Przejdź do forum
Problem z wyższymi ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z wyższymi stawkami

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
416 Wyświetlenia
Oksiu

Witam!
Ostatnio zacząłem 'na serio' grać w pokera.
W piątek, tydzień temu zasiliłem konto 27$, obecny stan to ponad 190$
Mam jeden problem, gram cały czas sitki za 1$, bo po prostu boję się zacząć grać tych za 3$ ko.
Dlaczego?
Wydaje mi się, że jestem słaby i wszystko na nich potracę, ba nawet wydaje mi się, że jak i 400$ lub więcej będę miał to grać będę tlyko te za 1$ bo po prostu boję się wejść na wyższe stawki. Zacząłem grać te 3$ KO, to przegrałem dwa i od tego czasu tylko 1$.. a i tak jak w dół idzie to od razu mam czarne wizje spadku do 0.
Jakieś rady?

6 odpowiedzi
hazelasty

quit poker pls, jesli boisz sie grac.

Sepurta

Napisane przez hazelasty
quit poker pls, jesli boisz sie grac.

Ja bym grał jednak w pokera, nawet te sitki za 1$, zawsze coś.
Wg. mnie powinieneś po prostu raz na jakiś czas wejść na ten turniej za 3$, np po rozegraniu 5 turniejów za 1$ spróbować sił na tym za 3$. W końcu wyjdzie kilka razy i zobaczysz że to nie takie straszne.

Oksiu Autor wątku
Oksiu

Tzn. oczywiście mam za sobą wygrywanie takich turniejów na 10 stołów, ale po prostu coś mnie ostatnio dopadło.. Nawet na tych 1$ mam marginalne przychody, że zaczynam się zastanawiać czy są opłacalne.
Btw. z live nie mam problemu, wręcz przeciwnie.

lechrumski

Oksiu,

Jakieś rady?

Tak mam dwie:

1) Za dużo w Twoim życiu apatii i bezsilności spowodowanych przekonaniami "jestem słaby" i "jestem słabszy od innych".

Weź te 2 przekonania i zadaj sobie następujące pytania:

1. Czy to przekonanie i to co robisz jest oparte na faktach?

2. Czy cel jaki realizujesz, mając to przekonanie i robiąc to , jest dla ciebie dobry?

3. Czy rozwiązujesz konflikty robiąc to, co robisz i mając to przekonanie?

4. Czy twoje przekonanie i twoje działania sprawiają, że czujesz się dobrze?

5. Czy twoje przekonanie i działanie sprawia, że twoje zdrowie się poprawia i jesteś w lepszej kondycji zdrowotnej?

Jeśli masz minimum 3x NIE to przekonanie jest do zmiany. Zastanów się sam jakie są konsekwencje takiego myślenia. Weź głęboki oddech i wyobraź sobie siebie przez chwilę, jakby to było gdybyś nie miał tych 2 przekonań. Jakbyś żył, jakbyś myślał, jakbys grął w pokera?

Pomyśl też o tym kiedy po raz pierwszy uwierzyłeś w to przekonanie. Może być tak że powód dla którego rzekomo jesteś słaby jest już dawno nieakltualny a Ty jeszcze nim żyjesz, np. ktoś ma gorsze oceny z matematyki i niekompetentna nauczycielka poniża go przy całej klasie. Taka osoba buduje sobie przekonanie "jestem słabszy od innych" ktore może trwać całe życie, chociaz juz dawno nauczył sie matematyki albo w ogole nie jest mu ona potrzebna. Takie przekonania powoduja ze niektorzy cale zycie zyja ponizej swoich mozliwosci - lepiej obudzic sie teraz niz nigdy;)

2) Druga sprawa to zbyt wiele rzeczy robisz ze względu na strach. Żyjemy w czasach w ktorcyh spoleczenstwo tworzy ciagla ilzuje strachu bo w taki spsoob jest najlatwiej kontrolwoac ludzi. W oparciu o strach rząd wprowadza wiekszosc ustaw i reform, w oparciu o strach zakazano pokera, w oparciu o strach sprzedaje sie ubezpieczenia, w oparciu o strach ludzie wybieraja "stabilna i pewna" prace a nie taka ktora uwielbiaja. Zamiast unikania, zacznij dazyc. Odnajdz w sobie odwage zeby marzyc i osiagac to co chcesz.

Pozdr

mgrudzie

co myslisz Lechu jakby tak powiedzmy po wygraniu 10 sng na swoim limicie wyjsc na limit 4xwyzszy i zagrac 1 sng tylko po to by zobaczyc ze gra sie o to samo itp ?

lechrumski

Może pomóc a może nie pomóc - ciężko powiedzieć - trzeba przetestować:) Jednak wiele osób ma ego z tak silnym mechanizmem ogromnym że po paru minutach zaczną sobie tłumaczyć, że to tylko był przypadek i na pewno sobie nie poradzą. Wolę znaleźć przyczynę i się jej pozbyć aczkolwiek na pewno ciekawy pomysł:)