Chciałem zrobić Backup ale miałem 280MB na dysku C więc wybrałem inny dysk do zapisu Backup'a , po 3min. zeżarło mi te 280MB miejsca na dysku C i wyskoczył error że brak miejsca i się anulowało. Miejsce zeżarte, backup nie zrobiony.
Moje pytanie gdzie są te pliki co mi tyle miejsca zeżarły i czemu żarło z dysku C a nie tak jak wybrałem z E ??
Wyczyść sobie np tempy etc to Ci troszkę miejsca przybędzie i będziesz mógł zrobić backupa
Wyczyściłem , ccleaner , usunąłem plik hibernacji i zrobiło się 2GB ale tak się zastanawiam co ten backup daje ? Chcę zrobić przeinstalke HM bo mi hud.exe jakiś błąd wyrzuca , czy potrzebny jest backup jeśli mam folder HMArchive i wyexportowałem notatki z hm? Nie będę miał tylko huda i popupa ustawionego? Czy coś jeszcze to daje ? i dlaczego żre tyle miejsca ?
W HMArhive masz wszystkie rece więc teoretycznie nie ale szybciej odzyskasz backup niz zainportujesz rece
Przekopiuj sobie folder config z HM tam jest konfiguracja huda
Moze przed backupem zoptymalizuj baze w HM-ie.
Witam,
Napisane przez trymer
Moze przed backupem zoptymalizuj baze w HM-ie.
jak to zrobic ?
Tutaj masz instrukcję:
http://faq.holdemmanager.com/questions/88/Vacuum+Analyze+Database+
Backup zabierał miejsce na C ponieważ jako plik tymczasowy jest tam tworzony, a później przenoszony na wybrane miejsce.
Ogólnie backup zajmuje dużo miejsca ponieważ zawiera dużo danych. Często backup to kilka/kilkanaście, w ekstremalnych przypadkach nawet kilkadziesiąt GB danych.
Pozdrawiam