Przejdź do forum
Problem z motywacją

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z motywacją

19 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,456 Wyświetlenia
bartix

Cześć, jestem tu u Was od niedawna, naprawde bardzo dużo się uczę, czytam, gram. Ale mam lekkie wątpliwości co do słuszności mojego poświęcenie, nie wiem może potrzebuje porządnego kopa w dupe żeby zapieprzać dalej.

Mój problem polega na tym że powątpiewam w to że w dłuższym terminie moge zarabiać na pokerze.
Czytałem wiele o tym, że czasy świetności pokera się skończyły, że nie da się robić teraz na tym pieniędzy jeżeli dopiero się zaczyna. Jednak mam swoje cele, chciałbym w przeciągu roku zarabiać na pokerze tyle, żeby móc utrzymać się jako student "na swoim", chce się wyprowadzić i mimo tego że nie pochodze z najbiedniejszej rodziny, to chciałbym się usamodzielnić, odciążyć rodziców i mieć satysfakcje z tego, że doszedlem do tego że moge utrzymywać sie SAM , czyli wynajmując własne mieszkanie, kupować samemu szame itd itd. myślicie że dojście do tego w rok, w dodatku studiując jest możliwe ?
Wiem, że jestem człowiekiem, który jak się na coś uprze to wytrwale do tego dąży, jednak potrzebuje kopa w dupe, żebym wiedział czy dojście do tego w rok jest możliwe, czy jest to REALNIE do osiągnięcia. Jest to mój główny cel na najbliższe 12 miesięcy.
Nienawidze tracić czasu, codziennie dojazd na uczelnie ( od przyszłego miesiąca ) będzie zajmował mi około 2h dziennie, wiem już że w tym czasie zamiast siedzieć jak burak dzień w dzień z słuchawkami i patrzeniu sie przez okno autobusu jak debil, będe siedział z tabletem i oglądał filmiki szkoleniowe, 2 h dziennie 5 razy w tygodniu (gram no limit SH ), w domu chce robić volume, 3-5 godzin gry, do tego wrzucanie problemowych spotów na forum. Wiem że nie jest to tyle ile niektórzy robią tutaj (czytam blogi) , ale jest to max tego co mogę z siebie wycisnąć, ponieważ oprócz tego jeszcze STUDIA.
Swój problem kieruje do bardziej doświadczonych graczy, jak oceniacie REALNIE, można taki level osiągnąć w rok jeżeli człowiek się zaangażuje ?
Można po takim czasie czarpać profity z pokera ?
Po jakim czasie WY zaczeliście zarabiać na pokerze ?
To prawda że nl2 jest limitem który się przechodzi najdłużej ?

PS. przepraszam za chaotyczność wpisu, ale pisanie pozwoli mi wyrzucić to co mam w sobie, a wątpliwości zebrało się we mnie naprawde wiele i będe wdzięczny jeżeli ktoś mi pomoże.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
Weshero

NL2 najdłużej? Nie czytaj blogów Amorotanków itd. bo nabierzesz złych przekonań.
Czy można po takim czasie czerpać takie profity z pokera?
Jasne, ale to wszystko zależy od Ciebie. Jedni są w stanie po tym czasie orać nl100, a inni dalej nl2.

Odpowiedz
Cytat
enjoy7

Polecam Ci zapoznać się z produkcjami lechrumskiego. Wiele uzmysławia i daje do myślenia.

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Hej bartix,

Powiem ci co ja na ten temat sądzę. Moim zdaniem musisz zmienić myślenie. Pytanie jak daleko można dojść w rok nie prowadzi do niczego dobregos. Załóżmy że trzech bardzo dobrych graczy napisze ci tutaj, że jeśli się przyłożysz to dasz radę wejść na NL100 w rok. Zaczniesz więc naprawdę dawać z siebie wszystko, poświęcać cały wolny czas na granie i naukę i uda ci się dojść do NL25, a później za sprawą downswingu spadniesz na NL10. Minie rok, a twoim najwyższym limitem, który grałeś będzie NL25. Takie coś może się zdarzyć (pomimo tego że dawałeś z siebie wszystko!) bo poker to gra wariancyjna, w której nie masz wpływu na krótkoterminowe wyniki. Rozumiesz już do czego zmierzam? Twoje myślenie jest złe bo jeśli właśnie coś takiego się wydarzy, to zaczniesz kwestionować swoje umiejętności i grę, bo przecież dobrzy gracze powiedzieli że wejdziesz w rok na NL100. Musisz popracować nad mindsetem i zrozumieć realia pokera, a więc m.in. to, że poker to gra umiejętności, więc jeśli grasz dobrze i ciągle pracujesz nad grą, będziesz zarabiał, ale masz 100% kontroli nad tym jak szybko to nastąpi.

