Przejdź do forum
presja wyniku

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] presja wyniku

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,016 Wyświetlenia
Demiurg12

cze

mam problem z presja w wynikach, a mianowicie kiedyś bardzo czesto patrzylem na kasjera , dzieki tobie lechu juz prawie to wyeliminowalem , ale dalej mam tak ze jak przegram jakies pechowe rozdanie typu KK>AA lub inne jakies coolery jak set over set itp , to wiem ze przegralem tego stacka i wiem ze jestem aktualnie na minus i czuje taki dyskomfort i gra mi sie troche mniej klei , tak jakbym chcial za wszelka cene sie odegrac i jednak byc na plus , nie wiem jak wyelimonowac staram sie nie patrzec do kasjera ale tak czy siak wiem jak przegram 2 stacki to ze jestem na minus i jakos nie wiem , a calkiem inaczej i fajnie mi sie gra jak zaczne sesje od jakiegos stacka na + to potem wszystko idzie ok , tak samo mam jak zaczynam sesje i przegrywam wszystko , to znaczy np mi nie wchodza drawy a przeciwnikom tak :) to wtedy potem przewaznie sesja konczy sie na minus , jak to wyelimonowac ?

a po 2 , jak juz tu napisalem to mam tez inny problem , tiltuje gdy podczas sesji mam wrazenie jakby wariancja byla nie sprawiedliwa , wkur.. mnie jak mam jak moim przeciwnikom non stop wchodza drawy a gdy ja mam jakiegos monster drawa czy jakis mocny draw to nic mi nie chce wejsc ,i czuje sie tak jakby oszukany , bo najbardziej tiltuje gdy ja mam jakiegos drawa i mi nie wchodzi a za 2 sekundy gdy przeciwnik ma taka sama sytuacje jemu dojdzie , i po takich paru razach z rzedu strasznie jestem na tilcie

1 odpowiedź
lechrumski

hej,

Za Twoimi problemami stoją pewnego rodzaju przekonania, w które wierzysz i które sprawiają, że w określonych sytuacjach odpala Ci się jakiś stan emocjonalny i tracisz swoją naturalną pewność gry i koncentracje. Przekonania są do bani bo pewnie w ok 50% przypadków sesje będziesz zaczynał od mniejszego bądź większego minusa.

Jeśli chodzi o pierwszą część Twojej wypowiedzi to widzę tam kilka takich niekorzystnych przekonań:
-sesja nie powinna zaczynać się od coolera/bad beata
-nie powinno się przegrywać pechowo rozdań
-drawy powinny mi wchodzić
-drawy nie powinny wchodzić przeciwnikom

Wyeliminuj powyższe przekonania poprzez:
1) Odpowiedzenie sobie na pytanie czy jesteś absolutnie pewien że to przekonanie jest prawdziwe
2) Wypisanie konsekwencji tych przekonań
3) Wyobrażenie sobie kim byś był bez tych przekonań
4) Znalezieniu minimum 3 przekonujących Cię argumentów, że prawdziwe jest przekonanie przeciwstawne, a więc znajdź kilka argumentów za tym, że:

-sesja powinna zaczynać się od coolera/bad beata
-powinno się przegrywać pechowo rozdania
-drawy nie powinny mi wchodzić
-drawy powinny wchodzić przeciwnikom

Po rzetelnym zrobieniu tego na kartce i z długopisem powinieneś poczuć sporą ulgę.

Druga część to również kolejne przekonania, w tym przypadku dotyczą one wariancji. Dwa najważniejsze jakie tutaj widzę to:
-wariancja musi być sprawiedliwa
-poker musi być sprawiedliwy.

Przerób je tak samo jak te powyżej, pamiętając, żeby zrobić to na kartce

Pozdr