Przejdź do forum
Problem - Blokada t...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem - Blokada tuż przed rozpoczęciem sesji cashowej

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
462 Wyświetlenia

Witam, ostatnio zmagam się z dość dziwnym problemem mindsetowym. Bardzo często tuż tuż przed rozpoczeciem sesji cashowej dopada mnie dziwnego rodzaju blokada, ktora coraz częsciej po prostu odciąga mnie od gry. Wyglada to mniej wiecej tak, że przez caly dzien moge być spokojny, opanowany, zmotywowany, pewny siebie i powtarzac sobie "dziś po prostu spokojnie usiade do gry i bede gral najlepszego pokera jakiego potrafie". Problem polega na tym, że dokładnie tuż przed sesją, najczesciej dokladnie z chwilą odpalenia pokerroomu dopada mnie pewnego rodzaju strach - wtedy zaczynam szukac sobie wymowek typu "leci fajny film, nie ma fishy" itp i po prostu coraz czesciej wylaczam soft i oddalam sie w przed chwila wymyslona wymowke. Nie wiem czym to moze być spowodwane i z czego ten strach moze wynikac. Nie wiem czy to brak motywacji, wypalenie, jakis dziwny strach? (ale nie wiem przed czym bo BManagment mam naprawde bardzo solidny i ryzyko bankructwa jest minimalne, wyniki z ostatnich 2 miesiecy tez nie sa najgorsze). Macie jakies pomysly czym to moze byc spowodowane, spotkaliscie sie kiedys z takim problemem ?? Jesli mozecie, pomozcie.
Pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
techn9nepl
Oldschool Grinder

witam !

może problem leży w podejściu do gry ? może nie masz powodów, które wystarczająco motywowałyby Cię do gry i byłyby wstanie pokonać Twoje destruktywne myśli, bądź też masz tych powodów za mało i nie jesteś w stanie odpowiednio się zmotywować ?

proponuję na początek zapisać sobie na kartce papieru dwie rzeczy. po pierwsze zapisz sobie cel i powód dla którego grasz w pokera. zapisując go na kartce zmaterializujesz go i nadasz mu jakieś "kształty", dzięki czemu stanie się bardziej realny i możliwy do osiągnięcia. druga sprawa to proponuję, abyś sporządził sobie listę wszystkich korzyści, jakie osiągniesz, jeżeli osiągniesz już swój cel. pozwól sobie na swobodne fantazjowanie i wypisz tyle korzyści, ile tylko zdołasz w umyśle dostrzec. dla lepszego efektu możesz te korzyści ponumerować od najważniejszego do najmniej ważnego, dzięki czemu uświadomisz sobie, co jest dla Ciebie najważniejsze : )

jak nie pomoże, będziemy kombinować dalej : ) miałem podobną sytuację i sam siebie zniechęcałem do gry, ale robiłem to w okresie grubego dowswingu, podczas którego przestałem wierzyć w uczciwość pokerowych roomów : ) uświadomiłem sobie, że po prostu bałem się straty kolejnych pieniędzy i szukałem sobie wymówek, żeby te straty odłożyć w czasie ; ) kiedy sporządziłem sobie listy i znalazłem własne powody gry w pokera, odzyskałem motywację i przezwyciężyłem swoje blokady. może i w ten sposób Tobie się uda : )

peace !

Odpowiedz
Cytat
wienzi555
PokerStrategist

Cześć jak dla mnie to co piszesz to norma myślę że każdy regulars musi się mierzyć z tym uczuciem co ty . Granie cash jest dość wyczerpujące i może być nieprzyjemne itd na pewno trzeba włożyć wiele wysiłku w grę w koncentracje itd to wszystko powoduje trud a podświadomie już jesteś zmęczony albo masz mało energii którą chcesz właśnie włożyć w pokera albo leń po prostu .
Kto by nie wolał oglądać sobie filmów czy grać w gry na kompie itd niż ciężko pracować na parę groszy narażonym na stresy . Może też się wypaliłeś i potrzebujesz regeneracji sił . Niestety nie ma lekko Poker to ciężki chleb z czasem zdajemy sobie z tego sprawę i wolimy po prostu robić przyjemniejsze rzeczy niż walczyć z tiltem i innymi ciemnymi stronami pokera.

Teraz pytanie po co grasz w pokera itd. Sam sobie musisz odpowiedzieć!!!
Poza tym czy to dla ciebie rekreacja czy praca itd!!!
Jak praca to trzeba do niej iść niestety :) a wtedy to zregenerowałbym się jak dla mnie Energia to podstawa by grać dobrego Pokera zwłaszcza jak grasz długie sesje czy tam MTT . Można by ciągnąć ten wątek ale tyle Ci powinno wystarczyć by sobie wszystko poukładać ...
Więcej energii lepsza koncentracja i kontrola wszystkiego co związane z Pokerem.

Odpowiedz
Cytat
PatrykG
PokerStrategist

Siemasz. imo to wszystko co napisałeś jest powodowane kilkoma zjazdami w dół BR. Na pewno też kilka torb, które zaliczyłeś z czasem. Mając nowy roll, człowiek wpaja sobie często do głowy, że teraz da z siebie wszystko i zasiądzie na swieżo do stolików. Wymówki nie są najlepszym sposobem, gdy człowiek ma straszną ochotę na gre. Właśnie tym bardziej, że gdy człowiek non-stop się motywuje to faktycznie wyniki są lepsze, nie myśl o przeszłości tylko o tym co teraz. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat