Witam,
To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumienie. Nie jestem informatykiem.
Mam kompa 3.2GHz 2GB RAM Win7.
Grając na kilku stolikach, HM2 strasznie mulił (potrafił zajmować 400mb pamięci - obecnie kilkukrotnie mniej), pomógł prosty w obsłudze program (freeware) optymalizujący pamięć:
Rizone Memory Booster link: http://szybkidownload.pl/download/5324/p...1.1.1.1080.aspx
Nie stwierdziłem aby Rizone Memory Booster miał negatywny wpływ na HM2 lub inne programy.
Nie znam co prawda tego programu, ale 1,5 roku temu szukałem właśnie takich "przyspieszaczy" i ogólnie panującym trendem było, że programy czyszczące ram w najlepszym przypadku nie robiły nic, w pozostałych przypadkach spowalniały kompa.
To że po czyszczeniu ramu jego zużycie spada np. z 1,5gb do 1gb wcale nie oznacza, że komputer będzie szybciej pracować. Ba. Często po tym czyszczeniu system na nowo ładuje dane które już w tej pamięci były. Co zajmuje więcej czasu niż ich usunięcie...
Ogólnie to ja tego typu programów czyszczących ram nie polecam (student infy).
Mi też HM2 niemilosiernie muli kompa i z tego, co czytałem na te forum, to chyba każdemu muli kompa. A jako ciekawostke dodam, że mam zajeb***ty komp, więc sam widzisz... HM2 już taki jest
Witam,
polecam się również zapoznać z punktem 8. naszego FAQ:
FAQ & poradniki czyli przeczytaj zanim założysz temat w tym dziale
Trochę tam jest informacji, jak sprawić, aby HM2 zużywał mniej zasobów.
Pozdrawiam