Przejdź do forum
stres przed sesja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

stres przed sesja

8 Posty
8 Użytkownicy
5 Reakcje
4,704 Wyświetlenia
grzel

Witam .
Swego czasu bylem smiesznym regiem grywajacym codziennie po 6 h . Przed kazda sesja w ktorej porbowalem miezyc sie z wyzszym limitem spotykalem sie z sciskajacym w zoladku objawem stresu ktory prawie calkowicie mnie paralizowal , stres szybko mijal juz po kilku rozdaniach lecz chodzi mi glownie o to ze poker nie powinien sprawiac mi stresu .Chcialem zapytac sie bardziej doswiadczonych graczy czy tez tak maja , ewentualnie jak sobie z tym radza .

pozdrawiam
grzeluch

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Piotrek2345

Kiedyś miałem uczucie przed sesją pokerową porównywalne do uczucia przed treningiem krav maga. Nie wiesz co sie wydarzy ale nastawiasz się jak na wojne.
Z czasem przechodzi jak nie skupiasz się tylko na wyniku poszczególnej sesji :)

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo

Według mnie może pomóc m.in. dobre przygotowanie się do sesji. Zrób sobie session review, obejrzyj jakiś film pokerowy - po prostu utwierdź się w przekonaniu, że potrafisz grać i dasz sobie radę. No i pamiętaj o tym, że wynik nie ma znaczenia, a nawet jak zrobisz jakiś błąd, to i tak trudno, bo błędy się zdarzają, wszystkim ;)

No i polecam również relaksacje - stres będzie napinał Twoje mięśnie. Rozluźnij je, to i sam stres powinien przejść ;)

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Kiedy mam pójść do jakiegokolwiek urzędu to robię się chory. Wtedy myślę, że nogi mi nie złamią, kosy nie wsadzą i daję radę. Ta metoda działa na wszystko oprócz wojny i poważnej bójki. I za AqueousIVigo jeśli robisz straszną minę czy napinasz mięśnie po prostu się rozluźnij. To działa w obydwie strony.

Odpowiedz
Cytat

Jeżeli ty stresujesz się graniem w pokera, to ciekawi mnie jak wygląda sprawa z innymi dziedzinami twojego życia

Odpowiedz
Cytat
Stafu

Wyższy limit na którym jeszcze nie graliśmy lub graliśmy bardzo mało, dodatkowo jeśli były to sesje ujemne lub nie jesteśmy pewni naszych umiejętności na danym limicie to obawa jest zrozumiała, jeśli mamy ograniczony kapitał i jesteśmy zorientowani tylko na wygrywanie to obawa przed rozpoczęciem sesji może być naprawdę duża, dlatego ważne jest abyśmy mieli dość konserwatywny bankroll menagement i wchodzili na kolejny limit bardzo powoli zaczynając od miksowania sesji lub grania na 1,2,3... stolikach. Stres może mieć różne przyczyny, jeśli je znajdziesz będziesz mógł je wyeliminować stosując różne sposoby. Warto czytać również artykuły mindsetowe lub doświadczenia innych graczy. Najlepiej przyzwyczajać się do nowych sytuacji bardzo powoli i eliminować negatywny stres ucząc się swoich reakcji i szukać ich przyczyn.

Odpowiedz
Cytat
sycylek

Siema,

Moim zdaniem:

*odpowiedni BRM na dany limit
*mixowanie limitów
*rutyna startowa
*odpowiednie stoplosy
*analiza i wyciąganie wniosków
*wiara w siebie :)

To punkty, które są podstawą.

Pozdrawiam,
sycylek

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Ja ma ten problem, że przed każdą sesją mam obawy, że po prostu przegram pieniądze. Musi to pewnie wynikać z tego, że w jakimś stopniu nie akceptuje tego, że utrata pieniędzy to rzecz normalna w pokerze, nawet przy grze bezbłędnej. Z tego wynika, że rozwiązaniem powinna być po prostu akceptacja tego, że grając w pokera można przegrać pieniądze. Jednak łatwiej napisać, niż zrobić.

Tak jak napisał Piotrek, nie wolno skupiać się za bardzo na wyniku pojedynczej sesji.

Odpowiedz
Cytat