Przejdź do forum
Taka sytuacja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Taka sytuacja

44 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,722 Wyświetlenia
amoratank

Nie wiem czy to pasuje do działu mindset ale niech będzie tutaj

Pacific, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 7 Players
Poker Tools by CardRunners - Hand Details

CO: $10.64 (106.4 bb) 55/5
Hero (BTN): $11.15 (111.5 bb)
SB: $10 (100 bb)
BB: $12.58 (125.8 bb)
MP1: $10 (100 bb)
MP2: $13.70 (137 bb)
MP3: $4.58 (45.8 bb)

Preflop: Hero is BTN with J J
3 folds, CO calls $0.10, Hero raises to $0.30, 2 folds, CO calls $0.20

Flop: ($0.75) J 7 9 (2 players)
CO checks, Hero bets $0.37, CO calls $0.37

Turn: ($1.49) T (2 players)
CO checks, Hero bets $1.11, CO calls $1.11

River: ($3.71) 8 (2 players)
CO checks, Hero bets $2.78, CO raises to $7.10, Hero raises to $9.37, CO calls $1.76

Mieliście kiedyś podobną sytuacje gdy trafiacie seta i zupełnie ignorujecie że na na flopie są dwa kiery i walet jest tym kierem na turnie pojawia się trzeci kier i zupełnie to ignorujecie traktując 3 kiera jak drugiego :f_ugly:
Czyli krótko mówiąc ignorujecie kolor karty która ulepsza wam rękę? Na turnie rozmyślałem nad moim setem i nad tym że przeciwnik może mieć striata zupełnie ignorując kolor, na riverze tylko brałem pod uwagę że może mieć wyższego strita. Kiedy on pokazał k8s to przez kilka sekund zastanawiałem wtf aż musiałem powtórkę zobaczyć by zobaczyć kolor :facepalm:
Mieliście podobne sytuacje ?
Na takie coś w pokerze jest jakaś psychologiczna interpretacja :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
43 odpowiedzi
sodiumnitrat

To jest syndrom choroby psychicznej, występującej u dużej części społeczeństwa pokerowego:

"O k*rwa, mam seta, wygrałem!"

Występujący zwykle u graczy słabszych, którzy tego seta spasować nie potrafią :D

A co do samego rozegrania to zrobiłeś to tak beznadziejnie słabo, chociażby waląc pół pota, na flopie gdzie on trafia 99% razy.

Poza tym, nie rozumiem trochę wypowiedzi, bo w jaki sposób spadający kolor ulepsza "mojego" seta?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

well played. Gruby bet/call na river gdy jesteś bity w 95% a pozostałe 5% to split. NH sir, gram tak samo. A - też kiedyś nie zwróciłem uwagi na karty i przypadkiem zestakowałem utg vs utg A4o(miałęm mieć rakiety). Na szczęście oliwa sprawiedliwa i już na flopie miałem tripsa vs KK.

Odpowiedz
Cytat
amoratank Autor wątku
amoratank

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi na turnie i river brałem pod uwagę że on może mieć strita czy jednak jak widzisz przypuszczałem że mój set może zostać połamany, gdyby na river nie padła 8 dająca mi strita, a on by dalej grał tak agresywnie to bym pewnie zrzucił.
Na flopie zagrałem tak bo zobaczyłem waleta który ulepsza mi układ rozumiesz zobaczyłem waleta a nie widziałem ze to :heart: i że 7 to też :heart:. Znaczy widziałem że 7 to :heart: ale nie widziałem że walet to :heart: po prostu mój mózg zignorował tą informację i przez całe rozdanie patrzyłem na tego waleta :heart: na stole jak na waleta który dał mi seta zupełnie ignorując kolor :heart:.
Rozumiesz :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Strita na stole i samych lepszych rąk u przeciwnika też nie widziałeś bo patrzyłeś na waleta? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez TAndronicus4
Strita na stole i samych lepszych rąk u przeciwnika też nie widziałeś bo patrzyłeś na waleta? :f_confused:

On nie miał jednego waleta. Rozumiesz?! ON MIAŁ TRZY! Je*** karty na boardzie, seta się nie folduje choćby nie wiem co.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Ale się czepiacie , dobrze pograne, szczególnie podoba mi się vbet na riv od gorszych setów ,dwóch par ,shit happens :sdrink

Odpowiedz
Cytat
amoratank Autor wątku
amoratank

Napisane przez TAndronicus4

Naucz się czytać ze zrozumieniem najpierw to co napisałem a dopiero później komentuj :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Ostro, podoba mi się :f_thumbsup: Słyszałem że agresja to klucz w pokerze, teraz już wiem czemu tak aggro na river :)

