Przejdź do forum
Problem z utrzymani...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z utrzymaniem bankrolla.

10 Posty
8 Użytkownicy
14 Reakcje
5,371 Wyświetlenia

Witajcie!

Mam następujący problem jestem gamblerem. Zaczęło się niewinnie na początku bukmacherka zakłady za 2-10 zł, potem automaty przegrałem tam nie ładną sumę, oraz powróciła znowu bukmacherka lecz tym razem z profesjonalnym podejściem i tutaj osiągnąłem tym razem ładny profit w tym miesiącu jak i poprzednim. Od 14 roku życia gram w pokera na początku jak to każdy zaczynał dla fun'u i rywalizacji. Wiedzę na ten temat posiadam dużą, lecz mam problem. Przy moim depozycie 100$ zaczynałem grać HU 1,5 $ 1-5 stołów na raz. Lecz gdy zaliczyłem czarną serię przy bankrollu 90$ zacząłem grać HU 7 $ by odrobić straty. Mój problem leży w tym, że nie potrafię skończyć dnia z bankrollem poniżej mojej wpłaty za nic nie potrafię tego przełknąć. Poziom wiedzy na temat pokera jak i strategii myślę, że mam nie mały. Tylko jak walczyć z tym czynnikiem który wszystko psuje. W ten sposób przegrałem już 2-3 depozyty.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Z tego co widzę grasz na pokerstars więc mam dobrą wiadomość- te oprogramowanie umożliwia blokowanie wyższych stawek. tools->responsible gaming -> restrict tournament buy-in i wpisujesz np. 2$ co uniemożliwi Ci granie wyższych stawek 'na odrobienie'. Limity oczywiście możesz zmienić, ale będziesz musiał zaczekać 24 godziny aż twoje nowe ustawienia zostaną wdrożone, co powinno skutecznie ochłodzić głowę przed próbami odrobienia. Możesz też zainwestować w program Tilt Breaker który przy określonych warunkach uniemożliwi Ci w ogóle grę na pewien okres czasu gdy zostaną spełnione określone warunki(np. zjazd o 5 BI)

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

Rada pod względem mindsetowym kolegi jest bardzo dobra i również bym Ci polecał, miałem w sumie podobny problem z niechęcią skończenia sesji w momencie w którym mam "nierówny" bankroll przykładowo 78,88$ zamiast 80$, próbowałem zawsze "dograć" do pełnej sumy, potem postanowiłem, że nie będę przez 5 dni zaglądał do cashiera - to mi pomogło.

Proponuję obejrzeć wszystkie filmiki dotyczące gier HU, zwłaszcza te ZAPOLKA. Grając hu po prostu nie chcę mi się wierzyć, aby utrzymywanie 5 stołów i granie A-Game było wykonalne, proponowałbym zmniejszyć ilość stołów do max 2.

Odpowiedz
Cytat
prezesbk

Skoro niby masz taką wiedzą to powinieneś wiedzieć że poker jest długoterminowy i wynik jednej sesji nie powinien mieć wpływu na twoja grę.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek

Hazardzista nie powinien grać w pokera.

Odpowiedz
Cytat
Peal3

Mam pytanie powiązane z tematem :) Czy jest możliwość na PS zablokowania widoczności. saldo kasjera nie tylko w samym kasjerze, ale także przy wkupywaniu sie do gry (sng)?

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

O to chodzi?

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Oczywiście też polecam blokady. Znam temat i wiem w czym rzecz :f_drink:
Ja mam zaleczone ponad 2 lata nie grania na maszynach. A kiedyś bywało, że stawki 500 też latały :f_wink: Powiem tak, że pokerze co do rozsądnej gry to potrafię sobie z tym radzić. Jedyne co mi się przydało to, że dośc agresywnie gram i nie patrzę już na lobby więc się dobrze czuję przed FT i w fazie push. Kwestia i bolączka jest ów BRM. Najlepiej z gry wybrać sobie to co jest dla nas najlepsze w czym czujemy się dobrze bo często hypery HU to wydaję nam się tylko, że na tym zarobimy. U mnie są to turnieje. Wszystkie inne bzdety tupu spiny, hypery HU zablokowałem. Najlepiej więc w ten hypery HU nie grać w Twoim wypadku. Wyślij do supportu maila i zablokuj i masz spokój. Ustawiasz sobie limity odpowiednie. Ja np stosuję teraz tak. Z BRM gram jak mam rolla ponad 200$ minimum a poniżej gram na OK 20 BI ale z reguły bounty progresy, które bardzo mnie się przypodobały. Sporo czasu musiało minąć abym wpadł na pomysł jak wyżej :D Teraz jakoś mindset opanowany przez to bo nie raz grałem bez końca właśnie w hypery i inne bzdety a po pijaku to już całkiem zaskoki były :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Napisane przez Prostyczlek
Hazardzista nie powinien grać w pokera.

Nie do końca. Wszystko musi być ładnie zaplanowane i ustawione limity. Niektórzy są też zbyt pasywni w pokerze i mają cykora a to gorsze jeszcze a hazardzista nigdy tego z reguły nie ma i to można wykorzystać.

Odpowiedz
Cytat
BElluu

Ustaw limity w sofcie. Sam takie ustawiłem na wszelki wypadek, żeby nie móc zrealizować głupiego pomysłu jak wpadnie do głowy xD

Odpowiedz
Cytat