Przejdź do forum
Problem z brakiem s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z brakiem szacunku do pieniędzy.

23 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
3,126 Wyświetlenia

Witam.

Wydaje mi sie ze mam problem z brakiem szacunku do pieniędzy a dokładniej do wirtualnych dolarów. Problem objawia sie tym ze nie raz odpalam sobie gierki o poziom wyżej nie mając bankrola nawet ma te które gram regularnie (gram mikro :facepalm: )

W domu nigdy nie było bogato. Na wszystko musiałem zapracować sam pracując już od 16 roku życia na betonowanie. Teraz rownież pracuje fizycznie i zarabiam jak dla mnie dużo i to może temu mam takie przekonanie ze nie dorobię sie grając w pokera.

Gram (duże słowo bo bardzo mało skupiam sie na analizie) od 3 lat i cały czas krążę w okolicach 100$. Nie umiem sam sie przekonać do tego ze pieniądze nie zdobyte ciężka fizyczna praca da sie zrobić pracując umysłowo.. :rage:

Tak samo mam gdy gram na giełdzie betfair gdzie praktycznie każde zdarzenie gram za wszystko bo nie "cieszą" mnie drobniaki tylko od razu chciałbym zarabiać przykładowo 100 zł na dzień i to najlepiej bez dogłębnego analizy..

Nie umiem sobie z tym poradzić. Może miałby ktoś jakieś rady lub sposób żeby sie z tym uporać?

Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
Varrancomando

Jeśli zdajesz sobie sprawę, że jest to złe/niewłaściwe/zgubne to po prostu tego nie rób :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

Nie graj. Jak przez 3 lata nie nauczyłeś się wygrywać to daj sobie spokój.

Odpowiedz
Cytat
puszak

Jezeli nie chcesz isc do przodu z rozwojem i bankrollem to faktycznie nie graj. Jesli jednak jest gdzies w glebi ciebie to, ze chcesz awansowac ze stawkami to szanuj kazdego centa bo kazy glupio stracony oddala cie od celu. Zablokuj wyzsze limity, pracuj nad mindsetem, analizuj rozdania, przykladaj sie do gry.

Odpowiedz
Cytat
seplos

Ja na Twoim miejscu bym wziął się za pokera tak mocno a jak nie bedzie szło to da sobie spokój i grac tylko dla rozrywki.

Odpowiedz
Cytat

Tak od jutra się weźmie, jak przez 3 lata stał w miejscu. :milord:

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

URJoke0 daruj sobie sarkazmy. Nie każdy jest tak zajebisty jak Ty.

Dzięki za wszystkie rady :milord:

Odpowiedz
Cytat

Też miałem taki problem, dopóki pierwszy raz nie wypłaciłem kasy. Patrzę i mam 500 zł tak po prostu z samej gry. Może nie zacząłem grać jakoś super i się od razu przykładać, ale zdecydowanie ograniczyłem palenie kasy jak i shooty na zbyt wysokie stawki. Przykładowo kiedyś mogłem z bankrollem 100$ wejść na NL25, a raz nawet na NL50. Teraz z bankrollem 200 nie wszedłbym na NL10.

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Hej,

Widzę że sam już zauważyłeś że masz problem i jakie są tego skutki - jest dobrze. :)

Teraz trzeba nad tym popracować. Jeśli grasz na PokerStars to polecam ustawić sobie limity, do tego wykorzystaj to że masz srebro i pooglądaj filmy lechrumskiego. Możesz też zainteresować się książkami Roberta Kiyosakiego - są one właśnie o podejściu do pieniędzy.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Crimson
Hej,

Widzę że sam już zauważyłeś że masz problem i jakie są tego skutki - jest dobrze. :)

Teraz trzeba nad tym popracować. Jeśli grasz na PokerStars to polecam ustawić sobie limity, do tego wykorzystaj to że masz srebro i pooglądaj filmy lechrumskiego. Możesz też zainteresować się książkami Roberta Kiyosakiego - są one właśnie o podejściu do pieniędzy.

Pozdro

Podejrzewam ze najlepiej obejrzeć wszystkie produkcje lechrumskiego i to po kilka razy ale czy mógłby ktoś polecić od czego najlepiej zacząć mając taki problem jak mój lub w ogóle czy jest jakaś sensowna kolejność oglądania tych filmów?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kaszpir296

Napisane przez URJoke0
Nie graj. Jak przez 3 lata nie nauczyłeś się wygrywać to daj sobie spokój.

Nie ma to jak rzeczowa odpowiedź na zadane pytanie. Masakra....

Odpowiedz
Cytat
puszak

Napisane przez SirDavidis

Napisane przez Crimson
Hej,

Pozdro

Podejrzewam ze najlepiej obejrzeć wszystkie produkcje lechrumskiego i to po kilka razy ale czy mógłby ktoś polecić od czego najlepiej zacząć mając taki problem jak mój lub w ogóle czy jest jakaś sensowna kolejność oglądania tych filmów?

Pozdrawiam

Podzial filmikow mindsetowych

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez puszak

Napisane przez SirDavidis

Napisane przez Crimson
Hej,

Pozdro

Pozdrawiam

Podzial filmikow mindsetowych

Wielkie dzięki :fdrink :fdrink :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Jarxus

@SirDavidis
Napisałeś, że zarabiasz "jak dla mnie dużo", zakładam że to ok. 3k zł miesięcznie. W tej sytuacji bankroll $100 jest dla Ciebie po prostu za mały. Grając zgodnie z BRM powinieneś grać NL2-5 lub turnieje 0.5-1 czyli zarabiać może jakieś kilkadziesiąt centów na godzinę - nic dziwnego, że się tym nudzisz, nie analizujesz rozdań, nie widzisz sensu w nauce czy robisz strzały wbrew BRM na wyższe stawki...

Rozwiązania problemu:
1. Zwiększyć bankroll - wpłacać co miesiąc po kilkadziesiąt(naście) baksów do momentu aż kwoty przeznaczane na grę (zgodnie z BRM) staną się dla Ciebie istotne. Myślę, że $1k (ok. miesięcznej pensji) już powinno wystarczyć. W czasie budowania rolla wpłatami ogranicz grę, a skup się na nauce.
2. Zaakceptować grę w pokera jako przyjemność, a nie sposób zarabiania pieniędzy - sporadycznie porozrzucać bezstresowo parę wirtualnych żetonów.
3. Dać sobie spokój z pokerem w ogóle - nie rozwijasz się, a czas tracisz. Nie lepiej spożytkować go w jakiś bardziej konstruktywny sposób?

Pozdr.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Jarxus
@SirDavidis
Napisałeś, że zarabiasz "jak dla mnie dużo", zakładam że to ok. 3k zł miesięcznie. W tej sytuacji bankroll $100 jest dla Ciebie po prostu za mały. Grając zgodnie z BRM powinieneś grać NL2-5 lub turnieje 0.5-1 czyli zarabiać może jakieś kilkadziesiąt centów na godzinę - nic dziwnego, że się tym nudzisz, nie analizujesz rozdań, nie widzisz sensu w nauce czy robisz strzały wbrew BRM na wyższe stawki...

Rozwiązania problemu:
1. Zwiększyć bankroll - wpłacać co miesiąc po kilkadziesiąt(naście) baksów do momentu aż kwoty przeznaczane na grę (zgodnie z BRM) staną się dla Ciebie istotne. Myślę, że $1k (ok. miesięcznej pensji) już powinno wystarczyć. W czasie budowania rolla wpłatami ogranicz grę, a skup się na nauce.
2. Zaakceptować grę w pokera jako przyjemność, a nie sposób zarabiania pieniędzy - sporadycznie porozrzucać bezstresowo parę wirtualnych żetonów.
3. Dać sobie spokój z pokerem w ogóle - nie rozwijasz się, a czas tracisz. Nie lepiej spożytkować go w jakiś bardziej konstruktywny sposób?

Pozdr.

Chyba trafiłeś w sedno swoją wypowiedzią. Zarabiam na stolikach za mało co mnie wkurwia ponieważ chciałbym na tym zarabiać na tyle żeby moc sie zwolnić z znienawidzonej roboty :ayfkm:

Dzieki wszystkim za pomoc :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Sepurta

Napisane przez URJoke0
Tak od jutra się weźmie, jak przez 3 lata stał w miejscu. :milord:

A dlaczego nie? Wystarczy zmienić podejście, wyznaczyć sobie cele i robić to poprawnie. Może do tej pory robił to źle i szuka pomocy.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Cześć Dawid,

Miałem bardzo podobny problem, więc myślę że jestem w stanie Ci pomóc. U mnie były to 100% problemy z mindsetem, więc przypuszczam że u Ciebie jest tak samo. Oglądanie filmów Lechrumskiego jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Od siebie mogę także polecić książkę Poker Mindset która także bardzo dobrze wpłynie na postrzeganie przez Ciebie gry w pokera.

Pamiętaj także o tym że stawki do NL50 to nie są stawki na których Ty chcesz zarabiać, ale stawki na których grasz tylko i wyłącznie po to aby się uczyć. Dopiero na stawkach NL50 wzwyż myślisz o stałym zarabianiu - To są słowa jednego z najlepszych trenerów na PokerStrategy.

Jeżeli miałbyś jeszcze jakiekolwiek pytania proszę pisać. Postaram się pomóc jak najlepiej potrafię. :fdrink

Pozdrawiam i życzę dużo asów, :f_cool:
Patryk

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

Wszyscy ktorzy maja problem z brakiem szacunku do pieniedzy (szczegolnie tych 'wirtualnych' ) powinni przeczytac temat z akcja swiatecznych paczek przez Banisa i reszte (na jego blogu bodajze to jest )

Imo nic bardziej nie pomoze w nabraniu szacunku do pieniadza niz swiadomosc tego ze nawet kilkadziesiat zloty moze komus innemu bardzo pomóc , no ale ludzie sa rozni i na niektorych to nie dziala , chyba ...

Odpowiedz
Cytat
adidadi

Mi pomogło stworzenie arkusza w excelu, w którym zapisuję stan konta na koniec każdego dnia.

Odpowiedz
Cytat