Przejdź do forum
HM i jego baza dany...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HM i jego baza danych

13 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,587 Wyświetlenia
madelaine00
Oldschool Grinder

Witam,

Korzystam z elephanta ale chciałam wypróbować HMa i ściągnęłam sobie wersje trialową. Zainstalowałam i jest problem. To jest ramka która się pojawia: (nie zamieściłam zdjęcia bo nie umiem)

Holdem Manager needs to know where to find the datebase. Please enter in the details below and click on connect

Server Name: **** Port Number *
Login Name: * Password * Connect

If you do not have PostgreSQL installed then clink on the following link for detailed instructions PostgreSQL Install Instructions

Klikam Connect gdyż wszystkie dane są dobre bo używam bazy danych którą mam stworzoną do elephanta i wyskakuje kolejna ramka:

Databases

elephantdb (unknown) Set as Default
. Export Hands
. Optimize

Create New Database

I tak:
1) nowej bazy danych stworzyć się nie da bo wyskakuje jakiś błąd.
2) Kiedy klikam :"Optimize" jest kolejna zakładka i nie widzi żadnej bazy danych :|

Zupełnie nie wiem o co tutaj chodzi. Jeszcze dodam ze instalowałam postgreSQL z tego linku wyżej ale to nie pomogło.

POMOCY!!!! Proszę o szybką pomoc zanim wygaśnie mi wersja trialowa. Pozdrawiam

12 odpowiedzi

Jaki błąd wyskakuje jak próbujesz stworzyć nowa bazę?

dragoste
PokerStrategist

Nie możesz korzystać z tej samej bazy, co elephant, bo mają one zupełnie inną strukturę tabel.

1) nowej bazy danych stworzyć się nie da bo wyskakuje jakiś błąd.

To samo, co wyżej. Jaki błąd? Wróżkami nie jesteśmy. ;)

madelaine00 Autor wątku
madelaine00
Oldschool Grinder

Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź :)

Błąd wyskakuje następujący:

The folowing error occurred when trying to initialize the Holdem Manager database: ERROR: 42601: syntax error at or near "123"

To jeszcze podaj jaka wersje postgres masz zainszaalowanA (info jest w menu start).

Wydaje się, ze jest to blad w skrypcie, który może wynikać z niewłaściwej wersji bazy - elephant wymaga wersji 8.3, a HM (przynajmniej u siebie na stronie) zaleca wersje 8.4.
Najlepiej będzie jak odinstalujesz postgres'a i zainstalujesz go jeszcze raz w wersji, która jest dostarczana z HM.

madelaine00 Autor wątku
madelaine00
Oldschool Grinder

Mam wersje 8.3

To spróbuj zainstalować najnowszą wersję postgreSQL i napisz czy pomogło ;)

szok38
Elite Grinder

Napisane przez dragoste