Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rozterki

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
846 Wyświetlenia

Zacznę od tego iż gram Fixed Limit i ostatnio dzieją się trudne dla mnie rzeczy. Chodzi o to, że grając cały czas FR zacząłem zastanawiać się na przejściem na SH ze względu na ilość stołów i ogólnie przyszłość. Z 1/2 FR wskoczyłem na 1/2 SH co było złą decyzją, następnie dość ostro zjechali mnie na 2/4 FR gdzie próbowałem shotować (choć tu bardziej pech, bo strasznie sick akcje) i w końcu powrót na 1/2 FR gdzie mam swinga na -500BB. Jeśli chodzi o rolla to skrócił sięo jakieś 60% co mnie bardzo martwi. To tyle jeśli chodzi o grę.

Teraz na temat rozterek, których w ostatnim czasie mam pełno. Chodzi o to, że na początku roku założyłem sobie cele i jednym z nich było wygrindowanie supernovy. Jako, że ogólnie nie mam zawsze czasu na grę, więc przeważnie gram ok. 12 stołów choć akurat nawet nie w tym problem, bo dotychczas radziłem sobie grając ponad 10 na raz. W tym rzecz, że te stoły często są słabe i pełne regów. Dawniej nie myślałem o tym by wyrabiać supernove i grałem rzadziej (żeby tylko GoldStar był) przez co grałem tylko na dobrych stołach. Teraz gdy jest perspektywa ugrania czerwonego statusu na Starsach to zacząłem grać też słabsze stoły przez co wydaje mi się, że mój winrate nie będzie taki dobry.

Kolejny problem to przejście na SH. Pogrywam czasami 0,25/0,50 SH, żeby powoli przystosowywać się do nowej odmiany, ale przez to, że chcę ugrywać więcej vpp, częściej gram FR i w taki sposób nigdy nie przejdę na shorty. A chcę to zrobić, bo zawsze jest pełno dobrych stołów do pogrania i mam plany założenia kont na innych roomach, gdzie z FR będzie bardzo ciężko.

Zastanawiam się czy dać sobie spokój z tym grindem pod supernove i spokojnie grać 0,25/0,50 SH, a później wyższe limity SH bez poczucia, że muszę jakiś tam status wyrobić.

Wiem, że na pewno dużo pracy przede mną, bo jestem strasznym fishem i teraz rozpocząłem ferie przez co mam dużo czasu na naukę i grę i chcę to w pełni wykorzystać.

Jestem osobą, która musi mieć wszystko rozplanowane, zapisane, poukładane i mieć określony cel, jednak teraz całkowicie się pogubiłem, mam pełno myśli w głowie i nie wiem , w którą stronę iść.

Z góry dziękuję za pomoc i wierzę, że uda mi się pokonać ten kryzys. :)

5 odpowiedzi
hellYeahEnT

[ ] mozemy Ci pomoc

musashi87

prawda jest taka, że gra pod bonus czy wyrobienie statusu zawsze będzie EV-

Moim zdaniem lepiej grać swoje i powiększać wiedzę/doświadczenie niż mass grind pod status.

Jak bedziesz grał swoje to wskoczysz na wyższe stawki status sam przyjdzie IMO

musashi87
lechrumski

Zgadzam się, że jesteś osobą uporządkowaną bo nawet struktura Twojego posta jest bardzo uporządkowana. Bycie uporządkowanym ma również swoje konsekwencje. Wypisz na kartce jaka jest osoba uporządkowana i nagle zdasz sobie sprawę z tego, że za byciem uporządkowanym idą konkretne cechy charakteru.

Z byciem uporządkowanym w Twoim wypadku na wiążą się też plany, określone cele. Kiedy już są cele to pewnie od razu osoba uporządkowana musi się ich trzymać i je realizować co? Inaczej pewnie nie byłaby uporządkowana:D

Jedną z najważniejszych rzeczy w wyznaczaniu celow jest elastycznosc. Wyznaczyles sobie cele jakis czas temu, ale od tego czasu Twoja sytuacja sie zmienila i czas zweryfikowac swoj plan. Jak jedziesz samochodem na drugi koniec Polski to niekoniecznie bedziesz sie trzymal przez cala droge jednego pasa. Moze sie okazac ze zdarza sie remonty, objazdy i bedziesz musial nieco zmienic trase. Koniec koncow Twoim cele jest dotrzec tam gdzie chcesz. A tym celem wcale nie jest wyrobienie supernowy (to tylko srodek do osiagniecia celu, cel czastkowy) ale np stanie sie lepszym graczem, stanie wygrywajacym graczem NL400, zbudowanie bankrolla 100k $ itd. Itd. To z kolei też prowadzi do wolności finansowej, satysfakcji, samospełnienia, szczęścia itp. w zależności od tego co jest dla Ciebie ważne. To czy to osiągniesz poprzez wyrobienie supernovy czy też w inny sposób nie ma znacznia. Bądź elastyczny i bądź gotów na zmianę swojego celu.

Dawniej grałeś systemem który przynosił Ci profity, co nie znaczy, że nie możesz znaleźć czegoś lepszego. Ale jeśli to co obecnie robisz sprawiło, że straciłeś 60% rolla to zacznij robić coś innego. Zawsze jak coś nie działa to zaczynasz robić coś innego, na tym polega elastyczność. Z Twojego postu wydaje mi się, że sam podjąłeś już decyzję i wiesz dobrze co zrobisz a napisałeś posta bo chciałbyś dostać potwierdzenie Twojej decyzji z zewnątrz. Tak więc powodzenia.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź. Upewniłem się w decyzji. =)