Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zoom gaming

230 Posty
59 Użytkownicy
1 Reakcje
18.9 K Wyświetlenia

Siemano

Od dłuższego czasu gram tylko na zoomie, ze szturmowałem NL2, NL5 z dobrym winratem. Problem z NL10. Robię dobry profit mysle, zaraz wejde na NL16 a tu kilka dni i juz przegrywam to co wygrałem ciezko pracą :) Czy wy też tak macie ? ;) Wiem, ze kazdy miewa gorsze dni ale dlaczego akurat cały czas bankroll spada i nie mozna sie odbudować. Dobra przerwa zrobi swoje, ale zaczynam powątpiewać czy wogóle uda się wejsc na wyzsze stawki skoro takie dziwne akcje są. Jak ja mam dobry układ seta, to ni chuja nie załapcą ale jak ma tripa i podejrzewam ze gosciu dozbierał do strita z gutshotem i chce pasować chociaz nie moge. Hand reading dobry ale co z tego jak $ nie wpływaja :D

Piona!

Odpowiedz
Cytat
229 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2155100
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN): $10.35
SB: $10.28
BB: $10.00
UTG: $5.46
MP: $9.47
CO: $13.15

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with K :spade: A :heart:
2 folds, CO raises to $0.25, Hero raises to $0.80, 2 folds, CO calls $0.55

Flop: ($1.75) 7 :diamond: 9 :diamond: A :club: (2 players)
CO checks, Hero bets $1.10, CO calls $1.10

Turn: ($3.95) 7 :spade: (2 players)
CO checks, Hero bets $2.70, CO raises to $10, Hero calls $5.75 all in

River: ($20.85) 5 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Przeciwnik to gracz 8/5 po 38 rekach

Fold na turnie? Kareta,FH? Pokazał 79 nie wierzęęęęę

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2155101
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $40.44
SB: $13.42
BB: $26.86
UTG: $18.83
Hero (MP): $13.40
CO: $4.34

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP with 9 :spade: 9 :diamond:
1 fold, Hero raises to $0.30, 3 folds, BB raises to $0.70, Hero calls $0.40

Flop: ($1.45) 3 :club: J :spade: Q :spade: (2 players)
BB checks, Hero checks

Turn: ($1.45) 9 :heart: (2 players)
BB bets $0.10, Hero raises to $1.10, BB raises to $2.20, Hero calls $1.10

River: ($5.85) 3 :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $4.30, BB raises to $10.20, Hero calls $5.90

Tak myslałem że może miec wyzszego seta, i tak sie stało da sie inaczej to zagrac? Well played z QQ

Odpowiedz
Cytat
Spontann

Dobry temat!

nie akceptujesz wariancji to cash out i quit.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Akceptuję ja tylko nie pierwszy raz mi się to zdarza na tym Limicie :) I chciałem zasięgnąć informacji czy wy macie podobnie ze gracie gracie i nagle mega spadek :-D 5 raz mi się to zdarza a wydaje mi się ze dobrze gram w te karty :D

Odpowiedz
Cytat
Dettifoss

Napisane przez luigi1337
a wydaje mi się ze dobrze gram w te karty :D

No i masz rację, wydaje Ci się :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zrzucał bys tutaj diamencie te 99? bo mi to smierdziało overstem ale jak zwykle musialem sie upewnic^^

Odpowiedz
Cytat
Forgeh

Ja bym to shipowal na turnie.

Odpowiedz
Cytat
saitou

Pierwsza reka z AK , grasz przeciwko jakiemus nitowi. Co on tu mogl miec gorszego? No moze 8dTd( ale z tym to raczej by cie nie raisowal na turnie - nie taki gracz), reszta to dwie parki i sety.

Druga reka co chcesz zaprezentowac na river, od czego tam chcesz wyciagnac value, co tam bijesz( bo flush to ty tam nie reprezentujesz z tym betem na trun ).

Ogolnie jak dla mnie standardowe bledy nas przegrywajacych-leszczy, brak pomyslu na reke, rozgrywasz karty ktore trzymasz w lapie, za duzo bluff catching-u

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez luigi1337bo mi to smierdziało overstem

a co to za wynalazek? i w jakiej odmianie :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Dettifoss

Napisane przez luigi1337
a wydaje mi się ze dobrze gram w te karty :D

No i masz rację, wydaje Ci się :f_thumbsup:

:challenge

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

fakt moze z tym ak to do konca nie bylo zbyt dobre zagranie ale czesto spotkalem sie tutaj z AQ oraz AK. podczas gry ciezko robi sie takie foldy zwlaszcza z tymi 99. fakt na tym zoomie sa sick akcje i moze za bardzo wyolbrzymiam sytuacje bo dawno gralem na normalnych stolach :)

Odpowiedz
Cytat
roztocz

kurde to jest forum pokerowe i wiele osób, które tu piszą są początkującymi graczami, w pewnej fazie nauki, a po wypowiedziach widzę, że większość udzielających się wyssało grę w pokera z mlekiem matki i najwidoczniej nigdy od razu przeskoczyli na poziom co najmniej semipro. :facepalm:

co do autora:
Na zoomie akcja rozgrywa się szybciej wobec tego zmienia się też Twoja percepcja w postrzeganiu gry. Musisz to uwzględnić. To co na normalnych stołach dawkowane by Ci było stopniowo tu dostajesz w wersji skondensowanej w ciągu kilku minut.

Zrób sobie założenie dotyczące ilości BI, które możesz przegrać, a powyżej której odchodzisz od gry. Np. jeśli czujesz, że emocje biorą górę po wtopieniu 2 BI odejdź od stołów i idź na spacer, obejrzyj film itp.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Właśnie momentami mam z tym problem jak dostanę 3 mega sick akcje i zaczynam delikatnie tiltować, choć juz jest lepiej w pórwnaniu jak było kiedyś. Muszę nad tym popracować bo kurde momentami jak przeglądam rece to robie błedy.

Dawka rzeczywiscie uderzajaca ale skoro poknałem limit 2,5 to i 10 pokonam
Moze za duzo parametrów w hudzie mam moze lepiej bez niego grac :D

Odpowiedz
Cytat
karakuliambro

Co, tam NLH. W PLO to są dopiero akcje. +-5BI w ciągu kilkunastu minut, to raczej norma niż margines.
Ogólnie na zoomie wydaje mi się poziom jest wyższy niż na tych samych stawkach przy normalnych stołach. Wystarczy tylko popatrzeć na plrs/flop.
Ale "i love this game" i naprawdę nie mogę grać na normalnych stołach. A że adrenalina skacze? Trudno, taki urok.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez roztocz
kurde to jest forum pokerowe i wiele osób, które tu piszą są początkującymi graczami, w pewnej fazie nauki, a po wypowiedziach widzę, że większość udzielających się wyssało grę w pokera z mlekiem matki i najwidoczniej nigdy od razu przeskoczyli na poziom co najmniej semipro. :facepalm:

Po części czuje się się wywołany do tablicy. Nie jestem żadnym pro i nie będę, ale nie lubię (często z tego kpie) jak ludzie używają słów którego znaczenia nie znają. Przy czym nie jest problemem w nieznaniu znaczenia danego słowa - bo to nie jest wstyd, ale w używaniu takich słów.
Tak samo jeśli chodzi o rozdania (teraz nie oceniam poprawności), to myślę (i na pewno ja), że w ocenie rozdań nikt by nie nabijał się z najbardziej banalnych błędów jak i w odpowiednim temacie do pechowych rozdań. Aby w odpowiednie miejsce wstawiać dane rozdanie nie trzeba być "pro", tylko zapoznać się ze struktura forum. I myślę, że takich rzeczy można wymagać od użytkowników.

Napisane przez luigi1337
Właśnie momentami mam z tym problem jak dostanę 3 mega sick akcje i zaczynam delikatnie tiltować, choć juz jest lepiej w pórwnaniu jak było kiedyś. Muszę nad tym popracować bo kurde momentami jak przeglądam rece to robie błedy.

Dawka rzeczywiscie uderzajaca ale skoro poknałem limit 2,5 to i 10 pokonam
Moze za duzo parametrów w hudzie mam moze lepiej bez niego grac :D

nie wiem ile grasz stołów tego szybkiego pokera, ale może spróbuj stopniowo wchodzić na limit dokładając stopniowo stoły z wyższego limitu. Zawsze trochę się oswoisz z nowym limitem.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No gram standard 4 stoły zooma tylko szkoda że nie ma zooma Nl16 bo teraz napewno grałbym takie limity :) Bankroll mi pozwalał na takie granie a na NL25 fakt moze poziom nie jest jakiś mega wysoki i mysle że dałbym sobie tam radę tylko wolę przestrzegać BM i się tam nie pchac przyjdzie czas że i tam zagram. Jestem na dobrej drodze tylko takie rozdania mnie wytracaja z rownowagi gram swoje jest git przychodzi taki okres i zaczyna Mna miotac. Nie pierwszy raz wiec mam nauczkę na przyszlosc :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PokerStars Zoom Hand #96218763091: Hold'em No Limit ($0.05/$0.10) - 2013/03/27 11:50:24 CET [2013/03/27 6:50:24 ET]
Table 'Klinkenberg' 6-max Seat #1 is the button
Seat 1: dimon0209 ($10.83 in chips)
Seat 2: Luigi1337 ($21.52 in chips)
Seat 3: Tex4acTb ($11.37 in chips)
Seat 4: bunk86 ($10 in chips)
Seat 5: Alex$erra ($11.19 in chips)
Seat 6: t0uGhb0Y ($2.19 in chips)
Luigi1337: posts small blind $0.05
Tex4acTb: posts big blind $0.10
HOLE CARDS
Dealt to Luigi1337 [Qd Qs]
bunk86: folds
Alex$erra: folds
t0uGhb0Y: folds
dimon0209: folds
Luigi1337: raises $0.20 to $0.30
Tex4acTb: raises $0.60 to $0.90
Luigi1337: raises $1.10 to $2
Tex4acTb: raises $9.37 to $11.37 and is all-in
Luigi1337: calls $9.37
FLOP [6h 6s 6c]
TURN [6h 6s 6c] [Kh]
RIVER [6h 6s 6c Kh] [Kc]
SHOW DOWN
Luigi1337: shows [Qd Qs] (a full house, Sixes full of Kings)
Tex4acTb: shows [9s Ks] (a full house, Kings full of Sixes)
Luigi1337 said, "lol"
Tex4acTb collected $21.72 from pot
SUMMARY
Total pot $22.74 | Rake $1.02
Board [6h 6s 6c Kh Kc]
Seat 1: dimon0209 (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: Luigi1337 (small blind) showed [Qd Qs] and lost with a full house, Sixes full of Kings
Seat 3: Tex4acTb (big blind) showed [9s Ks] and won ($21.72) with a full house, Kings full of Sixes
Seat 4: bunk86 folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: Alex$erra folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: t0uGhb0Y folded before Flop (didn't bet)

Vs regulars. Niezle się ze mna wylewelował.

Odpowiedz
Cytat

Grałem zoom od NL2 do NL25 i wniosek taki, że na NL2-5 ludzie ładnie się wypłacają bo nie potrafią zrzucać top/over par itp. Za to na NL10 jest jakaś tragedia.

Często miałem sesje że ludzie grali wyłącznie pockety pod sety. Jak miałem sam sety, jakieś overpary czy strity to zawsze na showdownie widziałem seta. Jak nie trafiali to instant fold na flopie bo przecież na zoomie można znaleźć kolejnego seta bardzo szybko... Masakra jest na tym limicie. Zdecydowanie najgorsze wyniki na nim miałem.

Na NL25 już ciekawiej. Ludzie grają więcej rąk nie murują się tak i już bardziej to przypomina pokera.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No właśnie sam zauważyłem że na NL10 są dziwne akcje i czesto dostaje suck oty nie wiem jak jest na NL25 bo tam się jeszcze nie zadomowiłem. W porównaniu do innych mniejszych limitów to jest zdecydowanie inaczej.

Odpowiedz
Cytat