Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

brak huda na zoomie

17 Posty
9 Użytkownicy
1 Reakcje
2,753 Wyświetlenia
dannyndz
Poker Player

witam obecnie posiadam wersje trial pt4, czy w tej wersji hud na zoomie nie dziala?a jesli dziala to gdzie i jak go wlaczyc? gdy wybieram configure>sites import options to tam huda mam zaznaczonego.

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi

Też używam wersji trial PT4 i HUD działa we wszystkich rodzajach gier właśnie z wyjątkiem zoomu. Dołączam do pytania :)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Jeśli włączyliście wyświetlanie Zooma w trackerze (wspomniał o tym dannyndz) i na innych grach HUD działa (RydzuDJ) to albo nie włączyliście ENG wersji PokerStars i takiej samej historii rozdań albo nie uruchomiliście tych programów jako administrator. Ewentualnie nie macie najnowszej wersji PokerTrackera.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Mam pokerstars w języku angielskim i historia rozdań zapisuje się w języku angielskim :) oba programy uruchamiam jako administrator. Z tego co napisałeś #Skibcio uważasz, że problem braku HUDa spowodowany jest najprawdopodobniej tym, że nie mam najnowszej wersji programu. Triala pobrałem jakieś 2 tygodnie temu była to (i nadal jest) najnowsza wersja, także obawiam się, że nie jest to jednak wina wersji programu.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

PokerTracker -> Play Poker -> PokerStars -> zrzut tego okna byłby przydatny. Do tego adres folderu, w którym PokerStars zapisuje historię rozdań.

Czy podczas gry w zakładce Play Poker -> View Import Status pojawiają się jakieś czerwone komunikaty?

Odpowiedz
Cytat

Oj teraz nie jestem w stanie tego sprawdzić bowiem święta spędzam u rodziny. Wracam na sylwestra, wtedy sprawdzę jak to wygląda.

Odpowiedz
Cytat
dannyndz Autor wątku
dannyndz
Poker Player

Skibcio w zakladce Play Poker -> View Import Status nie ma zadnych czerwonych komunikatow, jest napisane ze polaczylo sie z stolikami zoom i kazda reke pobiera, w pokertrackerze jest ale na stolach pokerstars zoom huda brak

Odpowiedz
Cytat

Może po prostu w wersji trial HUD na zoomie nie działa? Przeglądając forum nie znalazłem ludzi skarżących się, że w PT4 (pełna wersja) nie działa im HUD na zoomie.

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Hej,

za działanie HUDa na Zoomie odpowiada plik starscommunicator.pt4. Jest on często wykrywany przez przegramy antywirusowe jako trojan i usuwany. Być może to jest przyczyna problemu. Można więc przeszukać historię programu antywirusowego i sprawdzić czy usunął on wspomniany wyżej plik i ew. przywrócić go lub ściągnąć i zainstalować PokerTrackera jeszcze raz, z tym że przy wyłączonym programie antywirusowym, a następnie dodać wspomniany plik do wyjątków.

Jedyne ograniczenia wersji trial, cytując za stroną główną PokerTrackera, to:

• The Hud will display "TRIAL: Please Register".
  • You cannot create or import custom statistics.
  • You cannot search with TableTracker.
  • There is a five second delay with "please register" splash screen at startup and shutdown.

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
dannyndz Autor wątku
dannyndz
Poker Player

Bartek zrobilem tak jak napisales, wylaczylem antywira i zrobilem reinstal, hud na zoomie nadal nie dziala, na normalnych stolach bez problemu. patrzylem tez za tym plikiem w atywirusie i nie bylo pliku o takiej nazwie.

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Wrzuć w takim razie screeny, o które prosił Skibcio, będzie wtedy łatwiej dojść do tego co może być nie tak.

Odpowiedz
Cytat
Manho90
Oldschool Grinder

Witam, nie będę zakładał nowego tematu. Może ktoś wie czy hud z PT4 trzeba jakoś skonfigurować na zoomie na Poker Heaven? Dodać mogę, że na zwykłych cash`ach działa, a na P* funkcjonuje normalnie na zoom`ie.

Odpowiedz
Cytat
greg9666
PokerStrategist

Odświeżam temat.

Mam to samo PT 4 działa i wyświetla statystyki na zwykłych stolikach cash i turniejowych. Natomiast zbiera i zapisuje ręce na stołach zoom lecz nie wyświetla statystyk na stole. Próbowałem różnych rzeczy ale nic nie daje pożądanego rezultatu :f_cry:

Odpowiedz
Cytat

Spróbuj w ten sposób, ważna kolejność kroków:
1. Włącz PT4, nie klikaj "Get hands while playing" !
2. Włącz room.
3. Teraz klikasz "Get hands while playing" w PT4.
4. Odpal zoom'a.

Na iPoker ten sposób działa, w innym wypadku też nie mam HUDa na stołach "speed".

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Hej,

wejdźcie w Configure --> Site & Import Options i sprawdźcie czy macie zaznaczoną poniższą opcję:

Spoiler

Tutaj jest zaznaczona dla PokerStars ale dla każdej sieci jest analogiczna opcja.

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
MGimagineMG
PokerStrategist

też chciałbym wiedzieć co jest grane... wszystko było okej przez długi czas a teraz przeinstalowałem pt4 i również mam ten problem. zrobiłem wszystko tak jak jest w instrukcjach na stronie pt4, mam wszystko pozaznaczane jak każecie i dalej nie ma na zoomie na Starsach HUDa mimo że ręce pobiera a na normalnych stolikach wszystko śmiga. (mam zaznaczoną opcja z włączonym HUD)
Widzę tylko HUD jak się przyglądam jak inni grają ale jak tylko kliknę "join game" to już hud znika. Może ktoś poradził sobie z tym i pomoże?
Pzdr

Odpowiedz
Cytat
emomaniac
Oldschool Grinder

Witam

W tej chwili w PT i HM nie ma huda na zoomach NL2 I NL5. Jeśli wypuszczą poprawkę to informacje znajdziesz np tu - https://www.pokertracker.com/forums/viewtopic.php?f=58&t=58924

Odpowiedz
Cytat