Przejdź do forum
Equilab nie działa!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Equilab nie działa!

21 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
2,017 Wyświetlenia
Byqu
Oldschool Grinder

Witam

Equilab mi nie działa. Generalnie wszystko się ładnie zainstalowało, i się nawet uruchamia, ale w takim okienku 2cm długości i 0.5 wysokości, i nic tam nie ma, i w ogóle WTF? Ktoś miał tego typu problem, lub wie jak go rozwiązać?

/

Uploaded with ImageShack.us

Tak to wygląda

20 odpowiedzi
misiowilk
Oldschool Grinder

Może głupie pytanie, ale czy nie da się tego porostu rozciągnąć?
Od czasu do czasu różnym programom zdarza mi się tak otworzyć i wystarczy je rozciągnąc myszką.

Witam

Dziwna sprawa, rzeczywiście. Posłałem informatykom, ale sprawdź czy nie da się tego rzeczywiście rozciągnąć :)

Pozdro

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Napisane przez misiowilk
Może głupie pytanie, ale czy nie da się tego porostu rozciągnąć?
Od czasu do czasu różnym programom zdarza mi się tak otworzyć i wystarczy je rozciągnąc myszką.

Właśnie problem polega na tym, że się nie da.... Nic się nie da. Jak tam najadę to jest bardzo malutki 1 pixelowy paseczek, po kliknięciu, którego otwierają się ustawienia, ale dotyczą tylko ustawień Full Ring, czy SH, więc nic się nie da zrobić :/

Możesz jeszcze spróbować maksymalizować z poziomu menadżera zadań. Wciśnij alt+ctrl+del i w menadżerze w zakładce aplikacje kliknij prawą na equilaba i wybierz maksymalizuj.

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Napisane przez Sudderman
Możesz jeszcze spróbować maksymalizować z poziomu menadżera zadań. Wciśnij alt+ctrl+del i w menadżerze w zakładce aplikacje kliknij prawą na equilaba i wybierz maksymalizuj.

Zrobiłem tak i faktycznie się otworzyło. Mam szare to, i jak klikam na "analiza scenariuszy" lub "ustawienia" to wyskakuje raport o błędach i equilab się zamyka... :( kurcze co się dzieje?

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Napisane przez Jakub
Witam

Dziwna sprawa, rzeczywiście. Posłałem informatykom, ale sprawdź czy nie da się tego rzeczywiście rozciągnąć :)

Pozdro

I Jak Jakub, wiadomo coś? Ogólnie chociaż ktokolwiek inny ma taki problem? W s[społecznościach jest sporo informatyków, może któryś z nich rozwiązał ten problem. Zastanawiam się, czy nie spróbować na forum angielskim, ale jeszcze chwilę poczekam...

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Ściągnąłem instalkę z angielskiej strony, i wraz jest to samo :(

Jaki masz system operacyjny?
Spróbuj odinstalować i usunąć wszystkie składniki i zainstalować ponownie. / Uruchom jako administrator. / Uruchom w trybie zgodności z Windows XP.

Na razie odpowiedzi brak, będę was informował.

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Ściągnąłem nową wersję Equilaba, i mam teraz inaczej. Tzn uruchamia się tak samo jak się zwykło uruchamiać, z tym, że odrazu wyskakuje Raport o błędach i się elegancko wyłącza....

Kurcze co zrobić?

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

I jak ruszyło cosik? Jakieś info., a może ktoś miał to samo i zdiagnozował problem?

Cześć.

@Byqu - problem jeszcze nie rozwiązany, napiszę jak tylko znajdziemy jego genezę

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Napisane przez Jakub
Cześć.

@Byqu - problem jeszcze nie rozwiązany, napiszę jak tylko znajdziemy jego genezę

Spoko... Dzięki mimo wszystko za chęci :)

Pazurrr
Elite Grinder

Oczywiście, że się nie da rozciągnąć. Niemal na 90% tu jest system zainfekowany, albo brakuje bibliotek w winzgrozie

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Ok spróbujemy naprawić. Dzięki

Byqu,

A czy mógłbyś wkleić screena komunikatu o błędzie?

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Uploaded with ImageShack.us

Będę się starać zaktualizować bazy DLL.

A co to za system operacyjny?

edit: z tego co widzę, MOŻE pomóc skasowanie ( wcześniej backup ), biblioteki dwmapi.dll.

Ew. http://support.microsoft.com/kb/932590

Pozdrawiam.