Cześć,
posiadam dwa dyski. Dysk C jest SSD i mam na nim właściwie tylko windowsa, sterowniki itp. Drugi dysk jest zwykły, ogólnie pod pliki itd. Powiedzcie mi, czy dużo by zmieniło gdybym zainstalował HM2 na dysku SSD?
Cześć,
posiadam dwa dyski. Dysk C jest SSD i mam na nim właściwie tylko windowsa, sterowniki itp. Drugi dysk jest zwykły, ogólnie pod pliki itd. Powiedzcie mi, czy dużo by zmieniło gdybym zainstalował HM2 na dysku SSD?
No powinno działać szybciej, więc lepiej mieć trackery i ogólnie programy na dysku systemowym ssd, a reszte plików właśnie na hdd.
Napisane przez BElluu
Cześć,posiadam dwa dyski. Dysk C jest SSD i mam na nim właściwie tylko windowsa, sterowniki itp. Drugi dysk jest zwykły, ogólnie pod pliki itd. Powiedzcie mi, czy dużo by zmieniło gdybym zainstalował HM2 na dysku SSD?
Oczywiście ,że bardzo dużo .System i HM zawsze instalujemy na SSD ,różnicę możesz też sobie sprawdzić przykładowo przy imporcie jakiejś większej bazy danych ♠_thumbsup:
Okej dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie. Można coś zrobić by ręce w Active Session pojawiały się na bieżąco? Bo aktualnie wygląda to u mnie w ten sposób, że mam np. 9 rąk i po paru minutach wyskakuje mi kilka kolejnych. To powinno tak działać czy da się coś z tym zrobić?
@ dodam, że w zakładce reports wszystko się dobrze aktualizuje. Nowe ręka pojawia się po paru sekundach, a na Active Session nie. Na tej zakładce muszę kliknąć w refresh, żeby zobaczyć nowe ręce.
Z tego co kojarze to tez musze nacisnac refresh - tak chyba to dziala
Zawsze mozesz wejsc w reports -> cash result graph i ustawic filtr na date : today
♠_drink:
Napisane przez BElluu
Okej dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie. Można coś zrobić by ręce w Active Session pojawiały się na bieżąco? Bo aktualnie wygląda to u mnie w ten sposób, że mam np. 9 rąk i po paru minutach wyskakuje mi kilka kolejnych. To powinno tak działać czy da się coś z tym zrobić?@ dodam, że w zakładce reports wszystko się dobrze aktualizuje. Nowe ręka pojawia się po paru sekundach, a na Active Session nie. Na tej zakładce muszę kliknąć w refresh, żeby zobaczyć nowe ręce.
Nie trzeba klikać, wystarczy zmienić opcję
http://scr.hu/1bsb/cp9tl
Dla lepszego działania HM2 jednak zaleca się wyłączyć tą opcję.
Pozdrawiam