Przejdź do forum
Hm2 Same Podstawy W...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hm2 Same Podstawy Wszystko Od Zera!

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
592 Wyświetlenia
Nalewajka
PokerStrategist

Witam mam bardzo duży problem. Otóż dzisiaj pobrałem HM2 jest to pierwszy program po za banalnym SideKickime który chce zacząć używać ale od razu pojawia się problem nigdzie nie umiem znaleśc artykułu/filmu opisującego w polskiej wersji podstawy tego programu . Od zera gdzie co znalesc co jest przydatne co nie ? Znalazłem filmik "Hold'em Manager 2 - wprowadzenie - część 1" Ale tam wcale samych podstaw nie ma nawiązuje do HM1 a ja bladego pojęcia nie mam co gdzie jak i o co chodzi ? :rage:

Prosze o jakieś info pomoc :P

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Kenmor
PokerStrategist

przydałoby się przydało... jestem w tym samym położeniu :D... W gruncie rzeczy odpaliłem HM2, pograłem, to nawet do statystyk nie zaimportował mi ok 2/3 rozegranych przeze mnie rąk... np. przy dzisiejszej sesji mam niby +0,65$, gdzie w rzeczywistości jestem ok +5$... :)...

Odpowiedz
Cytat

Pewnie masz wlaczony jakis filtr.
Nie mozna ustawic ani HM' a ani np softu pokerstars aby importowane bylo 65% rak.

Na stronie producenta jest co i jak skonfigurowac zeby dzialalo - tak generalnie dzialalo.

Co konkretnie chcesz wiedziec?
Jakie statsy wyswietlac na hud?

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka Autor wątku
Nalewajka
PokerStrategist

Wszystko od czego sie zabrac :D Co bedzie dla mnie przydatne gdy gram Mtt a co gdy gram Sng hands up ?

Co powininienem po pierwszym odpaleniu zrobić? jak rpzypisac poker roomy do programu bo to co jest na filmiku wprowadzającym nie pokrywa sie z tym co ja dostaje po pierwszym uruchomieniu :D

Odpowiedz
Cytat

http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/642/Poker+Stars+Setup

no przeciez WSZYSTKO jest na stronie...

hands up :fdrink

a co do statsow, to poczytaj o HUD co tam mozna robic
sam pewnie wymyslisz z czego korzystac a z czego nie...
lub atakuj opd dzialy na forum

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Witam,

na początek polecam obejrzeć nasze filmiki instruktażowe:
Filmiki instruktażowe dotyczące HoldemManager2

A co do konkretnych pytań, to po prostu pisz je tutaj, postaramy się pomóc :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka Autor wątku
Nalewajka
PokerStrategist

Gram Hands Up Turbo i pytanie jak ustawić do nich Hud? + wyjaśnienie co oznaczają poszczegolne opcje jestem nowy i nie na wszystkim sie znam a powiezdiałbym że prawie na niczym ... I czy oproćż hud musze coś ustawiać jeszcze ? Chce zeby tenHm2 był dla mnie jakoś przydatny ale puki co gram bez tych wszystkich statystyk i jakos sobie radze ale przydało by sie kilka informacji o przeciwniku ktorych sam nie potrafie spamietac jak czesto raise gra albo call. Z jakim zakresem najczesciej otwiera z BB a jakim z Sb można to uzyskać w tym Hud? i co do niego dodac? Prosze o pomoc

Odpowiedz
Cytat
kleko91
PokerStrategist

Cześć Nalewajka,

co do statystyk, które będą używane w HUDzie, wklejam tutaj link, gdzie są wyjaśnione wszystkie statystyki:

HUD STATS EXPLAINED

W w/w linku znajdziesz opis wszystkich dostępnych statystyk z opisem, co oznaczają.
Piszesz również, że grasz HU Turbo i chcesz ustawić sobie HUDa pod tą odmianę.

Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo ta odmiana jest mi troszkę obca ale poszperałem troszkę w interneci i znalazłem gotowego już HUDa, który nadaje się do gry HU.

Zapewne ogromna ilość statystyk może Cie na początku przerażać ale z czasem powinieneś to wszystko opanować i dobrze wykorzystywać. Polecam, co do tego HUDa używać abbreviation, gdyż tych statystyk jest sporo i możesz na początku nie pamiętać, która to która.

Pozdrawiam,
kleko91

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka Autor wątku
Nalewajka
PokerStrategist

Dziękuje bardzo za pomoc dzisiaj wszystko przestudiuje i spróboje ogarnąc. Chociaż wszystko po angielsku a jestem noga ale z traslatorem jakoś to powinno pojsc :P Mam pytanie czego proponujesz na początku używac ?:P Czym jest abbreviation

Odpowiedz
Cytat
kleko91
PokerStrategist

Abbreviation to skróty, które występują w HUDzie.

Tak wygląda HUD z abbreviation. Masz tutaj skróty statystyk, gdzie np:
F3B = fold to 3bet
FCBR = fold to cbet river
DBF = donk bet flop

itd. :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka Autor wątku
Nalewajka
PokerStrategist

Dobra podaje się albo ten program mi się jakoś dziwnie zacina albo po prostu nie potrafie tego ustawić wszystkiego i za przeproszeniem dupa dalej nie ma Hud :| Nie mam chęci nawet probowania dalej bo mnie denerówje już ten cały HM2

Odpowiedz
Cytat