Witam.
Ode mnie na dzień dobry wspomniana zagadka:
Jak należy grać w pokera?
Czekam na Wasze odpowiedzi z uzasadnieniem.
Witam.
Ode mnie na dzień dobry wspomniana zagadka:
Jak należy grać w pokera?
Czekam na Wasze odpowiedzi z uzasadnieniem.
Wybrac taki rodzaj pokera, ktory sprawia nam przyjemnosc i satysfakcje.
Bo zadowolony pracownik, pracuje 10x efektywniej od niezadowolonego.
Widzę, że dotrzymujesz słowa Pazurze i bedziesz tu stałym gościem.
Dział naprawdę ruszył z kopyta, lepiej niż się spodziewałem ♠_thumbsup:
OT:
Napisane przez Jakub
Widzę, że dotrzymujesz słowa Pazurze i bedziesz tu stałym gościem.Dział naprawdę ruszył z kopyta, lepiej niż się spodziewałem ♠_thumbsup:
Słowo się rzekło...
Pozdrawiam
Odpowiedź oczywista - należy grać dobrze
A pytanie - co to znaczy dobrze. To znaczy na 100% naszych aktualnych umiejętności
Napisane przez dragoste
Again... co to ma do mindsetu?
Cel, dla jakiego gramy, to kluczowa sprawa dla mindsetu. A wiąże się on mocno z tym, jak gramy.
Napisane przez Urbi23
Napisane przez dragoste
Again... co to ma do mindsetu?Cel, dla jakiego gramy, to kluczowa sprawa dla mindsetu. A wiąże się on mocno z tym, jak gramy.
Pytanie nie było "w jakim celu", tylko "jak". Topic idealnie pasuje do działu o strategii.
Tym bardziej odpowiedzi do działu strategii pasują.
Imo pytanie trochę bez sensu
Poker to taka gra gdzie nie ma "najlepszej" metody gry. Wiec nie ma chyba odpowiedzi na pytanie "jak należy grać". Jest to gra indywidualną, wiec można by było powiedzieć, że należy grać tak aby gra nam odpowiadała. Jedni lubią grać loose, inni agressive etc. Chyba że pytanie ma na celu zmuszenie nas do zastanowienia się nad sama ideą i sposobami grania, i głębszego zrozumienia pokera a odpowiedź nie wiążę sie z samą mechaniką rozgrywki. Ewentualnie: Jak należy grać w pokera? Zgodnie z zasadami, a te oferują szerokie możliwości
Można też zasugerować sie słowami ojca chrzestnego pokera D.Brunsona "Poker actually isn't about winning or losing, Poker is about making the right decision".
Należy grać tak by maksymalizować swoje zyski ; ) - uzasadnienie? Bo o to chodzi w pokerze. Granie by maksymalizować zyski zawiera w sobie odpowiednie przygotowanie, wiedze, strategie, mindset, doświadczenie, nauke, dostosowywanie swojej gry i wiele innych. Jeśli gramy tak by maksymalizować EV i faktycznie maksymalizujemy swoje EV to znaczy że gramy true poker ; )
Wydaje mi się Przemo88, że trafiłeś dość dobrze, stwierdzając, że gra w pokera polega na podejmowaniu prawidłowych decyzji, które w longrunie będą dla nas opłacalne.
Ale sam jestem ciekaw odpowiedzi udzielonej przez autora zagadki.
W moim osobistym odczuciu ten wątek jak i cała fontanna "gadania o gadaniu" jest w ogóle nie na miejscu.
Tak więc odpowiadając poniekąd na pytanie:
SMALL TALK BIG PLAY
//po prostu nie widze żeby ten cały wątek cokolwiek wniósł. rozumiem gdybyśmy rozmawiali o tym "o czym nalezy pamiętać przy grze w pokera" - wtedy może padłyby tam jakieś stwierdzenia, o ktorych ktos pomyslalby wykonujac bezsensowny call a tak idiotyczne pytanie powitalne daje okazje do komenatarzy w stylu "grac abc", "mocno j*^*^ i sie nie bac!!!!11111" itp. fajnie
wiele to wniesie