Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Backup and Restore

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
701 Wyświetlenia
Byqu
Oldschool Grinder

Witam

Proste pytanko mam. Ile czasu może trwać zapisywanie bazy Backup na komputerze jeśli zawiera ona około 500 000 rąk? Już tak sobie siedzę, i siedzę a okienko się nic a nic nie zmieniło... Tak jakby nawet 1% nie poszedł, jest tam tylko napisane "plese be patient". Nie wiem czy się zawiesił czy co.

Pozdrawiam

7 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Hej.

Zależy od specyfikacji Twojego komputera.

Jeśli dysk twardy nie wykazywał aktywności to możliwe, że się zawiesił, jeśli natomiast cały czas pracował to powinno być wszystko w porządku, możliwe po prostu, że pasek postępu stał w miejscu, ale backup był przeprowadzany poprawnie. Jak długo czekałeś?

Jeśli masz problem ze zrobieniem Backupa poprzez HM, to spróbuj skorzystać z alternatywnej opcji i zrobić to przez pgAdmin III: http://faq.holdemmanager.com/questions/72/Backup+%26+Restore+Database

Pozdrawiam.

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

Dzięki :>

Baqckup trwał ponad 3 godziny, więc dość sporo... Ciekawe, że nie zapisywałem tego na dysku C tylko na innej partycji (zarówno partycji, jak i fizycznie innym dysku), a "jakimś cudem" na dysku C straciłem ogromną ilość miejsca, więc zakładam, że jest tak jakaś kopia. Straciłem ponad 3GB miejsca! Inną śmieszną sprawą jest to, że produkt Backup zajmuje tylko 500 MB, i teraz to już kompletnie nie wiem WTF? Poszperam troszkę... Jakby ktoś mimo wszystko znał tego przyczynę, to czuł bym się zobowiązany za jej udzielenie.

Pozdrawiam

solmyr9
Elite Grinder

Mam ten sam problem, być może tutaj jest rozwiązanie (nie zdążyłem jeszcze tego sprawdzić bo nie miałem dostepu do komputera) Backup bazy

Byqu Autor wątku
Byqu
Oldschool Grinder

hmmm... Nie wiem czy to normalne ale

Program Files\PostgreSQL\8.4\data\base

Zajmuje ponad 6 GB

Program Files\PostgreSQL\8.4\data\pg_log

Zajmuje tylko 4 KB

Podczas gdy sam plik Backup, który to zainstalowałem na laptopie niespełna 500MB. To normalne?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Tak.

Sama baza danych bardzo ładnie się kompresuje.
Powiedz ile mniej więcej rozdań zajmuje Twoja baza to będzie można określić ile powinno to zajmować miejsca na hdd.

solmyr9
Elite Grinder

To można usunąć pliki z Program Files\PostgreSQL\8.4\data\base ?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Nie, tam znajduje się cała Twoja baza danych.