Polecam ci pobawić się kalkulatorem wariancji oraz oczywiście obejrzeć filmy lechrumskiego, które pasują do twojego problemu (kolejność przypadkowa):

1. Adaptacja wariancji
  2. The Poker Mindset
  3. Wyznaczanie celów w pokerze
  4. Podstawowe błędy mindsetowe
  5. Przekonania sukcesu

Oczywiście najlepiej będzie obejrzeć wszystkie filmy mindsetowe, ale na twoim miejscu zacząłbym od tych, które podałem.

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
puszak

Mozna zaczac zarabiac po roku a mozna wciaz miec z tym problemy zalezy to od wielu czynnikow. Chodzi o to zeby nie myslec o tym, ze "musze" wejsc na nl100 za rok albo "przynajmniej" nl50 bo jesli stanie sie inaczej to okaze sie, ze sie nie nadaje. Jesli masz mozliwosc ogladania codziennie filmow przez 2 h i jeszcze grania 3-5h no to juz zapewne poswiecasz na pokera wiecej czasu niz wiekszosc ludzi na forum. Wiec praca nad gra, mindsetem, analiza rak, czytanie artykulow i zero myslenia co bedzie i powinno byc dobrze.

Odpowiedz
Cytat
Jarxus

Napisane przez bartix
Czytałem wiele o tym, że czasy świetności pokera się skończyły, że nie da się robić teraz na tym pieniędzy jeżeli dopiero się zaczyna.

Pocieszę Cię, że pierwszy raz tego typu teksty słyszałem gdzieś koło roku 2007 :) A paru graczy porobiło kariery pokerowe, nie wiedząc w tamtym czasie nawet o tym, że coś takiego jak poker w ogóle istnieje ;) Także dać się da - kwestia motywacji, nauki, ciężkiej pracy, może odrobiny wrodzonych predyspozycji.

Chociaż jeśli planujesz startować z NL2 i po roku się samodzielnie z tego utrzymywać, to raczej bym na Ciebie nie stawiał :D

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik

Chłopaki dobrze Ci tu piszą, żebyś nie stawiał sobie bezpośrednich celów finansowych. Rozwój, rozwój i jeszcze raz rozwój a zobaczysz, że utrzymasz się na studiach a i na panienki starczy:D

Spoiler

Osobiście przeszedłem nl2 w niecałe dwa tygodnie^^

Odpowiedz
Cytat
Skikor

Nie wiem co maja do tego czasy, przeciez low stakes+ to nie mityczny raj gdzie fishe rozdaja pieniadze i kto nie przeszedl micro 5 lat temu to juz tam nigdy nie dojdzie.

Na pewno nie pojdzie juz tak szybko jak kilka lat temu, ale jak nie bedziesz wygrywal na nl25 to i nie bedziesz na nl100.

Lepiej pewnie juz nie bedzie co widac np. na pokerscout po spadku trafficu na prawie kazdym roomie w ciagu ostatnich 6 miesiecy, ale chyba nie liczysz na utrzymywanie sie z pokera cale zycie.
95% ludzi i tak nigdy nie zblizy sie nawet do wielkich wygranych co niektorych osob, chociazby z tego forum, tak samo jak kazdy kto gra w pilke nie bedzie zarabial jak Lewandowski, ale na podstawowe utrzymanie to i na nl2 mozna zarobic.
Przynajmniej dopóki, ktorys z politykow nie wpadnie na pomysl uregulowania i opodatkowania rynku pokera w Polsce.

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Moim zdaniem nie da sie przez rok tak rozwinac skilla, rolla i mindsetu, zeby po roku mozna bylo trzepac hajs pozwalajacy utrzymac sie na przyzwoitym poziomie - bo nie mowie tutaj o nl2 for living i jedzeniu suchego chleba.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Tylko co to znaczy "utrzymać się"? W Polsce większość ludzi nie zarabia 2k na rękę i żyją, a na dolary to ledwie 650$... Imo każdy może dojść do poziomu NL25 i zarabiać te 1k$ i sobie nieźle żyć.

