Przejdź do forum
3bet-push od shorts...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3bet-push od shortstacka

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
449 Wyświetlenia
marooder

Zauważyłem, że 3bet będący jednocześnie pushem od shortstacka nie jest uwzględniany w statystyce 3bet. W restealu już jest - i strasznie mnie to myli. Widać to w pop-upie:

Czy jest może w PT4 inna statystyka ujmująca taką sytuację, bo nie mogę znaleźć?

Niedawno przesiadłem się z HM1 i nie wszystkie staty z PT4 są mi znane.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
CainBlleetharn
Spoiler

BB: 40 BB
CO: 313.4 BB
Hero (BTN): 105 BB
SB: 102.6 BB

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: $0.07) Hero has Q♥ A♥

fold, Hero raises to 3 BB, fold, BB raises to 40 BB and is all-in, Hero calls 37 BB

Flop: ($4.02, 2 players) Q♦ 3♣ T♠

Turn: ($4.02, 2 players) 8♥

River: ($4.02, 2 players) 6♠

W tej ręce wszystko mi policzyło prawidłowo: 3bet Steal, 3bet vs BTN 2bet i 3bet Prefop (BB). Patrzę i sumuję cyferki z twojego huda i wychodzi że staty masz poustawiane dobrze, ale zobacz jeszcze raz jaki statów tam użyłeś. Po za tym nie mam pojęcia czemu to tak liczy. Która wersja PT?

Odpowiedz
Cytat
marooder Autor wątku
marooder

To jest PT4.
Sprawdziłem wszystkich shortstacków w swojej bazie i wszędzie mam ten problem.
Znam gościa, wiem, że dużo 3-bet pushuje a w HUD-zie mam u niego 3bet 0 albo 1. ?( Nie wiem o co chodzi...

Aha. Jeśli villain-shortstack zrobi zwykły 3bet (np. do 18BB) to PT4 uwzględnia to w statystyce 3bet. Stąd czasem się zapląta jakiś jeden 3bet w statach.

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Która wersja w sensie czy to jest ostatnia beta 4.05.7? Zajebiści dziwne, nie ma żadnych problemów ze wsparciem PT dla twojego poker roomu?

Odpowiedz
Cytat
marooder Autor wątku
marooder

Tak, to najnowsza beta.
Gram speeda na ipoker, ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie. Fakt, że PT4 gubi trochę rąk, ale to chyba nie jest przyczyną...

Odpowiedz
Cytat
CainBlleetharn

Szczerze to wymiękam i nie wiem co to może być. Zostaje ticket do supportu PT. Jak by ci się chciało to znajdź taką rękę w bazie PPM>Export Hand History i rzucić gdzieś ten plik .txt do pobrania bo chętnie bym się temu przyjrzał.

Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
marooder Autor wątku
marooder

Na forum PT znalazłem wątek o tym problemie, także nie jestem sam:)
Problem prawdopodobnie dotyczy tylko speeda.
Wysłałem już ticket do supportu PT z HH, mam nadzieję na szybkiego fixa...

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Napisane przez marooder
Na forum PT znalazłem wątek o tym problemie, także nie jestem sam:)
Problem prawdopodobnie dotyczy tylko speeda.
Wysłałem już ticket do supportu PT z HH, mam nadzieję na szybkiego fixa...

Hmm, biorąc pod uwagę, że PT4 oficjalnie w ogóle nie wspiera SpeedPokera, taki fix byłby dla mnie zaskoczeniem, ale nigdy nie wiadomo ;) Dobra inicjatywa, może przyspieszy dodanie do PT pełnej funkcjonalności na wszystkich Fastach

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat