Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bb/100

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
472 Wyświetlenia
mnm87

hej,
mam taki oto problem w PT4: otoz zainstalowlem sobie tego nowego PT i importowalem z bazy danych? (nie wiem czy to sie tak nazywa) z PT3 moje wszystkie rece; wszystko ladnie poszlo, ale teraz w opcji 'BB/100' wartosc, ktora sie wyswietla jest inna niz w PT3; od razu to zauwazylem, poniewaz w PT3 mialem ok. 4BB/100, a tutaj jest to ok. 8BB/100 czyli 2x wiecej; tak wiec, ktora z tych wartosci jest poprawna? jest to blad PT4, czy moze blad byl w PT3 i teraz zostal on poprawiony?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kaarols

bb/100 (bb pisane małymi literami) - to liczba big blindow /100
BB/100 (duże litery) - wynalazek Poker Trackera, równa się on połowie wartości bb/100

Pewnie gdzieś w opcjach możesz ustawić, którą ma wyświetlać.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Witam

Big Bets to nie "wynalazek Poker Trackera" tylko określenie zakładu na turn i river w fixed limit. W FL podaje się winrate w BB, a nie w bb jak w NL.

Big Blind

Big Bet

Odpowiedz
Cytat
kaarols

aha, oki :)

Odpowiedz
Cytat
mnm87 Autor wątku
mnm87

dzieki panowie za uswiadomienie, ze BB =/= bb, do tej pory myslalem, ze to jest to samo; a co do PT to sprawdzilem i pomimo tego, ze w obu przypadkach jest napisane 'BB/100' (z duzej litery), to w PT3 chodzi o 'Big Bets', a w PT4 'Big Blinds'; jest to swietna wiadomosc dla mnie jako osoby grajacej NL, bo w ciagu jednego dnia moj winrate zwiekszyl sie dwukrotnie :D

Odpowiedz
Cytat

czy jest możliwość ustawienia PT3 tak aby pokazywał wykres ne w BB ale w bb?

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Witam,

Niestety nie ma takiej możliwości :(

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat