Przejdź do forum
Zapał do gry

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zapał do gry

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
510 Wyświetlenia
Simplus

Witam,

ostatnio borykam się z pewnym problemem. Od kilku miesięcy gram cash games i z dnia na dzień gram je bardziej na siłe. Jestem wygrywającym graczem winrate mnie zadowala, roll rośnie ale jakoś nie mam zapału żeby grać - gra nie cieszy tak jak kiedyś.

Zastanawiam się jak to zmienić? Wcześniej skakałem po odmianach i dzięki temu straciłem rok mojej pokerowej "kariery" wtedy postanowiłem zostać przy jednej odmianie i w niej się rozwijać.

Co doradzicie zrobić? Wolne od pokera? Zmienić odmiane?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
DoggedDodger

Spróbuj zrobić sobie przerwę kilku dniowa , nie wiem oglądnij sobie jakiś poker after dark czy cos w tym stylu i motywacja powinna wrócić.
Cash game ma do tego ze sa bardzo monnotonne , schematyczne .
Dla odmiany oderwij się i spróbuj SNG , ta odmiana nigdy mi sie nie znudzi :>

Odpowiedz
Cytat
Erandiel

Jak sam zauwazyles skaczac po odmianach traci sie tylko czas. Nigdy nie bedziemy sie w zadnej z nich rozwijac tak szybko, jakbysmy rozwijali sie grajac tylko jedna.

Skakales po roznych odmianach, wiec zapewne grales cash, sng, mtt. Dlaczego zdecydowales sie grac cash ? Jakies powody chyba musialy za tym stac. Czy cos sie zmienilo w tej kwestii ? Masz jakies sprecyzowane cele czy poprostu grasz sobie for fun bez dlugoterminowych celow ?

Ciezko cos wiecej powiedziec, bo nie napisales jakie moga byc powody znudzenia cashem.

Odpowiedz
Cytat
roztocz

Witaj Simplus,

Pozwoliłem sobie przenieść wątek do bardziej odpowiedniego działu.

Co do Twojego problemu to tak jak napisał Erandiel, spróbuj znaleźć powody, dla którego gra cash Cię nudzi.
Mnie osobiście motywuje chęć bycia coraz lepszym i dopóki tego nie osiągnę nie ma mowy o znudzeniu. Może potrzebujesz wyzwania ?
Zawsze możesz również przenieść się z NL Hold'em, na inną odmianę pokera.

Pozdrawiam

roztocz

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus

Postanowiłem grać cash bo po pierwsze najlepiej mi to wychodzi i najwięcej się rozwinę w tej odmianie (przynajmniej na micro), po drugie w każdym momencie mogę przerwać sesje.

Grałem SnG które wg. mnie są bardzo swingowe i potrzeba do nich dużej próbki. Na NL2 łącznie rozegrałem ok. 90k rozdań grając, robiąc przerwy, przenosząc się na różne platformy...

Z tego co zauważyłem to największy zapał do gry miałem wtedy kiedy moi znajomi także grali przez co mogliśmy ze sobą konkurować, dyskutować itp. Jednak szybko kończyli swoją przygodę z pokerem online.

Kiedyś moim celem grania cash było wbicie komfortowego rolla na SnG ale szło mi zbyt dobrze i dlatego postanowiłem zostać. Może warto spróbować SnG?

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

Postaw sobie cel (czemu chcesz go osiagnac?), okresl co zrobisz zeby go zrealizowac dzien po dniu. Jeśli ten cel bedzie wynikal z "twego wnetrza" (odzwierciedlał twoje ambicje) to realizując go zapał nie powinien się zmniejszać, lecz pewnie nawet przeciwnie. Gra dla samej gry to słaba motywacja. Co sadzisz?

Odpowiedz
Cytat