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Dojsc do nl25 - ok, napewno sie da. Ale juz utrzymac sie tam robiac cashouty co miesiac wcale nie bedzie tak latwo. Nie mowiac o wbijaniu na wyzsze stawki.

Tylko zeby sobie ten 1k$ zarobic, bo to juz wymaga, zeby miec niezly winrate - powiedzmy 4bb/100 +1bb/100 z rb (i dla tych wartosci trzeba zagrac 80k rozdan w miesiac). Moim zdaniem ciezko jest dojsc do takieigo poziomu przez rok czasu, do tego jak trafi sie jakis powazny downswing to bedzie problem.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Rucinaik
Osobiście przeszedłem nl2 w niecałe dwa tygodnie^^

Wrócisz, wszyscy wracają.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Napisane przez parrotx
Dojsc do nl25 - ok, napewno sie da. Ale juz utrzymac sie tam robiac cashouty co miesiac wcale nie bedzie tak latwo. Nie mowiac o wbijaniu na wyzsze stawki.

Tylko zeby sobie ten 1k$ zarobic, bo to juz wymaga, zeby miec niezly winrate - powiedzmy 4bb/100 +1bb/100 z rb (i dla tych wartosci trzeba zagrac 80k rozdan w miesiac). Moim zdaniem ciezko jest dojsc do takieigo poziomu przez rok czasu, do tego jak trafi sie jakis powazny downswing to bedzie problem.

Cholera, nie sądziłem że z pokerem jest tak źle skoro dojście na NL25 w rok jest mało prawdopodobne a 4bb/100 to dobry winrate ;)

Odpowiedz
Cytat
parrotx

A dużo znasz takich osob, ktore zaczely grac 1-2 lata temu i robiły po roku czasu 4bb+ na nl25+? Jesli tak, to w takim razie sie myle i jest to faktycznie easy game :)

Odpowiedz
Cytat
bartix Autor wątku
bartix

"Żyć na przyzwoitym poziomie" ?
Mysle ze na moje wymagania około 500 $ miesięcznie napewno na podstawowe potrzeby jako student mi starczą i do tego dążę i mam nadzieje ze do roku mi się uda

Odpowiedz
Cytat

pewien gracz (ostatnio bylo news na glownej z wywiadem z nim) stracil na fulltilcie caly roll (czasy afery fulltilt). gral nl200. zostal z 200usd rolla. w 30 dni odbudowal bankroll pozwalajacy mu grac na nl200. wiec jesli ci ktos mowi ze nie dasz rady to patrzy na to przez pryzmat wyobrazenia o wlasnych umiejetnosciach blokując siebie oraz Ciebie (jesli uznasz ich opinie za wartościową). bo jak mozna powiedziec komus ze nie da rady nie znajac go wogole i nie wiedzac o nim nic? jesli masz umiejetnosci, determinacje i plan to zrobisz to co zechcesz

tu masz wywiad z tym graczem ktory w miesiac wszedl z nl10 do nl200 a na dziale wideo mozesz znalesc jego filmiki

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Poker,-wino-i-medytacja-wywiad-z-hahaUnaabem_86851/

Odpowiedz
Cytat
SuFF0

Wszystko zalezy od tego czy masz talent do pokera, czy tylko bardzo chcesz zarabiać na pokerze. Jeżeli jesteś bardzo dobry w różnego rodzaju gry komputerowe/strategiczne/karciane, +/lub byłeś zawsze dobry z matmy/logiki to masz duże szanse dojsc w rok do nl50 co najmniej.
Jak nie masz talentu to czeka cię ciężkie ciułanie grając głownie pod rake back

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez parrotx

RB to masz ~3bb/100 wiec dolozysz 2-3bb/100 winrateu i te 650$ ugrasz

Zgadzam sie z SuFF'em . Wiekszosc osob ktore sobie radzi dobrze albo gralo wczesniej w starcrafty lub inne karcianki albo szachy i ogolnie lubilo pewnie matematyke w szkole.

Odpowiedz
Cytat
bartix Autor wątku
bartix

Ucze sie wlasnie grac heads up SnG, i w tym bede sie rozwijał juz na 100%, jestem dobrej myśli, napewno w niedalekiej przyszłości założę bloga ;)
Dzieki i pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat