Przejdź do forum
Proszę o poradę bo ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Proszę o poradę bo już sam nie wiem co robić

11 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
818 Wyświetlenia

Witam serdecznie.
Zacznę od tego, że nie jestem graczem wygrywającym. Gram w nlhm na P*. Przyznanie się do tego przychodzi mi z bólem, ponieważ wydaje mi się że jestem solidnym strategicznym graczem, który mimo strategicznej gry nie widzi rezultatów. Frustruje mnie fakt, że moja ciężka praca i nauka ''nic'' nie dają oprócz satysfakcji, że ''gram lepiej niż rywal/rywale i podejmuje lepsze decyzje za które i tak zbieram cęgi''.
Moje pytanie to: w czym tkwi problem?
Nie chce narzekać na bad beaty bo ma je każdy, wariancja - jak najbardziej :)
jednak nie rozumiem %-towych szans na zwycięstwo (rozumiem % i szanse tylko zastanawia mnie to że przypuśćmy Ty mając 75% szans na zwycięstwo a rywal który ma ich około 20% wygrywa częściej niż ty. Nie mówię żeby nie wygrywał nigdy tylko niech mi ktoś wytłumaczy dysproporcję. Dlaczego skoro mam więcej szans na wygraną przegrywam częściej). [to nie chwilowa wariancja, notowałem wyniki i przyznam z ręką na sercu że niewiele odbiega to od tego co piszę].
Dodam że kiedyś byłem tylko graczem rekreacyjnym, nie wiedziałem co to pozycja, nie wiedziałem co to pot oddsy!! wymieniać by dużo. Oczywiście po kliku torbach zacząłem się zastanawiać o co w tym chodzi. Wtedy odkryłem, że istnieje coś takiego jak strategia. Moim chlebem powszednim stały się filmiki, artykuły, forum i instruktarze. Teraz gdy to wszystko wiem, staram się trzymać strategii dość konserwatywnie z lekkim liftem i nie odwalaniem krzywych i nie przemyślanych akcji ; nadal nie widzę poprawy w wynikach.
Nie chodzi o to żebym wszystko wygrywał, po prostu frustruje mnie fakt, że moją ciężką pracę można o kant dupy roztłuc. I mimo że mam większe szanse na zwycięstwo przegrywam. (Nie raz słyszałem że jeżeli przegrywasz ale podejmujesz lepsze decyzje przy stole niż inni to dobrze to wróży twojej karierze pokerowej - a gówno, ja nie zauważyłem, wpłacając po raz n-ty pieniądze).
Oprócz satysfakcji oczekuję, też wyników! Gram dobrze - wyniki są ; Gram źle - nie ma ich. Oczywiście wszystko z rozwagą, umiarem i wariancją.
Nie jestem napaleńcem, staram się trzymać nerwy na wodzy, po bad beacie zwykle tylko podnosi mi się kącik ust to wszystko, można powiedzieć że gram spokojnie o ile gra nie jest stronnicza, niestety niekiedy jest.
Zacząłem zauważać że, z każdą kolejną torbą tracę odrobinę wiary w to że dobra gra mi zaowocuje.
Wkładam bardzo wiele w swój pokerowy rozwój, nie narzekam!!! Szukam kierunku w którym iść, proszę o wskazanie mi go :)
Gram na micro stawkach, przestrzegam bankrolll management, grałem na stawkach 0.01/0.02 i z dużo większym bankrollem na 0.10/0.25. Ev (-) mimo dobrej, strategicznej gry.
Przerzuciłem się na SNG z bardzo niewielkim wpisowym 1.5 lub 3.5 . Ev (-) tak samo mimo znajomości strategii i przestrzeganiem jej.
Trochę to niespójne ale chcę żebyście poznali problem.
Proszę powiedzcie mi co mam zrobić, w którą stronę podążać aby stać się graczem wygrywającym skoro nauka mi nie pomaga.
Nauczyłem się naprawdę wiele, rozegrałem wiele rąk i siedzę już w tym z brylantem w oku. Co więcej zaczynam mieć wątpliwości czy strategia nie jest problemem.
Wiem że to moja wina tylko nie wiem z której strony i jak to naprawić.
Proszę o jakąkolwiek pomoc
Pozdrawiam

