Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Błagam o pomoc

45 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
4,530 Wyświetlenia
Cichosza
PokerStrategist

Wczoraj grałem sobie jak zwykle weekendowo niezliczona ilosc stolików cash, nagle chyba pierwszy raz ever zaciął mi sie komp, szybki res, zeby nie wyrzuciło ze stolików, gdy komputer sie odpalił na nowo i chciałem odpalic Holdem menagera, wyskoczył błąd
od tego czasu próbowąłem wszytkich metod zmaieszczonych na stronie HEMA, próbowałem reinstalwoac cały program wielokronie, wszystko bezskutecznie. psgrsql nie chce sie juz nawet instalowac, a po instalacji samego hema znów wyskakuje ten błąd. z góry zaznacze ze nie jestem orłem komputerowym. co do specyfikacji o ile są one potrzebne, uzywam HEMA professional holdem + omaha version 1
pozdrawiam i z góry dziękuje.

Odpowiedz
Cytat
44 odpowiedzi
Huricano
PokerStrategist

HEMa raczej zostaw w spokoju a przyjrzyj się dokładnie PostgreSQL.
Piszesz, że sql nie chce się zainstalować a coś dokładniej?
Co wyskakuje? Spróbuj usunąć psgrsql przez Panel Sterowania, potem usuń folder z Program Files i uruchom ponownie kompa (ważne!), przeinstaluj psgrsql i znowu ponownie uruchom kompa i włącz HMa...

Ogólnie chodzi mi o to żebyś 2 razy ponownie uruchomił kompa, raz po odinstalowaniu psgrsql a drugi raz po zainstalowaniu.
I nie pomyl hasła/nazwy użytkownika czy co tam się wpisywało.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

link z błędem wyskakującym podałem w poście wyżej, co do postgresql, próbowałem instalowac ręcznie sam program i wyskakiwało to samo, ale spróbuje z restartami,. mam tylko problem z hasłem, bo odrzuca moja hasło z hema, na stronie pisali by uzywac w razie czego najsczesciej uzywanych passów http://faq.holdemmanager.com/questions/82/Password+Issues+%28PostgreSQL%29 ale tez je odrzuca. dzieki ;)

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

gdy chce zainstalować ręcznie, zatrzymuje sie tu :
/
program proponuje opcje next zeby utworzyc konto jesli nie istnieje, jednak wyskakuje ze itak je musze wpisac, i dalej sie posunąc nie moge. jakies rady?

Odpowiedz
Cytat
diabelb
Oldschool Grinder

Pewnie nie odpalił Ci się serwer PostgreSQL. Znajdź w starcie PostgreSQL odpal Start service z UPRAWNIENIAMI ADMINA. No chyba że już odinstalowałeś bazę, mieszałeś coś w konfiguracji etc to wtedy na odległość raczej nikt Ci nie pomoże ;)

Odpowiedz
Cytat
pawel1803
PokerStrategist

Jeśli nic nie pomaga, to spróbuj formatka może coś pomoże;]

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

wykasowałem baze :/ nie znajduje juz nic w services.
pytanie jest jak ominac przy instalacji to wpisywanie hasła, skoro nie ma juz konta pstgrsql na moim kompie, to czmeu go wymaga, zamiast uznac opcje ze nie istnieje i stworzyc nowe?

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez pawel1803
Jeśli nic nie pomaga, to spróbuj formatka może coś pomoże;]

to zawsze pomaga ;]

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

zalezy mi zeby tego jednak uniknać, moze przywracanie systemu coś dać ?

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Nie spamujcie...

Generalnie przy instalacji postgresa podaje się dwa hasła - jedno jest dla połączenia z bazą danych, a drugie dla użytkownika systemu, którego używa usługa.

To, które pokazujesz na screenie jest dla użytkownika systemu.

Nie wiem, czy to działa pod win 7, ale jeśli masz siódemkę uruchom cmd.exe z uprawnieniami administratora i wklep:

net user postgres postgres

a potem to samo w tym okienku...

Wcześniejsze hasło daj takie samo jak masz w HEM.

