Przejdź do forum
Format komputera a ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Format komputera a HM

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
398 Wyświetlenia

Mam zamiar sformatować komputer, czy ktoś by mógł mi troszeczkę wyjaśnić co zrobić by nie starcić tego WSZYSTKIEGO co mam ustawione w HM (tzn. bazy rąk, historii rąk itp), zrobiłem ten cały "Backup", ale to wszytstko? Czy jak zrobie formata ściągne HM to nie bede mial problemów? A co z tym postgreSQL?

3 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_
Prezydent1
Oldschool Grinder

ja zawsze po za beckupem, ściągam cały folder archive gdzie mam wszystkie ręce i w razie czego po prostu je zasysam - raz bardzo mi to pomogło. dodatkowo zapisuje na dysku zenętrznym, ustawienia do HUDa, resztę konfiguruję ręcznie po ponownym zainstalowaniu HM.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Tutaj masz instrukcje jak przeprowadzić backup i restore bazy danych: http://faq.holdemmanager.com/questions/72/Backup+%26+Restore+Database
Polecam też zachować folder HMArchive (domyślnie na dysku C).
Po formacie instalujesz PostgreSQL, Hold'em Managera, postępujesz według instrukcji powyżej (restore) i wszystko działa. Ewentualnie będziesz musiał zalogować się na stronie producenta i zresetować klucz który jest przypisany do Twojego komputera (możesz to zrobić też z poziomu Hold'em Managera przed formatem).

Pozdrawiam.