Przejdź do forum
[HM] - błąd po odłą...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [HM] - błąd po odłączeniu router'a

13 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
493 Wyświetlenia
maesky87
Oldschool Grinder

Witam,

HM działał do tej pory bez zarzutu, do czasu, gdy wysiadł mi Internet i taj jak zawsze mam to w zwyczaju robić - odłączyłem zasilanie router'a i momentalnie podłączyłem. Internet wrócił, jednak, gdy chciałem odpalić HM, pojawił mi się taki komunikat:

Gdzieś przeczytałem, że najłatwiej na nowo zainstalować PostgreSQL, więc odinstalowałem, jednak przy instalacji pojawia się błąd:

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)

12 odpowiedzi
BSCpl
Oldschool Grinder

No a haslo 2 razy wpisales w te okienko?

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Wpisywałem tylko: postgrespass i nie działa. Nie wiem jakie jest prawidłowe...

Qsypal
BlackMember

start/uruchom/cmd/net users i tam możesz zmienić hasło. Pamiętaj tylko, aby odpalić cmd jako administrator. Możesz też z poziomu Panelu Sterowania zmienić hasło.

Myślę jednak, że na wiele się to nie zda i będziesz musiał reinstal postgres zrobić ale kto wie, może akurat ruszy.

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Qsy ja odinstalowałem PostgreSQL i gdy chcę zainstalować na nowo to pojawia się to okno, w którym muszę wpisać hasło. Tylko nie wiem co to za hasło - od konta internetowego czy od czego??

A może od nowa HM zainstalować? Tylko czy nie utracę już zebranych statystyk?

salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez maesky87
Qsy ja odinstalowałem PostgreSQL i gdy chcę zainstalować na nowo to pojawia się to okno, w którym muszę wpisać hasło. Tylko nie wiem co to za hasło - od konta internetowego czy od czego??

A może od nowa HM zainstalować? Tylko czy nie utracę już zebranych statystyk?

Zebrane ręce to Ty już utraciłeś osuwając PosgreSQL. Sprawdź folder HMArchive czy HM zrobił tam kopie :f_thumbsup:

W tym 2 okienko To Ty chyba od nowa podajesz hasło jakie ma być użyte. Do niczego się nie logujesz, bo to wszystko usunąłeś.

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Chyba nie podaję od nowa, bo wpisując jakieś hasło, podaje mi komunikat, że" nieznana nazwa użytkownika lub hasło" Przecież gdybym ustalał nowe hasło, to musiałoby mi przyjąć jakiekolwiek.

Dodam tylko, że podczas odinstalowania PosgreSQL pojawił się komunikat, że folder data nie mógł zostać odinstalowany.

Kurde co robić?

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Zainstalowałem od nowa HM, a że kreator instaluje razem z PosgreSQL to pozbyłem się problemu.
Szkoda jedynie, że utraciłem wszystkie moje statystyki :/
Czy można ustawić sobie jakiś folder rezerwowy, aby zapisywało w nim wszystkie dane moje, jak i przeciwników i żeby to wszystko można było odtworzyć w razie problemów z HM?

vezyr
PokerStrategist

W tym samym miejscu gdzie ustawiasz foldery z których importuje rozdania ustawiasz też folder gdzie będzie je archiwizowało. Więc jak miałeś ustawione to bez problemu możesz wszystko odzyskać.

A co do odinstalowania bazy danych to chyba zrobiłeś to niepotrzebnie. Myślę, że wystarczyłby restart postgresa aby wszystko zaczęło działać.

salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez salyk
Sprawdź folder HMArchive czy HM zrobił tam kopie :f_thumbsup:

Sprawdziłeś wcześniej ten folder? HM tam sam automatycznie robi kopie

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Napisane przez vezyr
W tym samym miejscu gdzie ustawiasz foldery z których importuje rozdania ustawiasz też folder gdzie będzie je archiwizowało. Więc jak miałeś ustawione to bez problemu możesz wszystko odzyskać.

Miałem ustawiony folder, lecz magazynuje on tylko rozdania z Pokerstars podzielone na dni i stoliki. Mi chodzi natomiast o statystyki graczy oraz moje. W tym folderze tego nie ma.

Sprawdziłeś wcześniej ten folder? HM tam sam automatycznie robi kopie

Tak, sprawdziłem, niestety jest pusty.

To w jaki sposób można ustawić, aby zapisywało nie tylko rozdania, ale również statystyki w zapasowym folderze?

salyk
Oldschool Grinder

HM nie zapisuje statystyk Twoich ani przeciwników. Nieco inaczej to działa..

HM robi kopie Twoich rozdań (przecież w ogóle na tej podstawie określił statystyki), więc gdybyś znów zimportował te rozdania, na ich podstawie HM określiłby Twoje i przeciwników statystyki.

maesky87 Autor wątku
maesky87
Oldschool Grinder

Aaa rozumiem. W takim razie mam w zapasowym folderze rozdania. Zaimportowałem i wszystko wróciło.
Dzięki za informację :)