Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rekordy EV

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
584 Wyświetlenia
Hayerrana
PokerStrategist

Gram NL50 na P* w sumie od tego miesiaca, mimo ze wynik mam na plusie to niepokoi mnie wariancja gdzie nie doznalem czegos takiego na NL25. Czy mozecie wrzucic jakies rekordowe sesje lub z miesiaca wyniki gdzie roznica miedzy profitem a EV jest duza. Chcialbym zobaczyc jak to wyglada u innych.

Ostatnio mialem dwie sesje bardzo dziwne gdzie wynik z nich wyszedl +100$ a EV pokazuje +910$

Sesje ogolnie bardzo dziwne bo duzo dostawalem AA i KK stakowalem sie dosc sporo na turnie z 80-95% szansa na zwyciestwo i na river spadaly sety lub tripsy czy kolory przeciwko mojej over parze lub setowi, dodam jeszcze ze w wiekszoci byly to spoty z slabszymi graczami poniewaz ogarniety gracz nie AI sie z AJ na bordzie Jxxx itp.

Kiedy dostane dwa takie badbeaty w sesji to przelkne chociaż ciezko, ale jezeli trafia sie 5 w krotkim odstepie czasowym i tylko ze slabymi graczami, to przestaje grac swoja najlepsza gre i rozgrywam pozniej dziwne rozdania, efektem tego bylo zakonczenie ostatniej sesji w inny sposob niz zawsze czyli nie czekalem na dojscie blindow do konca tylko nacisnalem zamkniecie poker roomu, po czym rozmyslalem nad tym wszystkim, problem ze snem a jak wstalem w koncu tym postem.

Najgorsze w tym wszystkim to ze boje sie zaczac nowa sesje i pewnie zaczne grac w trybie mniej agresywnym mimo ze moja agresja to okolo 2.0, a jak dostane AA czy KK to postflop pewnie bedzie x/c x/c x/f :)

Prosze o podanie jakis rekordowych wariancji moze mi to pomoze jak zobacze wieksze.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Malo to juz razy bylo, zeby olac linie EV bo wyniki tam przedstawiane sa totalnie "z dupy"?

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Cześć,

Chyba mogę Ci podać jeden z najbardziej znanych wykresów i często pojawiający się tu na forum:

Możesz też poczytać bloga Countita, gdzie wykresy są dosyć ciekawe pod tym względem.

Na początku myślałem, że jest to trochę złe podejście "czy inni tak mają", ale jeśli wprowadzasz do tego dodatkowo stwierdzenie "taka jest rzeczywistość" i dopiero w taki sposób przyjmujesz ją do wiadomości, zgadzając się z nią, to chyba jest ok.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Napisane przez labla1
Malo to juz razy bylo, zeby olac linie EV bo wyniki tam przedstawiane sa totalnie "z dupy"?

bullshit :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Hayerrana Autor wątku
Hayerrana
PokerStrategist

ostatnio przerobilem caly blog kfasa rewelacja, jezeli polecasz Countita to moze faktycznie poczytam dzieki, wariancje toleruje ale w malych ilosciach, jezeli sa duzych rozmiarow to glupie mysli przychodza do glowy, i efektem jest pierwszy raz zagladnieciem do dzialu mindset, pewnie niejestem pierwszy i ostatni.

w sumie rozegralem 600K rak i pierwszy raz trafilem na taka rozbieżność AI EV , pewnie jeszcze sporo zobacze, ale postanowilem tu napisac, i wlasnie po takim wykresie jak pokazales, jest mi lepiej :), i moze zaczne to traktowac jako norma.

Odpowiedz
Cytat
whiler
Oldschool Grinder

Spis poruszanych tematów

dużo jest materiału pod W jak Wariancja _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat