Przejdź do forum
Elephant Po Raz 123...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Elephant Po Raz 1230987098743587708 !!

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,337 Wyświetlenia
PikelPl
Oldschool Grinder

Ja już nie mam siły ... ;/ milion razy przeinstalowywałem słonia i postgresql i nic... na stołach nadal nie wyświetlają mi się statystki ;( było kilka pytań juz na forum ale zero pomysłu na rozwiązanie problemu ;( ???

I jeszcze jedno... Czy zeby sciągnac PT z ich strony trzeba sie zarejestrowac ... a ja drugi dzien czekam na autoryzacje profilu ... :( można z innego miejsca pobrac PT ? I czy jest jakaś możliwosc na otrzymanie klucza od Poker Strategy ?

7 odpowiedzi
Qsypal
BlackMember

https://www.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=24647&page=1

Sam wczoraj instalowałem i działa, ale chyba zamiast wpisywać postgress podczas uruchamiania elephanta, wpisać trzeba postgres, przynajmniej u mnie wtedy dopiero zadziałało.

Pozdrawiam

Jeżeli masz problem ze zrozumieniem solucji po angielsku daj znać, przetłumaczę, ale teraz za bardzo nie mam czasu ;/

PikelPl Autor wątku
PikelPl
Oldschool Grinder

"User 'postgress' cuold not be created: That user account already exist."

Takie coś mi wyskakuje ;( a postępowałem zgodnie z opisem i nie mam juz kompletnie pomysłu?

timonel
Oldschool Grinder

Musisz się upewnić czy serwer nasłuchuje na właściwym porcie, również jakie masz konto i hasło:

1. Znajdź katalog gdzie jest zainstalowany PostgresSQL u mnie jest to D:\Program Files\PostgreSQL\
2. Musisz znać scieżkę do podkatalogu bin, u mnie jest to D:\Program Files\PostgreSQL\8.3\bin\
2. Wciskasz kalawisze <ZnakWindowsa> + R, wpisujesz "cmd" <ENTER>
3. Przechodzisz do katalogu bin wpisujac cd sciazka_do_katalogu_bin (np.: cd D:\Program Files\PostgreSQL\8.3\bin\)
4. Testujesz czy serwer żyje. Wpisujesz:
psql -h localhost -p 5432
Jak się pojawi komunikat typu 'could not connect' to Postgresql nie jest włączony, albo nie nasłuchuje na właściwym porcie. W innym wypadku jest ok i wciskasz ctrl + c
5. Teraz testujesz jakie masz konto. Wpisujesz:
psql -U postgres
Jeżeli pojawi się linijka postgres=# to oznacza, że masz konto o nazwie 'postgres'.
Jeżeli nie to wpisujesz psql -U postgress, jak sie pojawi postgress=# to masz konto 'postgress'.
6. Ustalasz hasło np. dla konta postgres, wpisujesz:
alter user postgres with password 'twoje_haslo_w_apostrofach';
w przypadku konta postgress:
alter user postgress with password 'twoje_haslo_w_apostrofach';
7. Kończysz wpisując \q

Po tych krokach będziesz wiedział czy warto ponownie instalować PostgresSql.

Teraz wchodzisz do Elephanta i szukasz opcji: Create a new database. Wciskasz 'Nowa..' i wpisujesz swoją nazwę konta (postgres lub postgress) i hasło jakie sobie wcześniej ustaliłeś. Na końcu ustalasz unikatową nazwę twojej nowej bazy danych, proponuje: elephantdb19012009. Jak się utworzy to oznacza, że Elephant ma połączenie z bazą danych i jeżeli nadal występują problemy ze statystykami to tkwią one w nie prawidłowym odczytywaniu historii rozdań przez Elephant (-> konfiguracja platform pokerowych).

PikelPl Autor wątku
PikelPl
Oldschool Grinder

hmmm a więc tak ogólnie ciągle w trakcie instalecji postgresSQL wyskakuje mi ze ten uzytkownik istnije chocbym nie wiem jak dziwne nazwy wpisywał ^^' ale jak odznacze tam zeby on tylko instalował PostgressSQL bez tworzenia kont to zainstaluje, wchodze w konsole wpisuje psql -h localhost -p 5432 no i wyskakuje, could not connect. co mam zrobic zeby CONNECT :)

Wiem że pewnie truje tyłek a to coś jest banalne no ale nie moge rozkminic tego programu kompletnie ;/

edit: zapomniałem powiedziec ze Słoń działał mi poprawnie jakiś czas .... a potem przyszła aktualizacja i się zj**** ;/

U mnie pokazuje statystyki gdy przeglągam historię rąk, a przy stole PS nie pokazuje ?

timonel
Oldschool Grinder

PikelPl napisał
wchodze w konsole wpisuje psql -h localhost -p 5432 no i wyskakuje, could not connect. co mam zrobic zeby CONNECT :)

Ja tu widzę trzy możliwe przyczyny:
1. PosgresSql nie jest uruchomiony. Sprawdzasz to zaglądając na listę procesów czy jest tam pg_ctl.exe. Jeżeli jest to ok, a przy okazji sprawdź jaką ma przypisaną nazwę użytkownika.
2. PosgresSql nie nasłuchuje na standardowym porcie. W katalogu ..\PostgreSQL\8.3\data jest plik tekstowy postgresql.conf. W rozdziale 'CONNECTIONS AND AUTHENTICATION' musisz mieć: port = 5432
3. Twój firewall blokuje port 5432. Trzeba odblokować.

PikelPl Autor wątku
PikelPl
Oldschool Grinder

DZIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAA ... nie potrfię tylko sprecyzowac dzięki której podpowiedzi zadzaiłało, bo wymiskowałem je wszystkie, no ale liczy się przecież efekt ;) Wielkie dzięki wszystkim którzy udzielali się w tym temaciku i przyczynili się do naszego wspólnego sukcesu :D

Kolejny ujarzmiony Słoń :P