Przejdź do forum
Typowy dzień profes...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Typowy dzień profesjonalisty.

22 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
3,437 Wyświetlenia
Edziorrr

Witam,

Mam ogromną prośbę do graczy cash grających profesjonalnie for living. Jak wygląda wasz typowy dzień? Od chwili gdy wstajecie do chwili gdy idziecie spać. Ile przeznaczacie dziennie godzin na grę? Ile dni w tygodniu gracie?

Dlaczego pytam? Otóż mam ogromny problem z organizacją czasu, ciągle szukam jakiś optymalnych wartości i mam nadzieję że wasze doświadczenia pomogą mi to poprawić.

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
witia

zapytaj wycioreksa i cuata :milord:

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

Myślę, że to ile grają, głównie zależy od tego, co grają :)
Ciężko porównać MTT do cash.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr Autor wątku
Edziorrr

Przecież wyraźnie napisałem, że chodzi mi o cash ;)

Odpowiedz
Cytat
Fakee1

Racja, przepraszam, nie doczytałem :)
Może spróbuj dodatkowo poczytać jakieś blogi graczy z wysokich stawek, tam trochę znajdziesz o tym.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Staram się grać 4-6 godzin niemal każdego dnia. Skupiam się głównie na tym, żeby były to godziny gry najbardziej produktywne dla mnie, dlatego często gram tylko 4h zamiast 6. Gdy nie czuje że mogę grać Agame siadam do analizy reguralsów. Codziennie przynajmniej dwa 30-40 minutowe spacery z psem, 2-3 razy w tygodniu siłownia, czasami bieganie rano. Gram cash fixed limit jakieś 3 i pół roku for living. Przerwy robię jak czuję że mam dość pokera, najcześciej po 6-8 dniach grindu robię dzien wolny, raz w miesiącu 3-4 dni wolnego. W sumie staram się grać 20-25 dni w miesiącu, no ale to już bardzo zmienna i indywidualna sprawa. Każdy powinien znaleźć swoje optimum a nie kopiować kogoś pomysły. Peace

Odpowiedz
Cytat
bodidarma

hej,

4 - 5h dziennie od poniedziałku do piątku. Weekendy wolne, chyba że się bardo nudzę, to coś tam pogram.

Parę dni "urlopu" w miechu jak szef da :) - koło 20 dni zostaje na grę.

Dużo sportu, żeby się nie zamulić. Plus medytacja.

Gram Fixed Limit.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
klz03

jaki nick na starsach? XogoX ?

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Tak jak pisał klz kazdy musi znalezc swoj wlasny rytm pracy. Ja funkcjonuje w systemie 5 dni pracy i wolnych weekendow kiedy moge spedzac wiecej czasu z narzeczona i znajomymi. Wyjatkiem sa jakies wazne turnieje np freerole dla SN+. Dzieki temu funkcjonuje w podobnym rytmie pracy do wiekszosci ludzi, zreszta stoliki w PLO w soboty sa zdecydowanie najgorsze w ciagu calego tygodnia.
W zalozeniach gram ok 6h dziennie, ok 2h pracy nad gra i 1h poswiecona rozwojowi. W rzeczywistosci najczesciej ok 1h wypada mi z tego planu i de facto pracuje 8h.
3 razy w tyg silka, 2 razy jakies dluzsze spacery, teraz robi sie pogoda wiec zaczne wiecej jezdzic na rowerze. Co 4-5 tyg. mam potrzebe luzniejszego tygodnia w ktorym pracuje mniej, nieco odpoczywam a daje mi to o wiele wiekszy glod gry.
Wiekszosc wyjazdow planuje na letnie wakacje ze wzgledu na temperatury oraz to ze stoliki cash i tak sa wtedy zdecydowanie najgorsze (fishom nie chce sie grac, a semi-regowie studenci duzo wtedy grinduja) w zwiazku czym jest to swietny czas na odpoczynek przy pieknej pogodzie i minimalnej stracie value.

Odpowiedz
Cytat

wypowiadali się głównie gracze PLO i FL a są jacyś z NL którzy grają for living?

Odpowiedz
Cytat
tematznany

Mój plan dnia wygląda nieco inaczej.
Rano zaraz jak wstaje to odpalam komputer i w tym czasie załatwiam poranne sprawy. Zaraz potem włączam pokerroom bo czuję głód gierki. Na dodatkowym komputerze mam odpalonego facebooka, gdzie rozmawiam ze znajomymi kolegami często bezrobotnymi. Po jakichś trzech godzinach jestem już umówiony z kolegami na browar, joincika gdzieś na mieście. Jeżeli kasjer wskazuje + to robię wypłatę części i idziemy się fajnie zabawić jak minus to trzeba montować jakąś kasę. W domu muszę być przed 18 tak wraca moja druga połówka i jak nie jestem za bardzo zrobiony to zaczynam ponownie sesje, a jak już jestem destroy to odpalam jakieś gry typu fifa, settlers, COD w zależności jaki mam humor. Gry nigdy nie analizuję, bo po co to robić jak ma dojść to dojdzie a jako że mam dobry mindset przestałem się tym przejmować. W nocy jak nie mogę spać gram ponownie, a jak mnie zmorzy to co się odwlecze to nie uciecze na moich limitach gierki chodzą 24h. Dobra zbieram się bo diler gdzieś wychodzi
powodzenia nic na siłę

Odpowiedz
Cytat
bodidarma

Napisane przez klz03
jaki nick na starsach? XogoX ?

jjoonneekk

gram na 25/50 centów, także mnie nie znasz.