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Wrzuciłeś tragicznie rozegraną rękę, pisząc coś o ignorowaniu kierów, jednocześnie biorąc pod uwagę że villain może trzymać wyższego street'a po czym przebijasz żeby pokazać kto tu rządzi i szukasz na to psychologicznej interpretacji? Może psychologię i pokera to zostaw w spokoju;p

Odpowiedz
Cytat
Jarxus

@OP
Nie napisałeś, czy to jednorazowa sytuacja, czy cykliczna. Jeśli jednorazowa, to IMHO nie ma się czym przejmować - ustaw sobie w sofcie talię 4 kolorową i dobierz taką grafikę, żeby tło było w kolorze, a litery/cyfry białe - wtedy prędzej nie dojrzysz strita niż koloru ;)

Odpowiedz
Cytat
Panmorz

Napisane przez amoratank
Mieliście kiedyś podobną sytuacje gdy trafiacie seta i zupełnie ignorujecie że na na flopie są dwa kiery i walet jest tym kierem na turnie pojawia się trzeci kier i zupełnie to ignorujecie traktując 3 kiera jak drugiego :f_ugly:
Czyli krótko mówiąc ignorujecie kolor karty która ulepsza wam rękę? Na turnie rozmyślałem nad moim setem i nad tym że przeciwnik może mieć striata zupełnie ignorując kolor, na riverze tylko brałem pod uwagę że może mieć wyższego strita. Kiedy on pokazał k8s to przez kilka sekund zastanawiałem wtf aż musiałem powtórkę zobaczyć by zobaczyć kolor :facepalm:
Mieliście podobne sytuacje ?
Na takie coś w pokerze jest jakaś psychologiczna interpretacja :f_confused:

Pomylić się każdy może.
Nie wiem...albo spałeś...albo po prostu tak się przywiązałeś do tego seta, że uznałeś, że "ten walet jest mój - tylko mój i tylko mi pomaga". Coś na zasadzie, jakbyś zapomniał na tę chwilę, że jest to karta wspólna.
Totalnie przespazzowałeś to rozdanie, ale każdemu raz na jakiś czas może się przytrafić. Więc głowa do góry i na przyszłość graj ostrożnie i miej orientację, co się dzieje przy stole ;)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Ja kiedyś wystakowałem na riverze top2 - KQ na KQJT, od tego czasu jakoś nauczyłem się patrzeć na stół. Zdarza się i pewnie przejdzie.
Nie wiem po co ten hejt.

Odpowiedz
Cytat
FoocuS

@do autora watku

Nijak Ciebie nie moge i nie chce zrozumiec. Wstawiasz post nie na temat mindsetu i chwalisz sie swoim brakiem skilla i adaptacji do struktury boardu. Ty chyba musiales zaraz na Turnie oslepnac (BYC MOZE BLASK TEGO FLUSHA) nie wiem tez po co chcesz nabijac rake na River, liczysz na wiekszy zwrot na koniec miesiaca ? Wydrukuj i powies nad poslaniem

Odpowiedz
Cytat
amoratank Autor wątku
amoratank

Dobra mości panowie widzę że nikt nie miał z tym problemu, lub nikt nie chce się przyznać. Być może sesja była za długa i mózg zmęczony.
Jedna uwaga do trolli w tym temacie wiem że chcecie podkopać mój mindset by móc łatwiej moje żetony zgarnąć że stołu próżny wasz trud i starania wasze, takie leciwe rekinki jak wy co tylko na osłabioną rybkę potrafią zapolować to ja na was załączam turbo fisz i na wylot przebijam. Rozumiecie na wylot.
Proszę o moderatora o zamknięcie tego tematu.

Odpowiedz
Cytat

kurcze chciałeś splita wyblefowac ? mały bet na flopie trochę na turn spoko, ale to co zrobiłeś na riv to why ? co tym chciałeś osiągnać rozumiem jakiegoś block beta oop postawić ale ip ?

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat

I jeszcze wrzucił rozdanie do promocji z bad beatami :D

Odpowiedz
Cytat
amoratank Autor wątku
amoratank

Napisane przez sodiumnitrat
I jeszcze wrzucił rozdanie do promocji z bad beatami :D

Przynajmniej te rozdanie miało miejsce w przeciwieństwie co do niektórych fantazji :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat

ale jak możesz nazwać je bad beatem?

Odpowiedz
Cytat
amoratank Autor wątku
amoratank

Wytłumaczyłem to w pierwszym i drugim poście.

Odpowiedz
Cytat