się Czerwoną linią All-in EV(luck adjusted winnings) w grach typu HUSNG?
Czytając anglojęzyczne fora widziałem kilka odmiennych opinii, co wy sądzicie?
Wiem, że próbka jest super micro, tym bardziej martwi mnie taka rozbieżność po zaledwie stukilkudziesięciu turniejach:

Uploaded with ImageShack.us
Ja tam się sugeruję linią EV. Gdyby nie ona już dawno rzuciłbym pokera. Akurat zapierdalam sobie 20 BI poniżej tej linii, więc tylko ona trzyma mnie przy zdrowych zmysłach
wejdz w "more filters"
i w "tagging" wybierz heads up potem ok i w hm refresh
ev chyba nie do konca odzwierciedla prawde ja po ok 270 hu jestem 50BI pod ev fakt faktem ze bylo duzo suckoutow ale nie az tyle
Filtr nic nie zmienia, no ale nawet jeśli by zmienił, to przez tą linię kaski mi nie przybędzie. Pozostaje wziąć się za grę i nie patrzeć na red line...
EV jest to udział w puli więc mając QQ vs AK linia stoi w miejscu jak się już pre wystakujesz
jeśli zrobisz to z AA vs coś innego to na nl100 linia EV poleci tylko o 80% w góre jeśli przeciwnik ma 20% na win a ty wygrasz 100$
EV jest dokładna tylko trzeba umieć ją czytać ;P
red linie jest to non showdown winnings czyli to co wygrałeś/przegrałeś nie dochodząc do showdown i jest pomocna bo jeśli za dużo na niej tracisz to albo za często się poddajesz albo grasz za luźno i też się poddajesz ;]
EV to pomarańczowa
przynajmniej tak z reguły
niebieska to showdown winnings
zielona to $$$$$ winings ;]
co do Huda to robisz tak:
Hud options wubierasz huda do HU>>
potem to :

i na końci ustawiasz tak...
i zatwierdzasz.....
i sprawdź czy w tym oknie (na prawo i pod obrazkiem HUDA czy się zapisało to jak chciałeś....

Kolory się zgadzają, ale w z tego co pamiętam to tak jest w zakładce cash.
Nie ma chyba niebieskiej non-showdown w tournaments