Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Up Swing

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
622 Wyświetlenia

Witam

Mam pewien problem.
Mimo iż jestem na + z gry w pokera to nie mogę się wyzbyć uczucia, że po prostu mam farta, który w końcu się skończy i zacznę przegrywać. Po każdym wygranym flipie męczy mnie uczucie, że znowu los mi sprzyja. Przed każdą kolejną sesją czuję obawę, że tym razem wariancja obróci się na moją niekorzyść.

Czy to normalne ?

Tak wygląda mój wykres z gier sng:

Ile muszę turniejów zagrać, abym mogła ze spokojnym sumieniem stwierdzić, że jestem wygrywającym graczem ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
cubapl

stary, jesteś wygrywającym graczem. teraz tylko staraj się tego nie spierdolić. najlepszą drogą będzie nauka i treningi. pamiętaj, że za darmo nikt Ci nie da

Odpowiedz
Cytat
bestiariusz

Nie podałaś jakie sng grasz. Wariancja zależy od liczby graczy, szybkości turniejów, ilości żetonów na start, ilości słabych graczy itp ;)
Pamiętaj, że w pokerze liczy się longrun. Dlatego nie powinnaś uzależniać tego czy jesteś wygrywającym graczem od bieżących wyników, a decyzji, które podejmujesz. Analizuj rozegrane turnieje, zastanawiaj się nad zagraniami i szukaj optimum ;)

Myślę, że próbka, po której możesz cokolwiek stwierdzić, to około 1k sng :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Khamulx

Nie wiem w jakich turkach te 200 sng będzie jakąkolwiek próbką ;) Tyle to dla niektórych nie jest nawet jedna sesja.

Odpowiedz
Cytat
SzarikPies

Mogę tu wrzucić fragmenty mojego wykresu z tego miesiąca z których jestem 20-30 buy inow na plus bądz też na minus na podobnej ilości gier którą podałaś. Niestety żeby zauważyć wyraźny trend trzeba próbki kilku tysięcy turniejów. Nie podałaś, jakie sng grasz, ale z kształtu wykresu domyślam się że jednostołowe; tutaj myślę że potrzebujesz ok. 2000 gier do wyciągnięcia porządnych wniosków.

Odpowiedz
Cytat
riczmen

chciałbym mieć takie problemy :D

Odpowiedz
Cytat