Przejdź do forum
Pozbycie się oczeki...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pozbycie się oczekiwań

13 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
2,141 Wyświetlenia
kulinho92

Oczekiwania...

To mój największy obecnie problem pokerowy. Od października z 30$ do lutego zrobiłem 2k$. Wygrywałem od nl2 do nl25, miałem też upa w kilku turkach i trochę szczęścia grając pod koniec jednego miesiąca pod status na nl50 hu cash zoom. Niestety mindset nie wytrzymał, przegrałem praktycznie wszystko z tej kwoty. Przegrałem głównie na hu hyper, w końcu trzeba było odrabiać, bo się zrobiło jedno głupie sprawdzenie, wiedząc,że jestem z tyłu i trzeba było się pokarać... Jak widać, pokarałem się bardzo mocno.

Ale nie o tym, bo to w tej chwili to już nie jest problemem. Problemem jest to, że w głowie mam tylko $$$. Uczę się, wiem, że mój skill i świadomość pokerowa rośnie, ale mimo, że poświęcam pokerowi więcej czasu nie ma to za bardzo odzwierciedlenia w wynikach. Dobija mnie to. Robię sobie założenia - muszę tyle i tyle wygrać na dzień i jak tego nie zrobię, albo nie daj Bóg mam dzień na minus, który niweluje do zera 3 wcześniejsze dni na plus to tracę sens i wiarę w swojego pokera.

Czekam na Wasze rady jak pozbyć się pojawiających się w głowie nieustannych oczekiwań. Hmm... chyba sam właśnie wpadłam na jeden taki pomysł - zrezygnować całkowicie z patrzenia w cashiera i nie robić tego przez jakiś miesiąc i skupić się tylko na grze. Macie inne porady, to chętnie wysłucham, bo rozwiązanie wydaje się być rozwiązaniem tylko krótkoterminowym, bo prędzej czy później w cashiera przecież będę musiał spojrzeć...

Może inna odmiana, poszukanie nowości i radości pokera, czyli np omaszka? Zawsze lepiej poznawać coś nowego niż zaczynać grę od 1 poziomu... Tylko z drugiej strony czemu miałbym rezygnować z holdema, kiedy poświęciłem tyle czasu tej grze...

Temat oczekiwań raczej był wałkowany nie raz, więc jak jest dokładny film szkoleniowy o tym lub podobne tematy na forum i rozwiązania, to podeślijcie linki :P .

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Panmorz

Ja w ogóle nie zaglądam do cashiera. Dzięki temu nie ma w głowie bzdurnych założeń na temat docelowego stanu rolla itp.
Ale, by nie zaglądać do cashiera, trzeba grać na limicie, który się miażdży.
W przeciwnym razie niezwykle bolesne byłoby, jak by autorebuy przestał działać z powodu braku środków na koncie.

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Solidny bankroll i nie zaglądąć do cashiera i tak jak pisał Panmorz, to musi być limit, który miażdżysz, inaczej jak coś nie trybi, to się zaczyna nerwówka. Wstępnie możesz ograniczyć patrzenie, na tej zasadzie, że jeżeli grasz dwie/trzy sesje dziennie, to zaglądasz tam tylko raz w ciągu dnia.

Odpowiedz
Cytat
kulinho92 Autor wątku
kulinho92

Dzięki za odpowiedzi. Rezygnacja z patrzenia w cashiera - wtedy nie będą pojawiały się te wszystkie myśli, że trzeba odrobić lub że słabo idzie + zmniejszenie oczekiwań, bo chyba mam zbyt wygórowane i powinno być dobrze :).

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Polecam. Po prawie dwóch miesiącach niepatrzenia do cashiera okazało się, że wygrałem dwa razy więcej niż myślałem.

Odpowiedz
Cytat
ToKaHaBi

Jeszcze możesz ustalić sobie godziny w których grasz np. jak włącza Ci się poker room to ustalasz sobie że o 17:00 wyłączasz obojętnie czy będziesz -2$ czy +19,80$

Odpowiedz
Cytat
socosoco

spr stanu rolla to imo indywidualna sprawa
insanePL pisal apropo swoich swingow na PLO ze jak ktos boi sie spr swoj wynik sesji to ma slaby mindest, trzeba sie od tego odciac a realna kasa to dopiero kasa wyplacona

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1

Jak wygrywam to sprawdzam, ja przegrywam to nie :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
ydkw1993

.

Odpowiedz
Cytat
JanyWins

Napisane przez ydkw1993
A jest jakas opcja żeby zablokować tego cashiera przed patrzeniem???

jak czytam post ze ktoś 2 miechy nie widzial cashiera to nie mogę w to uwierzyć bo przecież ten cashier sie rzuca w oczy przy każdym otwarciu stolu czy odpaleniu turnieju

tak wiec moje pytanie brzmi:
czy jak odpalacie stoly to zamykacie oczy?
czy macie czarna taśmę na monitorze w miejscu stanu rolla?

po trzecie w hmie ciezko przez 2 miechy nie mieć do czynienia z wykresami...

mowie tu o pokerstars
czekam na odpowiedzi

http://prntscr.com/36dl8e

Odpowiedz
Cytat
bariox

Options->AutoBuy-in

Odpowiedz
Cytat

A na ipoker? Zna ktoś patent żeby ukryć cashiera w prawym dolnym rogu?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Napisane przez ydkw1993
A jest jakas opcja żeby zablokować tego cashiera przed patrzeniem???

jak czytam post ze ktoś 2 miechy nie widzial cashiera to nie mogę w to uwierzyć bo przecież ten cashier sie rzuca w oczy przy każdym otwarciu stolu czy odpaleniu turnieju

tak wiec moje pytanie brzmi:
czy jak odpalacie stoly to zamykacie oczy?
czy macie czarna taśmę na monitorze w miejscu stanu rolla?

po trzecie w hmie ciezko przez 2 miechy nie mieć do czynienia z wykresami...

mowie tu o pokerstars
czekam na odpowiedzi

Witam!

Wszystko to kwestia wyrobienia nawyku. Odwracania wzroku od miejsca, w którym, przy dosiadaniu się do stolika, znajduje się stan konta i po prostu unikanie klikania w zakładkę "cashier". Jeżeli chodzi o raporty to kwestia filtrów, można wybrać tylko konkretne rozdania. Ja na bieżąco tagowałem sobie ciekawsze ręce i tylko je przeglądałem w raportach. Jak Ci to wejdzie w krew, to po prostu nie zaglądasz i nie myślisz o tym.

Napisane przez kk43r
A na ipoker? Zna ktoś patent żeby ukryć cashiera w prawym dolnym rogu?

Trzeba "zsunąć" okienko softu w dół, tak żeby zasłoniło stan konta. Komputer zapamięta ustawienia i po kolejnym logowaniu nie będziesz widział dolnej części okna softu.

Odpowiedz
Cytat