Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Export ustawień

12 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
663 Wyświetlenia
ppachol

Witam, mam sprawę. Przenoszę się na stacjonarke i chciał bym eksportować wszystkie moje ustawienia. Nie tylko rozdania wie ktoś gdzie mogę znaleźć taką opcję w PT4?

Bo jeżeli chcę skopiować ręce to wchodzę w database/export hand z tego co zauważyłem. Jeżeli to zrobię to skopiuje mi też wszystkie moje statystyki łącznie z wykresami wygranych lub przegranych w poszczególnych dniach i miesiącach?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
boxer82

gdzieś w tym samym pasku masz opcję backup i restore. Wtedy wyeksportuje ci wszytkie ustawienia , łacznie z notatkami, Hudem filtrami itd

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Cześć,

Tak, jak wspomniał boxer, wchodzisz w górnym menu w File > Backup

Masz tam do zaznaczenia mnóstwo opcji, w zależności od tego, co dokładnie potrzebujesz przenieść. Jeżeli, jak piszesz, chcesz przenieść zarówno bazę rozdań jak i ustawienia, musisz koniecznie zaznaczyć swoją główną bazę danych w oknie po lewej stronie. Z menu po prawej stronie możesz zaznaczyć w zasadzie wszystko, przy czym warto zwrócić uwagę na ostatnią pozycję "Config File", która domyślnie nie jest zaznaczona

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ppachol Autor wątku
ppachol

Wielki dzięki za szybką odpowiedź, ale takiego czegoś jak cofig file nie mam.
Czyli mam zaznaczyć te wszystkie opcje z pierwszej listy obok okienka? Wydaje mi się, że tak ale wolę zapytać niż potem czegoś mogę nie zgrać.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

W tym miejscu jest opcja Config File:

Warto jeszcze zaznaczyć Processd Hands.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ppachol Autor wątku
ppachol

Zobaczyłem to po wrzuceniu tamtego posta. A powiedz mi jak bym chciał znajomemu udostępnić moją bazę rozdań to wchodzę w database/export hand i tam zaznaczam czy chce wrzucić moje ręce z cash game czy z turnieji. I tak samo w drugą stronę jak bym chciał wgrać czyjeś rozdania do swojego programu. W którym miejscu mam je importować z pliku. Był bym bardzo wdzięczny za odpowiedź jeszcze na te pytania

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

To zależy, czy Twój znajomy też ma PokerTrackera. Hold'em Manager nie potrafi odczytywać tych rozdań:

-> Zamiana hands history z formatu PT4 na standardowy format PS

Jeśli Twój znajomy ma PokerTrackera to eksport/import rozdań lub bazy danych tak jak powyżej to Urbi23 opisał.

Jeśli Twój znajomy ma Hold'em Managera to musisz przekopiować rozdania z folderu Processed, tak jak wytłumaczyłem to w powyższym linku.

Odpowiedz
Cytat
ppachol Autor wątku
ppachol

A powiedz mi jeszcze jak jesteś taki pomocny ;) jak mam eksportować w PT4 cały turniej tak żebym mógł go wysłać i mój trener mógł go odpalić w Universal Replayer. Którą opcję mam kliknąć, żeby zapisać ten turniej. Bo nie mogę zainstalować Replayera żeby sprawdzić. Jakaś blokada systemu czy antywirusa go blokuje nie mam pojęcia o co chodzi.

Odpowiedz
Cytat
ppachol Autor wątku
ppachol

Pomoże mi ktoś z tym pobraniem HH żebym mógł odpalać cały turniej w Universal Replayr i wysłać komuś całe HH do oceny? Pojedyncze rozdanie wiem jak skopiować, ale cały turniej ni cholery

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Hej,

Widziałem, że z problemem dotyczącym Universal Replayer już sobie poradziłeś. Ustawienia Javy zapewne.

O historię rozdań już tu zapytałeś: Jak skopiować HH całego turnieju

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ppachol Autor wątku
ppachol

A powiedz mi czemu przywracanie kopii tak długo trwa. Odpaliłem ją w sobotę o 18 i skończyło się robić o 12 w niedzielę. Masakra...Na przyszłość jak bym chciał przenieść same HH bez całych ustawień tak samo długo to trwa. Nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania na przenoszenie HH z kompa na kompa bo jak ktoś gra z 5 lat to takie przywracanie to chyba dwa dni by trwało. Nie ma jakiegoś innego rozwiązania na przechowywanie bazy danych. Tak żeby w przyszłości nie mieć problemu ze sprawnym i "szybkim" przywróceniem kopii?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Jeśli to była baza danych z ~5 lat to 2 dni na przenoszenie danych to nie jest dużo. Weź pod uwagę, że istnieje olbrzymia różnica w przenoszeniu między komputerami filmu ważącego 5GB, a bazy danych ważącej 5GB (to tylko przykład).

Rozwiązaniem na przyspieszenie tego procesu jest wykorzystanie szybkiego dysku SSD. Programowo tego się nie da zrobić, tak są zbudowane komputery.

Odpowiedz
Cytat