Przejdź do forum
VS callingstation

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] VS callingstation

13 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
873 Wyświetlenia

czesc mialem nadzieje ze tutaj nie zaglądnę ale jednak musze, mam bardzo duzy problem z moja gra , grałem dobrze byłem 40$ na plusie w 2 dni , az nagle spotkalem sie z jednym graczem tak zwanym calling station, a raczej dwoma aktualnie wtedy gralem na 2 stolach, goscie oczywiscie staty 80/50/0 , nom i nic pewnie wiekszosc z was powie fishe , bankomaty idioci tylko tak sie sklada ze oddalem im 20 $ , np

flop KT3 rainbow mam AT tam podbilaem przed flopem oczywiscie sprawdza mysle sobie K moze miec ale trafie A to mi sie wyplaci , na turnie A i tam leje sie z nim
a on mi pokazuje AK , potem mam A5s flop 737 trojka w moim kolorze i leza 2 dzwonki wiec mam backodora , 2 mnie sprawdzilo nie stawiam cbeta na turnie Q w moim kolorze na river kolmpletuje kolor tam sie lejemy , a on mi fula pokazuje z Q7o

a na 2 stoliku tez mam takiego gracza trafiam top seta JJ na flopie J93 gosc mnie sprawdza z KQo cbet oczywiscie tez , ze swoim gutshotem turn oczywiscta T, full oczuwiscie sie nie kompletuje i tak trace w 3 rozdania 15$

od tego czasu moja psychika sie załamała , w miedzy czasie przegralem jeszcze pare over par na flopach typu 86J gdzie gosc donkowal do rivera z ta 8 i mu spadl trips itp , nie wiem co zrobic zaczolem sie bac rozgrywac rece, i caly czas widze na flopach typu AT3 rainbow z moim AK ze jestem w plecy bo gosc ma AT albo A3 ,

wiem wiem powinienem myslec, to fishe niech tak graja to sie wypłacą , tak zgadzam sie ale to sa turysci na micro ich wiecej nie spotkam, a moje pieniadze wygrane fartem , oddadza innym regularsa ktorzy maja wiecej szczescia., nie wiem co robic i jak z nimi grac , jutro albo dzis mam nadzeiej nagrac filmik to moze mi ktos pomoze

przepraszam z gory za chaotyczna wypowiedz , moze mnie ktos zrozumie :) dziekuje i pozdrawiam

12 odpowiedzi
imgoingtomirage

80/50/0

To nie CS, tylko maniak.
:rolleyes:
Maniaka trapujesz z nutsem i dajesz mu się wystrzelać.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ale nie chodzilo mi o calling station tez ,ten byl przykladem inny to wiesz normalne fishe 50/10/0 -.- , i czasem proboje tez ograniczac wielkosc puli checkiem behind na turnie a potem dostaje bet za pule na river itp

Przemo88

Wstaw wszystkie rece do oceny, to moze byc wina zlego rozegrania.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

moze tez ale problem gdzies lezy takze w psychice teraz , gdzie sie boje z nimi grac wiedzac ze trafia cos lepszego -.-

matko kochana jak gość gra 80/10 to siłą rzeczy nie może mieć zawsze najlepszych układów ty wybierasz te silniejsze karty przed flopem i to ty na CS masz większe szanse ja miałem dzisiaj takiego CS z A8 się ze mną stackował znaczy ja go overbetowałem on ładnie płacił ja AQ flop Q82 CS zawsze zapłaci gorzej jak przebija ale jak ładnie płaci to nic mocnego nie ma

Huricano

Napisane przez danielllos88
flop KT3 rainbow mam AT tam podbilaem przed flopem oczywiscie sprawdza mysle sobie K moze miec ale trafie A to mi sie wyplaci , na turnie A i tam leje sie z nim
a on mi pokazuje AK , potem mam A5s flop 737 trojka w moim kolorze i leza 2 dzwonki wiec mam backodora , 2 mnie sprawdzilo nie stawiam cbeta na turnie Q w moim kolorze na river kolmpletuje kolor tam sie lejemy , a on mi fula pokazuje z Q7o

a na 2 stoliku tez mam takiego gracza trafiam top seta JJ na flopie J93 gosc mnie sprawdza z KQo cbet oczywiscie tez , ze swoim gutshotem turn oczywiscta T, full oczuwiscie sie nie kompletuje i tak trace w 3 rozdania 15$

Jeśli Cię to pocieszy to sam bym oddał stacka w takich spotach... :f_thumbsup:

Frytendo1

Trafiles kilka coolerow i placzesz. Nie ma co sie lamac. Wazne, zebys gral swoje caly czas i reszta nie ma znaczenia. Poza tym TPGK, czy TPTK sa zdradliwe. Poza tym slowplayowanie nutsow przeciwko TAGom jest imo bardzo oplacalne.

To dzial minsetu, wiec wroce do tematu. Mi w takich sytuacjach jak kilka coolerow, czy beznadziejna ostatnia sesja pomaga jedna rzecz: znajdz sobie jeden filmik (czy to na YT z live, czy z PS jakis trenera), gdzie jest duzo good beatow. Jezeli zobaczysz akcje, gdzie "z Twojej perspektywy" lapiesz dobre zagrania i nie dostajesz coolerow to stan ten powinien w jakims sensie przejsc na Ciebie.

Ja osobiscie polecam do fuksy tmfingera z sng oraz filmiki z Tonym G :D :D :D

streamus

a ja odpowiem krotko, jeszcze trylion takich "coolerow" przed toba, bo poker to gra malych przewag, a twoja rozwazna, przemyslana, oparta na zdrowym rozsadku i przeliczeniach gra to wlasnie te kilka( kilkanascie? ) procent, ktore obroca sie w dodatni profit

Hej danielllos88,

niestety, ale musisz się nauczyć akceptować takiego rodzaju zagrania przeciwników oraz związane z nimi przegrane rozdania. Taka jest specyfika pokera, że w każdym pojedynczym rozdaniu dominuje czynnik szczęścia i nie da się tego w żaden sposób zmienić.

Wyświetlanie statystyk to jedna sprawa, a korzystanie z nich to druga. Same statystyki nie grają, lecz pomogą Ci przypisać przeciwnika do pewnej grupy graczy. Polecam zaznajomienie się z artykułem pt. 8 typów graczy oraz jak na nich zarabiać. Znajdziesz tam kilka odpowiedzi na Twoje pytania. Po prostu musisz się nauczyć dopasować do przeciwników i ich eksploatować. Nie jest to zbyt trudne, ale wymaga trochę doświadczenia.

W taki sposób przegrane rozdania nie powinny zajmować Twojego umysłu, lecz zawsze powinieneś sobie odpowiedzieć na jedno pytanie: Czy popełniłem błąd przy rozgrywaniu tej ręki? Jeżeli odpowiesz na nie przecząco, to nie masz się co martwić, gdyż wcześniej, czy później Twoja poprawna gra zacznie automatycznie przynosić dochody. Graj dalej swoją grę i staraj się doskonalić swoje umiejętności. Grając zbyt strachliwie, grasz na tilcie i przez to tracisz value. Jeżeli przegrane rozdanie zaprząta Twój umysł, to zrób sobie od razu krótką przerwę, gdyż w dalszej grze nie będziesz myślał o bieżącym rozdaniu, lecz myślami będziesz w poprzednim.

Kolejna sprawa, to nie stawiaj przeciwnika na konkretną rękę, ale na pewien zakres rąk. Oczywiście, że dana ręka znajduje się w tym zakresie, ale prawdopodobieństwo, że przeciwnik akurat ją trzyma jest znikome (chyba, że ma się określone ready na rozgrywanie pewnych wąskich grup rąk, np. ręce premium).

W grze nie chodzi również o to, aby się odegrać na konkretnym przeciwniku, gdyż jest to bardzo niebezpieczne dla Ciebie. Chcąc się zrewanżować, grasz pod wpływem emocji i nie będziesz potrafił trzeźwo oceniać sytuacji i podejmować poprawnych decyzji. Traktuj tego gracza jako przedstawiciela pewnej grupy graczy, od których w dłuższym czasie będziesz wygrywał kasę. Czy rzeczywiście jest to takie istotne, od którego gracza wygrałeś pulę? Jeżeli odgrywa to w tej chwili dla Ciebie pewną rolę, to zanim zasiądziesz do stolika, musisz pozbyć się swojego ego.

I przede wszystkim pracuj nad własną grą.

Pozdrawiam,
dohpaZ

lechrumski

Po pierwsze to na obecnym etapie rozwoju jestes zbyt bardzo skupiony na pieniadzach a zbyt malo na samodoskonakeniu, polepszaniu gry i stawaniu sie coraz lepszy. To jest rzecz ktora juz pisalem wiele razy: inwestuj przede wszystkim w stawanie sie coraz lepszym graczem a pieniadze z czasem beda po prostu konsekwencja tego ze jestes dobry.

rałem dobrze byłem 40$ na plusie w 2 dni

W pokerze wygrane przelicza sie w odniesieniu na BB badz BI. 40$ na stawkach NL2 to zupelnie inny profit niz 40$ na NL1000. Po Twoim poscie zakladam ze grasz na NL5 i to jest limit na ktorym bardzo duzo czasu powinienes poswiecac na edukacje, przede wszystkim analize swoich rozdan I inwestowanie w zrozumienie gry I powodow po co wykonujesz okreslone zagrania bo w Twoich opisach zecydowanie tego brakuje.

od tego czasu moja psychika sie załamała , w miedzy czasie przegralem jeszcze pare over par na flopach typu 86J gdzie gosc donkowal do rivera z ta 8 i mu spadl trips itp , nie wiem co zrobic zaczolem sie bac rozgrywac rece, i caly czas widze na flopach typu AT3 rainbow z moim AK ze jestem w plecy bo gosc ma AT albo A3 ,

Zainwesuj bardziej w rozwoj pokerowy, zacznij postowac rozdania na forum, ogladac filmiki szkoleniowe i uczestniczyc w treningach. Z czasem zaczniesz coraz lepiej czytac rece przeciwnikow oraz ich linie gry. Z czasem bedziesz zdawal sobie sprawe z tego ze oczywiscie czasami takiemu CS dojdzie i przegrasz pulę, ale najczęściej bedziesz z niego ciagnal value i zarabial pieniadze na tym ze bedzie Cie sprawdzal ze slabymi i srednimi ukladami. Pamietaj ze to tylko dzieki takim graczom poker jest taki profitowy. To on popelnia blad i w dluzszym okresie bedzie go to kosztowalo duzo pieniedzy.
Wiec podsumowujac mysle ze Twoj problem ma character zdecydowanie bardziej pokerowy niz mindsetowy. Pod katem mindsetu mysle ze powinienes zmienic podejscie I bardziej myslec o rozwoju a mniej o wygranych. Pod katem pokerowym na pewno czeka Cie duzo pracy.

Ostatnia rzecz to, to o czym juz pisal DolphaZ – porzuc ego I zapomnij raz na zawsze o jakimkolwiek odgrywaniu sie na przeciwnikach. Grasz po to zeby podejmowac najlepsze decyzje.
Jak to mawial Doyle Brunson “It’s not personal, it’s just poker” – To nic osobistego – to po porstu poker.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzieki chlopaki ,dophaz i tobie lechrumski najbardziej , moj bankrol jeszcze dzis wynosil 20$ a juz teraz znow odradza sie do 45$ , gram na stolach aktualnie POT limit na nl5 przewaznie jest tylko 1 albo 2 max FR na nl5 sa to najbardziej dochodowe stoly ale tym samym najbardziej tiltowe, poniewaz pule sa wysokie , ale VPIP stolow to 50-70 i tam spotykam wlasnie takich graczy, i TOp pair to za malo a najbardziej dochodowe karty to niskie pary albo konektory :)

najwiekszy blad popelnialem w tym ze blefowalem na nich,

a tak troche odbiegajac od tematu , przeczytalem Blueprinta , czytam Easy game , mam jeszcze Harringtona jeszcze nie czytalem ale czy znacie jakies inne fajne ksiazki ?? oraz ksiazki w ktorych jest troche wiecej jest akcji na Full Ringi bo w blueprincie i easy to sam shorthanded jest , tak wogole troche brakuje mi wlasnie artow filmikow i ksiazek o Fr z micro oprocz rushera 3 filmow to nic nie ma

a zeby nie byc goloslownym

rozdanie z przed minuty , wiem ze moja linia gry wyglada troche nie spojnie ale , mowilem wczesniej ze to jest specyficzny stol i specyficzne zagrania przeciwnikow tak jak tego powyzej

i moj pierwszy poker , zastanawialem sie nad Saizingiem

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 Pot-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.00:///////;MP3$6.09:///////;CO$11.09:///////;BU$8.69:///////;SB$5.01:///////;BB (Hero)$16.97:///////;UTG1$4.90:///////;UTG2$4.90:///////;MP1$4.90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 5:d, 7:d.
5 folds, CO calls $0.05, BU raises to $0.22, SB folds, Hero calls $0.17, CO calls $0.17.

Flop: ($0.68) 9:h, 3:d, 6:d (3 players)
Hero bets $0.30, CO folds, BU raises to $0.60, Hero calls $0.30.

Turn: ($1.88) 5:h (2 players)
Hero checks, BU bets $0.98, Hero calls $0.98.

River: ($3.84) 4:d (2 players)
Hero bets $2.20, BU raises to $6.89, Hero calls $4.69.

Final Pot: $17.62.
Results follow:

Hero shows a straight flush, seven high(5:d 7:d).
BU shows high card ace(J:d A:c).

Hero wins with a straight flush, seven high(5:d 7:d).

i tak podsumowujac

ROLL gdy zaczolem dostawac w dupe na tilcie 80$
ROLL wczoraj gdy pisalem o swoim problemie 22$
ROLL dzis po godzinnej sesji 56$

dzieki :)

dragoste

gram na stolach aktualnie POT limit na nl5 przewaznie jest tylko 1 albo 2 max FR na nl5

Skoro pot limit, to już nie nl5, tylko pl5. ;)
Anyway...

ROLL gdy zaczolem dostawac w dupe na tilcie 80$
ROLL wczoraj gdy pisalem o swoim problemie 22$
ROLL dzis po godzinnej sesji 56$

...ciekawy BRM.

P.S.

DolphaZ

dophaz

dohpaZ! :D