P.S
Niestety, dopiero teraz zauważyłem po utworzeniu tematu. Ci którzy będa się zastanawiać ''co on pier...i'' toż to brąz!!!!!!
Niestety nie mogę podpiąć konta z pokerstars, i aby wbić status na pokerstrategy jestem zmuszony grać na p770. Łaskawie dla mnie kolega pozwolił mi spisać i nauczyć się artykułów z ze srebra i niektóre z golda te które miał w zeszycie także nie sugerujcie się moim statusem. Wiem że to i tak mało ale nie chodzi o to aby powiedzmy na nowym starcie zdobyć złote góry ale o to aby wynik szedł w parze z satysfakcją :)

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Jatzek3
Elite Grinder

Chodzi o to, że w krótkim okresie możesz przegrywać bardzo dużo, pomimo swoich umiejętności. W pokerze chodzi o czas, który nad nim spędzisz, karty rozdawane są takie same w długim okresie wszystkim i przeciwnicy ostatecznie będą dostawać te same karty i układy przeciwko Twoim, jedyna przewagą jaką masz w pojedyńczym rozdaniu są Twoje umiejętności, to dzięki nim uczysz się wyciągać pieniądze z lepszych układów i nie tracić, kiedy przeciwnik jest z przodu(tu jest element blefowania jeszcze, poza tym, ale na Twoich stawkach zasadniczo się tego nie robi), im większe będziesz miał umiejętności nad Twoimi przeciwnikami tym lepiej będziesz rozgrywał swoje układy, co pozwoli Ci zwiększyć zysk w bb/100.

Ucz się i graj jeżeli chcesz wygrywać

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

No offence kolego, ale pokaż wykres ze swojej gry...

Bo coś tu się nie klei: bo jeśli zagrałbyś tych kilkanaście/dziesiąt tyś. rozdań na nl2 to nie ma bata - zbudowałbyś rolla i piął się w górę.

Jeśli uważasz, że grasz w miarę dobrze, ale grasz na jakimś krzaczastym p777 i masz tam 7K rąk, no to wiadomo, że wariancja może się doczepiła i trochę poprzegrywasz wspomnianych sytuacji 75/25.

Odpowiedz
Cytat
nbbpoker
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Ja miałem to samo. No kurde, gram jak trza i ciągle w dół.
Nie wiem dlaczego, ale pomógł mi
Panmorz
No i musisz rypać, aż wyczujesz pewne stałe zagrania na danym roomie/limicie.
Kiedyś foldowałem grzecznie nie mając przewagi, aż odkryłem że jestem bezwstydnie eksploatowany.

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Napisane przez nbbpoker
Oprocz umiejetnosci bardzo wazna jest ilosc rozdan. Szczegolnie na mikrostawkach. Zeby zarabianie na pokerze mialo sens trzeba robic minimalnie te 10k hands/ day.

Chyba 10k to lekka przesada

Odpowiedz
Cytat
res3t
Oldschool Grinder

Stary to Ty nie wiesz że starsy, jak nie grasz na debila, nigdy nie przegrałeś tam więcej niż 5k zielonych wpłacając i próbując solidnie grindować cashe czy sity, nie jesteś trenerem albo nie masz wytypowanego konta prędzej czy pozniej zamiątą Cie jak psa ? No co TY :D :D:D Wesołych świąt od pierwszego hejta pokerstars.com

Odpowiedz
Cytat
nbbpoker
PokerStrategist

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez insanepro

Napisane przez nbbpoker
Oprocz umiejetnosci bardzo wazna jest ilosc rozdan. Szczegolnie na mikrostawkach. Zeby zarabianie na pokerze mialo sens trzeba robic minimalnie te 10k hands/ day.

Chyba 10k to lekka przesada

lol kids these days, 10k rak dziennie i mindless klikanie zeby zyc z rb ;)

Odpowiedz
Cytat
nbbpoker
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Nie no spoko, bywały takie dni chyba o każdego grindera szczególnie gdy jest run i aż chce się cisnąć. Problem tylko w tym, że chyba long termowo to nie da rady utrzymać takiego volume, to jest jakieś 8-10h gry na PokerStars gdzie gra jest najszybsza, ze wszystkich poker roomow.

Odpowiedz
Cytat