Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

hm 2 problem

11 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
588 Wyświetlenia
giga89

hej !

Mam problem z hm2.. Otóż jak klikam na "opponents" to wyswietla mi sie komunikat Database error - holdem manager encountered an internal SQL error. I moge naciskac "ok" i błąd powtarza się w nieskonczonosc, dopóki nie wcisne "x" lub cancel. I wtedy program sie zawiesza i wyłącza...

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi

Hej giga89,

Zacznij od najprostszych rzeczy:
Home->Database->Maintenance i zrób reindex oraz przywróć domyślne ustawienia. Jak to nie pomoże zrób backup bazy i usuń ją, po czym utwórz nową i zaimportuj dane.

Btw. masz najnowszą wersję HM2?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

zrobiłem, to ale nie przywracałem ust fabr. bo nie wiem jaki plik wybrać na backup :/ . I jeszcze jedno pytanie, jak ustawić, żeby moim aliasem był poprostu nick z np. z p* ?

Co tu jeszcze trzeba zrobić żeby to działało ??? Wyświetla mi huda na stoliku, ale staty są 0 dla wszystkich, minimalną ilość rąk mam 10 a i tak nie pobiera dalej statów... Przeglądałem te filmiki itd. ale one nie są dla całkiem podstawowego nuba jak ja

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

aha i jeszcze zawsze przy włączaniu hm2 , wyskakuje mi komunikat, żebym się upewnił czy kompozycja pulpitu jest włączona. Jest..

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

HELP KTOŚ !!!!!!!!!!!!!!! :[

Odpowiedz
Cytat

Witam ponownie :)

Pierwsza sprawa:
Ustawiłeś w sofcie PokerStars, żeby zapisywało Ci ręce i trzymało tą historię jak długo się da? (trzeba wpisać same 9tki w okienku Options -> Hand History).
Do tego, czy w Hands Importing w Holdem Manager 2 masz prawidłowo ustawiony folder z PokerStars (zakładka Auto Import Folders w pod-okienku)? Tutaj KLIKNIJ żeby zobaczyć jak to zrobić.

Jeżeli masz wszystkie ręce z PokerStars w folderze zapisu softu, to proponuję usunąć całą bazę - wywalić PosgreSQL przez dodaj/usuń programy lub nawet zrobić to programem Revo Uninstaller. Potem postawić bazę na nowo uruchamiając HM2 i zaimportować wszystkie ręce z folderu zapisu PokerStars.

Co do kompozycji pulpitu, spróbuj wyłączyć i odpalić HUDa. Ciężko dobrać konkretne rozwiązanie w tym przypadku ale samo postawienie bazy na nowo powinno pomóc w errorze i braku statów.

Daj znać czy coś się udało zrobić,

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

dzięki wielkie, nie wiedziałem, że w sofcie p* trzeba to ustawić , tylko to w sumie zmieniłem i już git :)

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

hmmm na cashówkach jest ok, ale na turnieju nie wyświetla mi ani nicków ani statów. Wyświetla tylko te małe okienko z "Settings, i hud 2.0". I zmieniłem w settings tam z hud 2.0 na "tournament" - nie wiem czy tak trzeba ?

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

Wystarczyło, że użyłem table findera ;]. I motyw taki, żę hud pokazuje mi zmuckowane karty na turku/sng, ale na zoomie - nie. :/

Odpowiedz
Cytat

Witam ponownie :)

Na Zoomach nie będą się wyświetlać, bo każde rozdanie jest tak jakby na innym stole. Możesz natomiast sprawdzać co pokazali przeciwnicy naciskając na replay rozdania lub na numer (lewy górny róg stołu, taka długa cyferka drobnym maczkiem) i wybrać z listy to, które Cię interesuje. Co do turniejów jeszcze, ustaw sobie, żeby PokerStars zapisywało Tournament Summary. To jest tuż pod opcją zapisu historii rąk.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
giga89 Autor wątku
giga89

ok dzieki. ogarnalem :)

Odpowiedz
Cytat