Jeśli coś napisałem niezrozumiale, to postaram się wyjaśnić

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

/
komenda wrzucona, głupio mi ze prosze o wskazówki jak dla przedszkolaka, ale nie wiem co dalej :)
z góry dzięki.

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Teraz instaluj postgresql.

Dwa razy będziesz musiał podać i potwierdzić hasło, ale nie pamiętam kolejności.

W każdym razie w tym miejscu, gdzie robiłeś screena daj dwa razy postgres.

Przy drugim monicie wpisz hasło, którego używałeś w HEM.

Daj znać, czy działa.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

etap hasła minałem, ale pod koniec instalacji wyskoczył taki błąd:
/
i chodź postgres chyba sie zanistalował , to podczas uruchamiania hema wyskakuje ten sam błąd co uprzednio.
/

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Spróbuj, czy to zadziała:

http://piotrzalewski.blogspot.com/2009/02/postgresql-na-win-vista.html

Jeśli nie, to podaj katalogi, w jakich jest postgres i folder base, w którym jest baza (najczęściej zajmuje ponad GB). Zobacz jakie uprawnienia w nich ma użytkownik postgres.

Ew. jeśli masz niedużą bazę, to możesz umieścić katalogi poza Program Files i od nowa zaimportować pliki.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Podjąłeś zbyt pochopne decyzje przedwcześnie, prawdopodobnie wystarczyło ręcznie uruchomić usługę PostgreSQL poprzez Narzędzia Administracyjne->Usługi. Teraz jeśli postanowiłeś usunąć całego PostgreSQL i zainstalować go na nowo to musisz dokładnie usunąć wszystkie pozostałości po PostgreSQL. Jak to zrobić znajdziesz w tym poradniku: https://polska.pokerstrategy.com/software/article/752/

/ - co do tego błędu to rozwiązanie znajdziesz w naszym FAQ - punkt 7.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

juz zabieram sie za wasze metody, naprawde wielkie dzieki, poinformuje o rezlutkacie, co do recznego uruchomienia usługi, próbowałem, bo polecali to na stronie hema, bez rezlutatu, ale faktem jest ze zbyt szybko zaczałem kasowac wszystko nie majac wiekszego pojecia co robie ;)
co do wielkosci bazy danych to jest naprawde duza, bo swoich handów mam tam bardzo duzo + kupowane z PTR itp. ale spróbuje wszystkiego.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza Autor wątku
Cichosza
PokerStrategist

Ok, dziękuje Wam serdecznie za pomoc po wielu próbach , w końcu mi sie udało, potem wyskakiwały jeszcze błedy, które nazywały sie "wystąpił KATASTROFALNY błąd" ;P HEM działa jednak baze straciłem, teraz czekaja mnie pewnie 3 dni importowania ;) dzięki nickunknow , dzieki imgoingtomirage !

Odpowiedz
Cytat
Misiek28
Elite Grinder

Witam,

chcialem podbić temat, ponieważ utknąłem w tym samym momęcie co autor tematu z problemem umieszczonym w pierwszym poscie. W moim przypadku inne są tylko początek i koniec całej historii, poniewaz chciałem zainstalować HM1 na nowym kompie i grac na tej trailowej wersji do momentu odzyskania starego kompa. Przebrnąłem przez wszystkie problemy które opisywał autor i stoje w tym punkcie. Zrobiłem tez to co mirage umieścil w linku. Wczoraj tez licząc ze cos to zmieni wpisałem kod licencyjny do HM'a i tak jakby go zaakceptowal z tym ze nadal wyskakuje to nieśmiertelne okienko.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Masz zainstalowanego PostgreSQL i uruchomione usługi (możesz to wykonać tylko na kontach administratora)?
Możesz mieć zainstalowane oprogramowanie typu firewall/antywirus/etc które blokuje możliwość połączenia HM z PostgreSQL.

Odpowiedz
Cytat
Misiek28
Elite Grinder

Trzy razy go juz dzis przeinstalowywalem na wszystkie sposoby za każdym razem wywalając wszystko zgodnie z instrukcją. Wyrzuciłem antywirusa co by panu PostgreSQL nic nie przeszkadzało i dalej lipa, ciągle to hasło, nic co tam wpisze nie przejdzie.

Odpowiedz
Cytat