Przejdź do forum
Export bazy od pewn...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Export bazy od pewnej daty

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
451 Wyświetlenia
miiik
PokerStrategist

Witam.
Tak jak w temacie chcę eksportować moją bazę z HM, ale ręce tylko z tego roku do pliku. Reszty mogę się pozbyć. Może ktoś doradzi jak to zrobić?

I jeszcze jeszcze mam problem z tym, że HUD się pojawia dopiero po zagraniu pierwszej ręki na stole. Jak zrobić żeby HUD pojawiał się od razu? Bez konieczności rozegrania pierwszej ręki.

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
emomaniac
Oldschool Grinder

Witam

Najpierw odpowiedź na pytanie 2:

http://faq.holdemmanager.com/questions/101/Full+Tilt+%26+Poker+Stars+Prefetch+Walkthrough+

Jakby nie działało to poszukaj innych folderów HEM data i dodaj do autoimportu.

Hud pojawia się po otwarciu stołu i zaimportowaniu z niego 1 ręki.
Przykład - otwierasz stół, czekasz aż dokończą rozdanie i masz huda. Jeśli jednak dosiądziesz się do stolika i masz ustawione preferowane miejsce to staty pozostaną na swoim miejscu a pozycje graczy "zostaną obrócone" i możesz zostać wprowadzony w błąd. Po rozegraniu 1 ręki wszystko wraca do normy.

1. W reports ustawiasz pokazywanie interesujących Cię rąk (filter by date, limit itp) w dolnym oknie - show all ; PPM na dowolnej ręce i "export all hands to HD"

Odpowiedz
Cytat
miiik Autor wątku
miiik
PokerStrategist

Napisane przez emomaniac
Witam

Najpierw odpowiedź na pytanie 2:

http://faq.holdemmanager.com/questions/101/Full+Tilt+%26+Poker+Stars+Prefetch+Walkthrough+

Jakby nie działało to poszukaj innych folderów HEM data i dodaj do autoimportu.

Hud pojawia się po otwarciu stołu i zaimportowaniu z niego 1 ręki.
Przykład - otwierasz stół, czekasz aż dokończą rozdanie i masz huda. Jeśli jednak dosiądziesz się do stolika i masz ustawione preferowane miejsce to staty pozostaną na swoim miejscu a pozycje graczy "zostaną obrócone" i możesz zostać wprowadzony w błąd. Po rozegraniu 1 ręki wszystko wraca do normy.

1. W reports ustawiasz pokazywanie interesujących Cię rąk (filter by date, limit itp) w dolnym oknie - show all ; PPM na dowolnej ręce i "export all hands to HD"

Z tego roku to jest naprawdę dużo rąk ok kilkuset tysięcy, więc jak zaznaczam cały rok i klikam all to długo się ładuje aż w końcu wyskakuje błąd "System.OutOfMemoryException". Więc chyba będę musiał miesiąc po miesiącu eksportować. Ale przeraża mnie to że jak będę miał większą bazę to już nie będzie to takie proste.

Ja mam ten HUD na OnGame, więc tam nic takiego nie widzę a mam dodane wszystkie foldery importu. Jeszcze się z tym pobawię i będę jeszcze pisać jak nie dam rady.

Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez miiik
Witam.
Tak jak w temacie chcę eksportować moją bazę z HM, ale ręce tylko z tego roku do pliku.

a czym baza zawinila, jezeli mozna wiedziec?

Odpowiedz
Cytat
miiik Autor wątku
miiik
PokerStrategist

Chce przerzucić bazę na nowego kompa. A reszta starych statów jest mi nie potrzebna żeby HM chodził szybciej. Pozatym w zakładce tournament panuje kompletny bałagan. HM nie wyszukuje wygranych z turniejów, ale myślę po przeinstalowaniu bedzie ok, a bazy z tournaments nie potrzebuje, więc bede zbierać od nowa.

Odpowiedz
Cytat

Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Odpowiedz
Cytat
miiik Autor wątku
miiik
PokerStrategist

Napisane przez Laforet

Masz podobny problem może? Albo miałeś? Na OnGame mam tylko taki problem z iPoker nie ma takiego problemu.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez miiik

Napisane przez Laforet

Masz podobny problem może? Albo miałeś? Na OnGame mam tylko taki problem z iPoker nie ma takiego problemu.

Nie mialem nigdy podobnego problemu, ale zainteresowal mnie ten temat.

Odpowiedz
Cytat

Daje dyszke.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7
PokerStrategist

Napisane przez miiik
Witam.
Tak jak w temacie chcę eksportować moją bazę z HM, ale ręce tylko z tego roku do pliku. Reszty mogę się pozbyć. Może ktoś doradzi jak to zrobić?

Cz
ja bym zrobił tak:

1. W folderze "C:\HMArchive" pozostaw ręce z roku, który Cie interesuje.
2. Jeżeli chcesz pozostawić notki to "Options--> notes--> export your notes"
3. W HM stwórz nową bazę "Options--> Database Management--> Connect--> Create New Database--> (set it as default)--> Start HoldemManager"
4. Uruchom "import from folder" C:/HMArchive
5. Import notek.
6. Backup bazy do pliku

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7
PokerStrategist

Żeby zwolnić miejsce na dysku wystarczy skasować starą bazę w PostgreSQL.
1. Odpalsz Start/Wszystkie Programy/PostgreSQL/pgAdminIII
2. Wchodzisz w "Bazy Danych". Jeżeli w którymś momencie będzie potrzebne hasło to prawdopodobnie jest to
Username: postgres
Password: postgrespass

3. Masz liste swoich baz danych, kasujesz nieużywane i miejsce na dysku się zwalnia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
miiik Autor wątku
miiik
PokerStrategist

Napisane przez SeBiX7

Napisane przez miiik
Witam.

Cz
ja bym zrobił tak:

1. W folderze "C:\HMArchive" pozostaw ręce z roku, który Cie interesuje.
2. Jeżeli chcesz pozostawić notki to "Options--> notes--> export your notes"
3. W HM stwórz nową bazę "Options--> Database Management--> Connect--> Create New Database--> (set it as default)--> Start HoldemManager"
4. Uruchom "import from folder" C:/HMArchive
5. Import notek.
6. Backup bazy do pliku

Dzięki, właśnie też znalazłem ten folder HMArchiwe.

Może znacie jakieś sposoby na przyspieszenie pracy bazy? Oprócz zakupu dysku SDD. W przyszłości jednak będę musiał o tym pomyśleć.

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7
PokerStrategist

Na zwykłych dyskach jedynym przyspieszeniem jest czyszczenie bazy ze starych rąk imo.

Odpowiedz
Cytat