Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sweaty

9 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
802 Wyświetlenia
nikoafc

Zauwazylem taka ciekawa sprawe. Ostatnio zaczalem grac sweaty i ku mojemu zdziwieniu moja koncentracja i podejmowane decyzje byly na niezwykle wysokim poziomie :D Jak na mnie ;) Duzo trafnych decyzji, foldow, raisow itp. itd. podpartych argumentacja wypowiedziana przed wykonaniem danego zagrania. Oczywiscie zaczelo mi sie to spodobac bo bylem bardzo zadowolony z mojej gry pomimo ze wiekszosc sesji konczylem na minusie. Nie narzekalem, nie tiltowalem, moja gra opierala sie o cierpliwosc, spokoj i opanowanie :) Sam bylem w szoku jak trafnie potrafilem ocenic sytuacje i sie do niej dostosowac jak i rowniez przeczytac przeciwnika.

Zapewne skutkiem tego byl fakt, ze ktos nam patrzy na rece wiec nie wypada tiltowac, nalezy sie zastanawiac nad rozdaniami gdzie pula osiaga juz konkretne rozmiary.

Po kilku sweatach zagralem sesje sam. I co ? Zaczalem grac automatyczne, nie zastanawalem sie nad niczym. Zeby bylo malo to robilem do tego jeszcze powazne bledy i oddawalem stacki gdzie mialem poprostu easy fold co prowadzilo do zalamania i lekkiego tiltu. Mialem strasznie lekcewazace podejscie do gry jak i rowniez brak motywacji.

Niewiem czy ktos z was tez tak mial :D Jesli tak to jak to pogodzic ze soba aby nasza gra wygladala rownie dobrze grajac sweata jak i samemu. Moze powinienem sprobowac mowic do siebie podczas grania co i dlaczego robie ?:D Albo grac sweaty non stop :)

Druga sprawa to doszedlem do wniosku, ze takie sweaty moga byc lekarstwem dla naszego mindsetu. Zle nam idzie, tiltujemy to gramy sweata, ktory "wymusi" na nas granie naszego A-game.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
nubson

+1 :fdrink

sprobuj zagrac na poczatek mniej stolow, przy kazdej decyzji zadawaj sobie pytanie w myslach czemu to jest dobre zagranie? czemu inne zagranie jest zle w tej sytuacji? staraj sie nie myslec o niczym innym w czasie grania, nie patrz w cashiera tylko 100% focus na najlepszych mozliwych logicznych decyzjach i bedzie spoko =)

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Pewnie troszkę odkopuję, ale dorzucę swoje 2 centy.

Może zabrzmi to głupio, ale mów sam do siebie (najlepiej na głos), dlaczego coś robisz dokładnie przed każdą ręką. Dokładnie tak jak to mówisz robiłeś na "sweatach".

Też miałem kiedyś ten problem tak naprawdę, i teraz za każdym razem po prostu próbuję sobie każdą decyzję przed jej podjęciem tłumaczyć, gdy zaczynam grać automatycznie.

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301

Dobrą metodą jest nagrywanie własnych sesji np. Camtasią i później analizowanie własnej gry.

Odpowiedz
Cytat
skajlacz

Napisane przez 02bub02
Pewnie troszkę odkopuję, ale dorzucę swoje 2 centy.

Może zabrzmi to głupio, ale mów sam do siebie (najlepiej na głos), dlaczego coś robisz dokładnie przed każdą ręką. Dokładnie tak jak to mówisz robiłeś na "sweatach".

Też miałem kiedyś ten problem tak naprawdę, i teraz za każdym razem po prostu próbuję sobie każdą decyzję przed jej podjęciem tłumaczyć, gdy zaczynam grać automatycznie.

+1

Przyspiesza/poprawia proces myślowy, uczysz się na bieżąco i wychwytujesz swoje błędy. Dla mnie przełomowy okres w 'karierze' :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
furn1

Nie wiem co dokładnie jest na rzeczy, ale ja również najlepsze wyniki osiągam gdy przed każdym klinknięciem wypowiadam wszystkie argumenty na głos.

Odpowiedz
Cytat
garrowq

Szybki OT: Co to są Sweaty?

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez garrowq
Szybki OT: Co to są Sweaty?

Jak jedna osoba gra i udostepnia ekran drugiej osobie która patrzy i obie gadają o decyzjach i o grze.

Odpowiedz
Cytat
aldon7

niko masz moj skype. z tego co ogladalem jestes ogarniety:D co rpawda grasz 20 ale i tacy sie tu znajda mimo nazwy tematu.

sprawdz to

BSS SH Study Gruoup NL2-NL10

jak cos odezwij sie na skype dodam Cie jesli chcesz.

w sumie sweaty sa codziennie miedzy stala grupka osob :)

Odpowiedz
Cytat