Może kiedyś jak będę wyżej zgłoszę się po nauki do Ciebie.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
wsngwo6

Napisane przez tematznany
Mój plan dnia wygląda nieco inaczej.
Rano zaraz jak wstaje to odpalam komputer i w tym czasie załatwiam poranne sprawy. Zaraz potem włączam pokerroom bo czuję głód gierki. Na dodatkowym komputerze mam odpalonego facebooka, gdzie rozmawiam ze znajomymi kolegami często bezrobotnymi. Po jakichś trzech godzinach jestem już umówiony z kolegami na browar, joincika gdzieś na mieście. Jeżeli kasjer wskazuje + to robię wypłatę części i idziemy się fajnie zabawić jak minus to trzeba montować jakąś kasę. W domu muszę być przed 18 tak wraca moja druga połówka i jak nie jestem za bardzo zrobiony to zaczynam ponownie sesje, a jak już jestem destroy to odpalam jakieś gry typu fifa, settlers, COD w zależności jaki mam humor. Gry nigdy nie analizuję, bo po co to robić jak ma dojść to dojdzie a jako że mam dobry mindset przestałem się tym przejmować. W nocy jak nie mogę spać gram ponownie, a jak mnie zmorzy to co się odwlecze to nie uciecze na moich limitach gierki chodzą 24h. Dobra zbieram się bo diler gdzieś wychodzi
powodzenia nic na siłę

:badteeth:

Odpowiedz
Cytat

To może i ja się wypowiem. Gram NL50/100 w 80% stoliki zoom co myślę jest dość istotne jeśli chodzi o dobór godzinowy i długość poszczególnych sesji.

Gram 4living od ponad 2 lat a od 1.5 roku zajmuję się równieź wychowaniem i opieką nad córeczką. Wstaję ok 5 rano , spacer z psem , kawa , krótki przegląd internetu. W między czasie do pracy wstaje moja żona a córka śpi więc mam czas ok 60 minut na grę czyli ok 1000rąk.

W godzinach między 7-12 spędzam czas z małą , w między czasie jeśli jest to możliwe staram się znaleźć czas na analizę, oglądnie filmów.

12-14 drzemka z małą co jest istotne dla mojego organizmu ze względu na krótki sen w nocy.

14-16 Najczęściej udaje mi się zagrać ok 500 rąk + muszę przygotować coś na obiad.

16 wraca moja żona. Ja gram w godzinach 16-18 , później najczęściej jakieś zakupy , spacery czy film wieczorny z żonką.

21-23 ostatnia sesja

Ogółem w ciągu tygodnia staram się rozegrać ok 4000 rozdań dziennie.

W weekend bywa różnie. Najczęściej gram również tyle samo ale nie napinam się . ROdzina jest dla mnie najważniejsza więc jeśli tylko to możliwe staram się spędzać z nia jak najwięcej czasu.

Generalnie moje średnia miesięczna to ok 100.000 rąk + analizy , sweaty.

Tak po krótce wygląda mój pokerowy świat. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Beseventh

Nie che robic reklamy mojego bloga ale u mnie znajdziesz caly schedule oraz jak planuje kazdy dzien ( 6dni pokera 5 dni silownia + dieta ) gram cash.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr Autor wątku
Edziorrr

Zupełnie zapomniałem o tym temacie, tym bardziej się cieszę, że dostałem tyle wartościowych odpowiedzi :fdrink

Odpowiedz
Cytat
manganian

To może i ja się wypowiem. Gram NL50/100 w 80% stoliki zoom co myślę jest dość istotne jeśli chodzi o dobór godzinowy i długość poszczególnych sesji.

Gram 4living od ponad 2 lat a od 1.5 roku zajmuję się równieź wychowaniem i opieką nad córeczką. Wstaję ok 5 rano , spacer z psem , kawa , krótki przegląd internetu. W między czasie do pracy wstaje moja żona a córka śpi więc mam czas ok 60 minut na grę czyli ok 1000rąk.

W godzinach między 7-12 spędzam czas z małą , w między czasie jeśli jest to możliwe staram się znaleźć czas na analizę, oglądnie filmów.

12-14 drzemka z małą co jest istotne dla mojego organizmu ze względu na krótki sen w nocy.

14-16 Najczęściej udaje mi się zagrać ok 500 rąk + muszę przygotować coś na obiad.

16 wraca moja żona. Ja gram w godzinach 16-18 , później najczęściej jakieś zakupy , spacery czy film wieczorny z żonką.

21-23 ostatnia sesja

W weekend bywa różnie. Najczęściej gram również tyle samo ale nie napinam się . ROdzina jest dla mnie najważniejsza więc jeśli tylko to możliwe staram się spędzać z nia jak najwięcej czasu.

Grasz 21-23. A kiedy seks z żoną?

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse

@up :nh

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez manganian

21-23 ostatnia sesja

23.00- 23.05 ;)

Odpowiedz
Cytat

po tylu latach ? przestan :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat