Cześć,
Mój problem polega na tym, że dostałem za darmo bardzo mały bankroll(na tę chwilę mam nieco ponad 3 dolary). W związku z tym gram teraz BSS wchodząc do gry za 1,40$ na jednym stoliku. Sęk w tym, że odczuwam duży dyskomfort wiedząc, że połowa mojego bankrolla jest w grze. I często podczas gry obawiam się, że przegram duży procent z niego, wkładając do puli jakąś większą kwotę(np 3Bet równy 12 centów).
Jak mam poradzić sobie z tym ograniczeniem? Chodzi mi o to, żebym w jakiś w sposób wyrzucił z głowy myśl o tych pieniądzach by grać A-Game.
3$ bankrollem, to raczej jest ruletka. Na twoim miejscu zasilił bym konto tak do 50$. A BBS jest jak grasz pełny BI na dany limit.
powiedz mamie, że idziesz z dziewczyną na pizze, da ci z 50 pln i już masz triple upa rolla
wtedy shotnij nl10 jak sie nie uda to wymyśl jakieś kino albo, że Cie gradło boli i nie masz nawet na rutinoscorbin = nowy roll, można znowu gamblować
daj znać jak poszło, gl
Napisane przez doxdoxdox0
skąd wiecie, ze nie gra BSS. moze gra na NL1,4
Spoiler

Jeżeli już bym na prawdę musiał grać takim rollem, to wchodziłbym za 20bb na limit, jeżeli masz taką możliwość i wrzucał stacka pf z JJ+ AK i AQ. Dalej jest to spora ruletka, ale przynajmniej zostaje jakaś rezerwa. Granie z 2BI na limit to nie granie.
Napisane przez Durex86
powiedz mamie, że idziesz z dziewczyną na pizze, da ci z 50 pln i już masz triple upa rolla
wtedy shotnij nl10 jak sie nie uda to wymyśl jakieś kino albo, że Cie gradło boli i nie masz nawet na rutinoscorbin = nowy roll, można znowu gamblować
daj znać jak poszło, gl
Zawsze można też sprzedać nerkę
Ale upa by zaliczył jego BR
Ogólnie granie z takim małym rollem nie ma za bardzo sensu. Idź do pracy zapracuj i wpłać. A jak jesteś za młody albo coś w tym stylu to przy okazji świąt albo coś dostaniesz pewnie drobne zamiast np deskmorolki i jak Ci zależy na pokerze to wpła te 150 zł a jak Ci nie zalezy tylko chcesz się pobawić z jak to nazywasz Bankrollem to spokojnie lepiej pogamblować z mniejszym rollem niż z większym ♠_thumbsup:
Jedyna opcja na zrobienie z 3$ pieniedzy i zminimalizowania wariancji, jaka z pewnoscia w normalnym przypadku cie w koncu spotka, i jesli zrobisz z tych 3$ nagle 9$, to i tak je przegrasz po paru badbeatach i coolerach, ktore poprostu sa, nachodza i niejednokrotnie w ciagu 20 minut zabieraja 4-5 bi. Ale wracajac do tematu - jedyna opcja zrobienia z 3$ pieniedzy jest granie Fixed Limit
Hm, a mógłbyś uzasadnić?
Dlaczego FL jest w tym przypadku lepsze od NL i czy na dłuższą metę warto poświęcać mu czas, zamiast uczyć się NL?
@Jatzek3: Nie, myślę o pokerze poważnie i nie chcę się "pobawić". No nie wiem czy jestem taki młody
Napisane przez tirey93
Hm, a mógłbyś uzasadnić?
Dlaczego FL jest w tym przypadku lepsze od NL i czy na dłuższą metę warto poświęcać mu czas, zamiast uczyć się NL?@Jatzek3: Nie, myślę o pokerze poważnie i nie chcę się "pobawić". No nie wiem czy jestem taki młody
![]()
Bo przez jednego wdupionego all-ina nie stracisz połowy rolla.
Jeśli naprawdę poważnie myślisz o pokerze to wpłać kasę na poker room i potraktuj to jako inwestycję.
Musisz być świadomy tego, że z 3$ nie koniecznie musi się udać lecz to nie jest wykluczone.
Przeczytaj wszystkie dostępne dla Twojego statusu artykuły dla Odmiany fixed limit i ciśnij
Znajdź kumpla, który też ma 3$. Za 6$ dacie radę kupić 0.7 ukraińskiej wódki. Po takiej wutce człowiek mam kupę pomysłów n/t jak być szczęśliwym.
LOL, chłopie- jak się boisz 1,4$ "swingu" to w co ty się bawisz tutaj?
Pomijam już to że pare roomów ma oferty darmowych 10$ więc kilku twoich bankroli.
Jak uważasz że z 3$ zrobisz miliardy to idź graj w lotto a nie się żalisz że ci serce nawala przy zrobieniu 3beta za 12 centów
Zamiast robić w gacie idź do pracy
zagraj sb turniej za całego rolla czasem się udaję z 2 dolarów zrobić 250x tyle , ale łatwo nie będzie bo przy ceszu to i tak się ztorbisz .
czemu deprymujecie chlopaka.najwazniejsze ze szuka rozwiazania problemu a nie probuje z nim zyc. ja dostalam z ps strategy 10$ na williama i za ostatniego dolara ktory mi zostal na caschu dobilam do 12 wh points.wtedy dostalam koleejna 10 d wh. minol niecaly miesiac bankroll mam 50$+40$ rezerwy na skrllu do tego 2900 wh points i liczac od 12-01-2013 415 stategy points grajac na nl0.02/0.04.