Siema
Jestem nowym uzytkownikiem linuxa UBUNTU.
Mam problem z Hudem Pokertrackera3. Nie wyświetla się na zadnych stołach.
Ma ktoś jakies rady? Otwieram PT3 przez Wine.
Pozdrawiam
Siema
Jestem nowym uzytkownikiem linuxa UBUNTU.
Mam problem z Hudem Pokertrackera3. Nie wyświetla się na zadnych stołach.
Ma ktoś jakies rady? Otwieram PT3 przez Wine.
Pozdrawiam
Cześć,
Odpalanie przez wine powinno mieć takie same efekty jak odpalanie oryginalnie spod windowsa, więc i pozostaje zadać tradycyjne pytania
- czy masz najnowszą wersję PT3
- czy room jest po angielsku
- czy historia rozdań jest zapisywana po angielsku
- czy rozdania w trakcie gry importują się prawidłowo, bez errorów
- czy masz zaznaczone w zakładce Import aby HUD się uruchamiał
Pozdrawiam
Witaj pixx123,
Teoretycznie Urbi ma racje, ale problem może leżeć po innej stronie. Czy w ogóle wyświetla Ci jaką kolwiek część HUD'a? Mam na myśli chociażby panel w którym możesz wybrać opcję PT3, który pojawia się na stołach?
Jeżeli nie, przyczyny musimy szukać w pluginach odpowiedzialnych za emulację grafiki, jeżeli tak problem tkwi raczej w tym co napisał Urbi.
Jeszcze dobrze byłoby wiedzieć o jakim poker roomie mowa? Czy przypadkiem nie używasz clienta linuxowego (Jak taki w ogóle istnieje gdzieś?).
edit:
Wpadłem jeszcze na pomysł, że problemem może nie być sam PT3, a postgres. Wygooglowałem taki tutorial na temat instalacji PT3+Postgresa na linuxie.
Nie mam niestety UBUNTU na stacjonarce, więc nie jestem w stanie sprawdzić. Zobaczę, czy da rade odpalić to na moim netbooku, ale jest mocno crapowaty, więc może pojawić się bariera sprzętowa. Ale i tak nie sprawdzę tego wcześniej niż w czwartek.
Pozdrawiam,
plushack