Witam . Mój problem dotyczy braku konsekwencji , wytrwałości , spójności w dążeniu do wyznaczonego celu. Lubię grać MTT i w ten sposób zbudowałam 90% rolla , jednak od pewnego czasu mam mniejsze możliwości na komfortową grę zadowalającej ilości turniejów , a MTT są bardzo swingowe i na wyniki można liczyć w dłuższym okresie czasu .
Próbuje się odnaleźć w innych odmianach i tu pojawia się problem , bo w każdej jestem mniej lub bardziej wygrywającym graczem , skaczę po limitach , odmianach , roomach i nigdzie nie potrafię zagrzać miejsca na dłużej. Przykładowo gram przez 3 dni SnGTurbo na P* , by kolejnego dnia znaleźć się na NL4-25 FTP/Boss , potem na PLO Ongame / SNG HU Ipoker/ P*Razz itd Nie oczekuje że powiecie mi co grać , natomiast interesują mnie techniki jakie stosujecie aby wytrwać w wyznaczonym celu.
1) Stworzyłam tabelke w której zanjadują się +/- danej odmiany , tiltogennosc , skala trudności, dochodowość, uczucia jakie towarzysza grze , potrzebny czas do komfortowej gry , korzyści z bonusów ( dla danego roomu) ………………jednak niewiele to pomaga , niby mam czarno na białym żeby grać 1)SNG deep na FTP 2)SnGTurboP* ale nie mogę się zmobilizować aby wytrwać dłużej niż 3-4 dni
A oto 7 korzyści z samodyscypliny wg Briana Tracy:
1. Nawyk samodyscypliny jest gwarancją sukcesu. Każdy człowiek sukcesu ma tą cechę, dzięki której potrafi zrobić coś – niezależnie od chęci i warunków zewnętrznych.
2. Dzięki samodyscyplinie zrobisz więcej, szybciej i lepiej niż inni.
3. Zarobisz więcej i szybciej awansujesz.
4. Będziesz miał większe poczucie kontroli, osobistej siły, przekonanie, że możesz zrobić wszystko.
5. Człowiek zdyscyplinowany ma wysoką samoocenę i może być z siebie dumny, czuje się lepiej.
6. Im wyższa samodyscyplina tym większa pewność siebie i mniejsza obawa przed odrzuceniem.
7. Z samodyscypliną będziesz miał tak silny charakter, że pokonasz każdą przeszkodę i staniesz się wielkim człowiekiem.